Революция в кухнята: Instant Pot – здравословно готвене за модерния живот

• 8 950
  • 512
  •   1
Отговори
В забързаното ежедневие, в което балансираме между работа, грижа за децата, задачи и домакински задължения, уредите, които спестяват време и правят храната по-здравословна, са истинско спасение.

Instant Pot oтправя предизвикателство към вас, а темата, която ще дискутираме, събира на едно място различните уреди за здравословно готвене и всички онези любими вкусни ястия, които можем да приготвим с тях!

Уреди за здравословно готвене Instant Pot
Често се налага да избираме между бързото и полезното, между времето за себе си и близките и времето в кухнята. Но с правилните уреди вече не е нужно да правим този компромис.

Херметични мултикукъри Instant Pot
Мултикукърите, с които започна всичко и които се превърнаха в нарицателно име за мултикукър въобще.
Знаете ли, че това е най-продаваната марка мултикукъри в САЩ, като всяко всяко четвърто американско домакинство притежава уред за готвене под налягане Instant Pot? Не е чудно – тези уреди превръщат сложните рецепти в лесни, бързи и вкусни ястия без постоянно присъствие в кухнята!

Но какво прави Instant Pot толкова специален?
Всички модели мултикукъри Instant Pot са херметични, окомплектовани с висококачествен вътрешен съд от неръждаема стомана с 3-слойно дъно, проектирани с 10+ механизма за безопасност. В един-единствен уред имате на разположение множество методи за готвене – под налягане, на пара, сотиране, бавно готвене и др.

Защото милиони потребители не могат да грешат!
Храната, приготвена в херметичен мултикукър, е по-здравословна в сравнение с други традиционни методи на готвене, тъй като при готвенето под налягане витамините и минералите се запазват максимално.

Освен това готвенето с Instant Pot е:
•   По-бързо – съкращава времето за приготвяне на повечето ястия наполовина
•   По-икономично – намалява разходите за електроенергия
•   По-удобно – в кухнята не се отделят излишни миризми, топлина и пръски
•   По-практично – не е необходимо да бъдете непрекъснато до котлоните

➤ Научете всичко за разликите и предимствата на всеки тип уред – Мултикукър, Комбиниран уред и Еър Фрайър ТУК. ➤ Повече за предимствата на уредите Instant Pot научете ТУК.

#InstantВеликден 🐣
 За повече споделени моменти около празничната маса!
Възползвайте се от специалното ни великденско намалениедо 28% отстъпка на уреди Instant, валидна в периода 11.04. – 22.04.2025 г.

Включете се в нашата дискусия и спечелете!

Отговорете на следните въпроси:

1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?

➤ Всички участници, отговорили на трите въпроса до 22 април, ще участват в томбола за страхотни награди от Instant Pot. На 23 април ще изтеглим на томболен принцип петима късметлии, които ще спечелят на произволен принцип:
- 1 бр. Мултикукър Instant Pot DUO PLUS WHISPER QUIET 5.7L (с неръждаем вътрешен съд)
- 2 бр. Ренде Izibizi
- 2 бр. Мултифункционална преса Izibizi

➤ Абонирайте се за темата, защото в следващи постове ще ви представим повече подробности и за други модели Instant Pot – Комбинирани мултикукъри и Еър фрайъри, както и идеи какво може да приготвяте в тях.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 16:10 от Жaклин

# 1
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Нямам опит с тези уреди, но сякаш комбинирам уред звучи по-добре.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 
Всичко изброено ми е важно, най-вече покритието на съда да е здравословно за готвене в него.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Да, бих, агнешко, разбира се:

# 2
  • Пловдив
Едни комбиниран уред е по-добре според мен, за да не заема място. Неръждаемият вътрешен съд е много важно и гаранционния сервиз. Нямам мултикукър и се надявам това да е следващата ни покупка!

# 3
Избрах два отделни уреда, за да мога по-бързо и едновременно да приготвям различни ястия.
Задължително избирам съдове БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития. Важен е размерът и обемът, а ако е херметичен се готви дори по-бързо.
В мултикукъра ще приготвя великденската дроб сърма, а фрайърът ще използвам да изпека вкусно агнешко.

