Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 940
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • някъде другаде
Благодаря ви!
Обадиха ми се от болницата. Тежка операция.Скъсано черво, рязали, шили, сложили стома. Не дават гаранции, мислят, че шева няма да издържи. Утре сутринта ще ми обяснят на място.
Дано всичко е наред. Желая му бързо възстановяване.

# 526
Чакаме положителни новини, Дидка! Стискам палци!

# 527
  • Бургас
Стискаме палци.
Как се получава перфорация на червото?

# 528
Момичета, в голяма паника съм. От вчера ме боли определено място до зърното на лявата гърда. Много е болезнено на допир, а от днес сутринта е и леко зачервено. Преди 6месеца ми се случи същото само, че на дясната гърда, но тогава нямаше зачервяване. Ходих на 2 прегледа с ехограф януари и ми казаха, че имам мастопатия и оттам идва болката в гърдите понякога. Но сега съм супер притеснена, защото това място е и зачервено. Не знам при мастоптия дали е възможно да има и зачервявания. Тази седмица няма да мога да отида на преглед, а до другата ще се побъркам от притеснение, защото чета само ужасни неща.

# 529
Аз бях с мастопатия. Боляха ме като набъбнали гърдите при докосване, но не е имало никога зачервяване.
Да нямаш някаква вътрешна пъпка? Стискам палци всичко да е наред и да няма сериозен повод за притеснение.

# 530
Не е пъпка със сигурност. Зачервено петънце започващо от зърното с големина на 2 стотинки примерно. Не е набъбнало, но е болезнено на допир. Закъсня ми цикъла този месец с 5 дни, а сега съм на 3ти ден в цикъл

# 531
Здравейте, имам питане към дами в пери менопауза. На 45 съм и от няколко месеца имам промяна в цикъла, като този месец ми се забави със седмица, както и не спя добре, будя се по 2-3 пъти през нощта. Знам че е нормален процес, но има ли билкови средства за облекчаване на симптомите, особено болката преди цикъл и нервното напрежение?

# 532
Петрова, аз съм имала нещо подобно, когато бях 16 годишна. По някое време (след дни) даже изстисках гной. Лекар си спомням, че каза, че не е сериозно.

# 533
toni2021, може да попиташ и в тази тема. Peace Успех!

# 534
За нервното напрежение - магнезий, поне 400 мг. За съня - мелатонин.

# 535
За нервното напрежение - магнезий, поне 400 мг. За съня - мелатонин.
Да, мелатонин взимам отдавна, но не ми действа в последно време...

# 536
Ако си напрегната, няма да действа. Затова е нужен и магнезий, да отпусне нервната система.

# 537
Моля, препоръчайте ми добър ортопед травматолог за операция на кръстни връзки и менискус? За София.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 18:58 от Пролетно цвете

# 538
  • Бургас
Светкавици в окото могат да бъдат симптом на отлепяне на стъкловидното тяло, или ретината. Трябва да отидеш утре на очен лекар, да се види причината. Не е добре да се бавиш, ако е ретина.

Днес ходих на очен лекар. Разширяваха ми зениците и ме снимаха на скенер за очи.
Казаха, че ми няма нищо на очите. Вероятните причини са тези цветни калейдоскопски петна са или падане на кръвното или заради проблемите ми в шийните прешлени.

# 539
  • Сливен
Здравейте. Чудих се къде да пиша и питам - дали тук или в темата за Замразен трансфер. Присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случай да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години, тъй като имам 4ри Инвитро опита . Правилно ли съм разбрала или не.

Общи условия

Активация на акаунт