Великден – празник за всеки с Kolichka.bg!

  • 9 365
  • 352
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Пролетта вече ни намигва зад ъгъла с топло слънце, свежи цветове и усещането за ново начало. И както всяка година, Великден идва със своята неповторима атмосфера – аромат на прясно изпечен козунак, красиво боядисани яйца, весели семейни събирания и, разбира се, малко празнично напрежение. Но какво ще кажете този път да подходим различно? Без тичане по магазини, без претъпкани колички и търсене в последния момент. Защото Великден е време, което да подарим на близките, а и на себе си.



Онлайн пазаруване с предимства

Kolichka.bg е модерна онлайн платформа, създадена, за да ви спести време, усилия и главоболия. Тук ще намерите всичко необходимо за празничната трапеза – от пресни продукти и месо, напитки и десерти, до декорация за дома и приятни изненади за децата. Без излишно лутане, без опашки, без торби.

Предимствата? Широк асортимент от над 10 000 продукта, седмични промоции, както и отстъпки в секция „Многокупки“, гарантирана свежест и качество на продуктите с възможност за лесно връщане на продукт, бърза и сигурна доставка директно до вратата с избор на удобен за вас (дори по-късен) час – за да не спестявате от ценните моменти със семейството.



„Великден за бунтари“ – когато традициите срещат новото

В Kolichka.bg ще намерите всичко необходимо за традиционна и богата великденска трапеза, но онлайн супермаркетът кани всички да посрещнат празника и по нов начин – малко по-смело, малко по-различно. Затова стартираме специалната инициатива "Готви с kolichka.bg – според традицията или по бунтарски“ – празник за онези, които обичат спокойствието на познатото, но и за тези, които са готови да експериментират в кухнята и да добавят собствена нотка към всяка традиция.

Очакват ви страхотни промоции на:
🟣 Агнешко месо
🟣 Яйца и празнични декорации
🟣 Козунаци с различни плънки
🟣 Свежи сезонни зеленчуци и салати
🟣 Напитки за празничната наздравица
🟣 Месни продукти за бунтари


Сподели своята рецепта – стани част от великденската общност
Kolichka.bg не е просто място за пазаруване, а общност от хора, които обичат вкусната храна и малките удоволствия в живота. Затова ви каним да се включите в нашата кампания и да споделите вашите великденски предложения, рецепти и идеи.

Включете се във великденската игра!

Готвите козунак с неочаквана плънка? Оцветявате яйцата с естествени бои от кухнята? Сервирате агнешкото с модерен twist? Нямате нищо против великденски заек в чинията?

Разкажете ни! Публикувайте в темата снимка, кратка рецепта или идея, с която празникът ви става още по-вкусен и различен.

➤ На 2 май ще изтеглим на случаен принцип петима потребители, които ще спечелят Morello Сервиз 18 части Lemon garden.
Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

Не пропускайте да прочетете публикацията на big_bad_mama, за да научите повече за нейното предвеликденско шопинг изживяване с kolichka.bg.

🐰Ще се радваме да ни последвате и в Instagram и да споделите с нас вашите снимки на вкусни рецепти с хаштаг #КоличкаБГ #Великден

Време е да изберем радостта
Независимо дали сте традиционалист, или великденски бунтар, дали ще боядисате яйцата в класическо червено, или в лилаво със златни пръски – това, което има значение, е усещането. А то започва с малките неща: топлото "Наздраве!", ароматът на прясно изпечен козунак, усмивките около масата.

Тази година не бързайте. Оставете Kolichka.bg да се погрижи за доставката на продуктите до вашата врата. Онлайн супермаркетът ще доставя през всички празнични дни, включително в неделя, на самия Великден. Вие просто се погрижете за празничното настроение!

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 12:06 от Жaклин

# 1
  • Мнения: 14 627
Тази рецепта ползвам  и съм доволна.
брашно -1 кг
яйца -5 броя
захар- 1 1/2 чаена чаша
краве масло - 100 грама
прясно мляко -1 чаена чаша
ванилии - 3 броя
стафиди -1 кафена чаша
мая - 1кубче
ракия - 1 супена лъжица

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 17:29 от Пролетно цвете

# 2
  • Мнения: 1 035

# 3
  • Мнения: 4 065
Агнешко със зелении. Агнешко бутче натривам с олио, сол, черен и червен пипер, поръсвам го обилно със знакрязан зелен лук и джоджен, поливам с чаша бира. Покривам с фолио и пека, първо около час на 180 градуса, после намалявам на 150 градуса и пека за 3-4 часа.

# 4
  • Мнения: 811
Любимата ми рецепта за козунак, която приготвям всяка година.

яйца - 3 бр. (един белтък отделяме за намазване)
захар - 150 грама
прясно мляко - 200 мл
олио - 80 мл
прясна мая - 20 грама
брашно - 550 - 600 грама
ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
лимонова кора - от 1 лимони
стафиди


# 5
  • Мнения: 3 350
Правя супа с агнешки дреболии и агнешко със спанак.
Яйцата боядисваме с памук.
Домашни козунаци също се правят, този път у със сушени плодове.

# 6
  • Мнения: 560
Открих рецепта за най-вкусните козунаци!
Втора година подред правя, като използвам различни видове плънка - сушени плодове, нарендана лимонова кора със захар, течен шоколад.

# 7
  • Мнения: 4 861
брашно
1 кг
яйца
6 броя
прясно мляко
1 чаена чаша
захар
1 1/3 чаена чаша
краве масло
1 чаена чаша
може да се замени със свинска мас или олио
ванилии
2 броя
ром
1 супена лъжица
лимонова кора
1 супена лъжица
сол
1 чаена лъжица
мая
1 кубче
жива мая 42 грама
локум
250 грама
конфитюр
1 чаена чаша
орехи
1/2 чаена чаша
смлени

# 8
  • Mediterraneo
  • Мнения: 41 841
Въпреки традиционното, всеки празник е различен. Тази година, например, не правих козунаци, а козуначета Simple Smile

# 9
  • Мнения: 753
Аз тази година ще правя козуначуни мъфини вместо големи козунаци. Рецептата е за стандартно козуначуно тесто, но станат много практични и сладурски.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 277
Здравейте!
Тази година ще направя отново тези флорални яйца, както ги наричам. Много са красиви. С бои, с декупаж като се използва белтък... Ще добавя и кристали за 3D изображение.
Ще украся с много порцеланови зайчета и с "новия" ми сладкиш.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 11
  • софия
  • Мнения: 29 188
Пълнената франзела е подходящо предястие за справяне с твърде много сварени яйца. Франзелите се издълбават, приготвя се плънка от майонеза, нарязани на кубчета варени яйца, колбас, зеленчуци, всичко, което ви хрумне, част от трохите от средата на франзелата.
Издълбаната франзела се пълни с плънката и се реже на филии.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 525

# 13
  • Мнения: 12 496
Козунак в хлебопекарна - яйца - 3 бр. (един белтък отделяме за намазване), захар - 150 грама, прясно мляко - 200 мл, олио - 80 мл, суха мая - 20 грама, брашно - 550 - 600 грама, ванилия - 2 бр. (по 0.2 г), лимонова кора от 1 лимон, стафиди, шоколад, орехи

# 14
  • Пазарджик
  • Мнения: 1 451

Нещо нестандартно,което съм решила да опитам да направя този Великден.

Общи условия

Активация на акаунт