# 4
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Бих избрала комбиниран, защото нямам много място в кухнята.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 
Херметичен задължително, както и голям обем.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Да, бих направила агнешката супа в него

# 5
Бих избрала комбиниран уред, за да не заема много място - кухнята ми не е достатъчно голяма.
Предпочитам да не е с тефлоново покритие, другото няма голямо значение за мен.
Бих използвала за празничната трапеза такъв уред, но тъй като никога не съм имала бих проверила рецепти предварително, за да знам какво е най-подходящо за готвене като месо в него!

# 6
1.Нямам достатъчно място в кухнята,затова предпочитам комбиниран уред
2.Важно е да е здравословен
3.Да,ще пробвамс агнешко печено

# 7
Бих избрала един комбиниран уред, защото ще заема по-малко място в кухнята.
За мен е важно, че вътрешният съд е неръждаем, също и това, че е херметичен и се запазват качествата на храната.
Разбира се, агнешко. Също и любимата мусака.

# 8
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? Един комбиниран уред, защото заема по-малко място в кухнята.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  Неръждаем съд, обем, безопасност са най-важни за мен.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? Да, разбера се, като незаменим помощник в кухнята ще го ползвам при всеки случай. Бих приготвила задушено агнешко месо, дроб сърма.

# 9
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - Бих избрала отделни уреди. Имам място у дома.и мога да разположат и двата. Считам, че всеки от тези два уреда е предназначен за различни неща.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - Най- важно е покритието, на което готвим храната.

3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?. Нямам такъв уред, но ако имах бих изпекла козунак или кураийки на него.

# 10
В момента имаме еърфраер, ако се сдобия с комбиниран бих се разделила с отделния веднага. Не го ползваме достатъчно често, че да ми трябва отделен, основно го ползваме за притопляне, защото нямаме микровълнова. Освен това тефлоновото покритие на настоящия се надра от ползване на дървена лъжица, което хич не ми вдъхва доверие и сега го ползваме без подложка.

Минаваме бавно към използване на повече неръждаеми покрития, тъй че това със сигурност е важно. Системите за безопасност - също. Имам (може би нерезонен) страх от класическата тенджера под налягане и ми се струва, че на Instant Pot бих се доверила по-лесно.

Събираме се много хора и готвенето определено е тежка задача. Бих приготвила, каквото мога, за да облекчат печката, например дроб сърмата и някоя лека супа за разтоварване на стомаха след това.

# 11
  • Велико Търново
Споделям моето мнение и опит в отговор на трите въпроса :
1. Два отделни уреда! Имам кобиниран и отделни и определено вторите се справят по добре с готвенето. Когато правя нещо във фрайъра, определено става по-хрупкаво отвън и си остава сочно отвътре. Когато го правя с капака на пота в пота, излиза някак си обдухано и не така апетитно.
Инстант пота ми е незаменим с никоя друга тенджера в нас. Това няма как да го отрека или омаловажа.
2.  Най-важно ми е едно - безопаснстта. Всичко останало е второстепенно, включително и гаранцията или следпродажбеното обслужване. Едно обаче няма как да се отрече и пренебрегне - безопасноста върви ръка за ръка с марката на уреда. Гласувам и имам по-голямо довере на марки които познавам и за които съм получила добри отзиви. 
3.   Тази година ще бъда на гости и няма да приготвям нищо в нас. Миналата имах помощник еър фрайър за зеленчужите и кукъра за ориза на трапезата за Великден. Тази година ще бъда гост и няма да шетам.... или поне така планирам.

# 12
1.Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? Един,  защото спестява място.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  Неръждаем съд и перфектно сервизиране.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? Задължително ще го включа. Ще приготвя агнешка дроб сарма със залива.

# 13
  • София
Два. Много по-удобно е, а и могат едновременно да се приготвят две различни ястия.
Всичко това е важно. Може би все пак покритието бих посочила като най-важно.
Агнешка супа.

# 14
- Определено бих избрала 1 уред. Нямам достатъчно място в кухнята, за два отделни. 🥹
- Абсолютно всичко от изброените!
-Бих приготвила вкусното агнешко месо... 🫠

Общи условия

Активация на акаунт