Великден 2025

• 1 027
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
Има тема за козунаци, но друга тема не видях, ако има, нека мод да изтрие тази.
Задължително ли ще готвите агнешко? Какви салати ще приготвите? Общо взето - какво ще бъде менюто ви?

# 1
Агнешко печено, дроб -сърма, супа с дреболии и марулена салата. Това за нас е менюто за Великден традиционно. Ноооо, няма да купувам, ако моите роднини и приятели фермери ни спонсорират с агнешко, ще го сготвим. Приготвям традиционно, на печеното само сол и червен пипер, на дроб-сърмата и супата зелен лук и джоден.
Ако не, съм намислила дроб сърма с пилешки воденички и дробчета и пържоли със зелен лук и марули салата. Мисля, че пак е Великденско меню.

# 2
Агнешко със зелена салата. Баба ми и дядо ми гледат овце - от тях агнето.

# 3
  • Sofia
Ако успея да купя, ще е агнешко. Обикновено го правя със спанак, ако са ребра, ако е врат с картофи и гъби, ако е плешка с част от ребрата, я правя пълнена с ориз и гъби.
В момента имам само агнешки комплект, сварявам, деля на две нато нарежа на ситно. Едната част дроб чорба, другата - дроб сърма. Та това е сигурното.
Агнешко ако купим.
Салата зелена с репички, зелен лук и счупените при варенето яйца.
Десерт козунак и курабийки. За внуците шоколадови зайци.

# 4
  • София
Агнешко печено по рецепта на Петя Аргирова - уникално става и се приготвя лесно. Аз не обичам дроб сърма никаква и не ядем такова нещо. Салата зеленка ще бъде, курабийки с пълнеж мармалад и козунаци ще направя. Чудя се много дали да не опитам тази година агнешкото с маринатата на Тюркян Севен за телешко и агнешко. Пробвах я с телешко, уникално вкусно стана. Ще помисля леко още.

# 5
Агнешко печено по рецепта на Петя Аргирова - уникално става и се приготвя лесно. Аз не обичам дроб сърма никаква и не ядем такова нещо. Салата зеленка ще бъде, курабийки с пълнеж мармалад и козунаци ще направя. Чудя се много дали да не опитам тази година агнешкото с маринатата на Тюркян Севен за телешко и агнешко. Пробвах я с телешко, уникално вкусно стана. Ще помисля леко още.
Тя има няколко рецепти за печено, може ли да споделиш коя точно е. Тази?

# 6
  • София
Да, разбира се, приготвям го по рецептата за Агнешко печено на Джейми Оливер.

# 7
  • София
Христос Възкресе ❤️

Общи условия

Активация на акаунт