Великденски идеи 🐰🌷🐣

• 913
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Тази година искам да направя празника много цветен. Flowers Cherry Blossom Събрала съм някои интересни идеи, които искам да пробвам, за да ни е по-забавно. Искам да ги споделя с вас и да ви дам вдъхновение! Ако имате интересни идеи за рецепти, декорации и занимания, ги давайте.  🥕🐰🥚🌸🌷🐣💐🧺✨
Добавих и анкета.

Рецепти:

Пълнени яйца
Необходими продукти:
6 твърдо сварени яйца
2 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжичка бял оцет
1 чаена лъжичка горчица
1 супена лъжица ситно нарязан лук
сол и червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварените яйца се разполовяват и се отстраняват жълтъците. Жълтъците се разбиват с вилица и се добавят останалите съставки. Плънката се пълни в половинките белтък. Украсяват се по желание.

Великденски морковчета от бутер тесто
Необходими продукти:
1 опаковка бутер тесто
1 яйце (за намазване)
готварска боя
фунийка за навиване
Пълнеж по избор:
Яйчена салата
Крем сирене

Ягодови морковчета и зайчета
Ягодките се топят в разтопен шоколад, смесен със сладкарска боя, и се декорират.

Идеи за боядисване на яйцата
Декупаж (салфетки, залепени за айцето с белтък):

Методът с листата и лучените обелки:
Изберете и поставете вашите листенца върху яйцата. Навлажнете леко яйцето,  за да залепне по-лесно. Поставете яйцето в чорапогащник. Завържете чорапогащника здраво. Напълнете тенджера с люспи от лук и вода (достатъчно, за да покрие яйцата). Добавете 1-2 супени лъжици оцет. Внимателно поставете опакованите си яйца в тенджерата. Оставете да заври и да къкри за 10–15 минути (по-дълго за по-наситен цвят).

Ягодки Flowers Strawberry

Кактусчета 🌵

Сладоледи Icecream

Хамбургерчета Hamburger

Идеи за украса:
Черупки, пълни с цветчета и свещички

Кошнички от руло от тоалетна хартия
1. Разрежете ролката от тоалетна хартия наполовина
2. Боядисайте я с боички или я увийте с красива хартия/плат.
3. Използвайте лента, връв или част от ролката като дръжка. Залепете всеки край за ролката, за да оформите дръжката
4. Добавете стикери, панделки, брокат, картинки, цветя, или нарисувайте лица на зайчета!

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:51 от *Evangeline*

# 1
Благодаря за темата, *Evangeline*! Много са красиви всички, споделени от теб, идеи. Направо се размечтах да имам време и аз да сътворя нещо подобно. За сега само успях да си купя покривка с великденски мотив.

# 2
  • Карлово
Благодаря за тематичните идеи. Задължително ще се възползвам от някои, като пиленцата и кактусите, понеже имам натурални зелени яйца.

# 3
При яйцата обичам да експериментирам с апликации от различни материали. Това са някои от предни години.

# 4
При яйцата обичам да експериментирам с апликации от различни материали. Това са някои от предни години.

Уникални са! При тези с лицата какво си използвала - някакъв маркер ли?

# 5
Да, тънкописец, за жалост не намерих такъв, годен за храна, но рискувах. Тази година си намерих хранителен маркер и ще ползвам него. Понеже имам черно-бяла декорация планирам да направя няколко такива яйца.

# 6
Да, тънкописец, за жалост не намерих такъв, годен за храна, но рискувах. Тази година си намерих хранителен маркер и ще ползвам него. Понеже имам черно-бяла декорация планирам да направя няколко такива яйца.
Оо наистина ли, и аз търсих нещо подобно, откъде си го купи, защото не искам да рискувам с флумастери или маркери LaughingLaughing

# 7
Оо наистина ли, и аз търсих нещо подобно, откъде си го купи, защото не искам да рискувам с флумастери или маркери LaughingLaughing
Не съм в България, но преди години съм купувала хранителни маркери от магазините за сладкарски принадлежности. Виж в Сладката къща, Аромасхаус, имаше и други, но не им побня имената CookieBooki ми се върти.

# 8
Много малко яйца боядисвам, понеже не ядем много. Тазгодишните

Общи условия

Активация на акаунт