Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 20

• 74 833
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
A Alya се чете Алья
.
 В съвременния български книжовен език буквата ь се използва в средата на думите за означаване на мека съгласна само пред гласната буква о (миньор, фризьор, актьор, петьо).

# 181
  • Кърджали
Alya  си е Алия /на руски може да го пишат Алья и Нерон от там така да го пишат, защото знам че те така го пишат/, но си е Алия, хайде в краен случай Аля. Но си е Алия/аз съм от хората дето много държат на точността при имената, доколкото е възможна/.
ciğer се използа и за черен дроб и за бял дроб. Принципно се уточнява дали е черен или бял, но го използват и без да уточняват на принципа "Казвам ти дъще, сещай се снахо". Понякога дори го използват без да имат предвид ни черен, ни бял дроб, а вътрешности като цяло, ама това е друга тема...

# 182
Черен дроб е kara ciğer.
A Alya се чете Алья.
Гледам Шербета. Божее, писна ми от лудите сцени на Берил и Ъшъл. Сигурно ще ги гледаме до финала на сезона.🙄
Тая Берил бая ме плаши. Сомнез и Севилай я усещат че е луда , но Къвлъджъм си е глупавата.

# 183
Пиша Алья, за да се разбере, че се чете с меко  Л. Grinning Един вид транскрипция. Даже е Аль я, я отделно, за да има ударение на я. 😀 Ама който гледа на турски знае как се изговаря.
Къвълджъмка уж е много умна, все раздава акъл и все лудите покрай нея и все неразбрала. Аман.
Сега като вкараха новия актьор, май той ще е следващия луд. 😀

# 184
  • Кърджали
Алия. Няма отделно я.

За да не е само оф топик.... Тия дни покрай пробутване на сериала на приятелка, започнах да гледам отново Невинност. Та през новия или летния сезон няма да откажа да гледам Серкай в някоя нова роля. Допада ми играта му. Може след това да повторя и "Идеалният наемател", поне е кратичък. И "Истанбулска приказка" си преповтарях за милионен път наскоро. Изобщо тия дни съм го ударила на носталгия.

# 185

Къвълджъмка уж е много умна, все раздава акъл и все лудите покрай нея и все неразбрала. Аман.
Сега като вкараха новия актьор, май той ще е следващия луд. 😀
Аз като гледам ще лети от високо новия. Омер направо го уби с поглед. Толкова ревнив Омер не съм виждала досега. JoyJoy

# 186
Само аз ли гледам сериала Предателство с Вахиде Перчин? Доста добър е, а не виждам тема, в която да се коментира.

# 187
Аз съм го изгледала с руски субтитри преди време. Наистина е много добър, 71 серии са. Е, по-накрая има малко "пълнеж", но винаги така става с дългите сериали. Но, независимо от това е интересен.

# 188
Вчера започна втори сезон на Предателство по Диема Фемили.
Сериалът има 222 интернационални серии.
Ще го дават може би до края на септември.
За съжаление, повторението на сериала е в изключително неудобен час - от 00:00 часа!

# 189
Кенан Имирзалъолу е постигнал споразумение с Ay Yapım 💥 Според новините на Umut Ünver, успешният актьор ще се завърне на екрана през новия сезон и ще получава 4,5 милиона TL на епизод.

# 190
Браво, много харесвам Кенан още от Езел. Дано сериалът бъде интересен и успешен.

# 191
Това четохте ли го ?

Една приятелка ми го изпрати.
Коментатор на волейтболен мач гледа нашия сериал 🤣
Хем смешно, хем мило някак си.
Народа се побърка😅

# 192
има за какво. ДГ е мега хит в момента.

# 193
Ами така си е за ДГ. В момента аз следя него, през седмицата, докато чакам субтитри - руски, БГ -  "Кралят", "Ешреф" когато имам време, и по-новият "Опасната Джейлян". Вече имам 2 серии на "Шербета", които малко или много не ме вълнуват. Ще ги изгледам разбира се, от яд, че такъв обещаващ сериал го направиха "на нищо". И така ще завърша сезона по всяка вероятност. И "Пъпките", и "Перлите", и "Бахар" отдавна ги приключих, т.е. не са ми интересни. "Шакир" - през лятото.

# 194
Трябваше да оставят Пинко до края на сезона и така да я убиват ако това беше проблема и да имат цяло лято какво ще ги вършат в сезон 4 който според мен ще е последен. Сега остават 5 епизода и още ще падат.

Общи условия

Активация на акаунт