Отговори
# 285
  • Варна
  • Мнения: 358
С наближаването на Великден бих пробвала козунака с локум.

# 286
  • Мнения: 265
Тирамису с кафе и Сладея, за радост на семейството, защото всички обичаме Тирамису!

# 287
  • Мнения: 902
Бисквитената торта е любим десерт вкъщи, а особено когато е с Нутела и маскарпоне се изяжда моментално, така че ще приготвя нея.

# 288
  • София-Младост
  • Мнения: 24 101
Кифлички с течен шоколад биха били чудесна добавка за закуска или кафе.

# 289
  • Мнения: 186
С удоволствие приготвям бисквитени торти вкъщи, които са любими на децата.
Никога не съм приготвяла бисквитена торта с маскарпоне и шоколад и предполагам, че мн ще се хареса от всички.

# 290
  • Мнения: 465
Бих приготвил козунак с масло и мляко – класика, която носи уюта на Великден вкъщи. Ухае на детство и семейни събирания. С него бих зарадвал баба ми – тя обожава домашни сладкиши, а нейният одобрителен поглед е най-голямата награда. 💛

# 291
  • Мнения: 127
Тирамису с кафе и Сладея.Любим сладкиш.

# 292
  • Видин
  • Мнения: 271
Определено ще избера Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад Simple Smile

# 293
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 257
С наближаването на Великден бих пробвала козунака с локум.

# 294
  • Мнения: 228
Почивните дни приготвила браунито с ягоди https://sladea.bg/retsepti/brauni-s-qgodi/ Heart Exl

# 295
  • Мнения: 289
Бих приготвила кифличките с шоколад за компания на следобедното кафе.

# 296
  • София
  • Мнения: 15 556
Козунакът е най-подходящ за празника и може би бих направила точно тази рецепта, но Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад ме впечатли най-много. Ще почерпя всички от семейството си.

# 297
  • Пловдив
  • Мнения: 905
Без да се двоумя козунак...
Вкъщи всички ги обичаме и точно по тази причина ги започваме от рано. На седмица пека минимум 3бр. да има за вкъщи, за колегите за изнедващи гости.

# 298
  • Мнения: 10
Колко захар да сложим в козунака? 🍞

Ако тази година ще месите козунак у дома, ето едно златно правило, което може да ви е от полза:
Захарта в рецептата не бива да надвишава 30% от теглото на брашното.
Или с други думи – около 300 г захар на 1 кг брашно е напълно достатъчно, за да се получи вкусен, пухкав и добре втасал козунак.

Ако обаче обичате по-сладичко, не бързайте да увеличавате количеството захар в самото тесто. Това може да затрудни втасването и да направи структурата по-тежка. Вместо това, добавете плънка – сушени плодове, локум, мармалад или шоколад или  поръсете козунака със захар преди печене за хрупкава сладка коричка.

https://sladea.bg/

# 299
  • София
  • Мнения: 216
Бих пробвала да направя тирамису.

Общи условия

Активация на акаунт