Раздяла или изневяра

• 32 160
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
За мен пък не е невъзможно да няма никаква потребност за секс, и аз съм така, а съм на 44. Спряха и да ме привличат мъжете, дори и филмови красавци.

# 286
На мм като му кажа, че ме боли гърбът и врата от работа или климатиците, че съм уморена, когото ходя в офиса той ми прави масаж и направо си ме кани в леглото си. Ти каза, че имаш проблем с комуникацията, ами стига си си мислил това онова какво имала предвид, питай да поръчате вечеря, питай я как е , изслушайя я малко , съчувствай пък ще видим какво ще стане, а не да си правиш предварителен извод и дори да не опитваш. А може и настроението й да се промени след това.

# 287
До авторът. Ще говоря общо без да деля на мъже и жени.
Първо спри да я извиняваш, това с "необясними дупки във времето" си е твое обяснение. Няма умен индивид (мъже жени), който да допуска "необясними дупки", когато изневерява. Когато се открие нещо такова, става или случайно или след мероприятия. Няма индивид, който да вземе да си признае. Докато не сложиш фактите и доказателствата пред него, се отрича докрай. Свали малко шарените очила, излез от рамката да и се възхищаваш и може по-реално да се видят нещата. Има един термин - емоционална кастрация на мъжа. Както изглежда това се случва при теб. Жена ти вероятно се мисли за повече мъж от теб и съответно се приема за алфа, а теб за бета. Така, при вас както изглежда има 2 проблема - комуникация и интимност. Всички действия и резултати, се дължат на това. Ти може би да си си останал същият, но това не означава, да важи и при нея. Хормони, среда, разговори и в един момент хората се променят. Звучи лесно, но наистина е така. Много често в един момент човек си задава въпроса: аз наистина ли съм все още със същия човек, с който исках да бъда тогава. Замисли се, дали всъщност вътрешно ти не си доволен, че тя прави толкова много неща (образно казано). Но ако от вратата се започва с уморена съм и т.н. ситуацията е ясна. Когато един човек се прибира вкъщи и се чувства най-добре вкъщи би трябвало да се зарадва, че се е прибрал и да се почувства по-добре, без значение колко семейни грижи има на главата - домакинство, деца и т.н. Всичко е въпрос на мислене и как се виждат нещата.

За останалите пишещи.
Хайде сега жените пишещи тук, да кажат, колко честни са били към мъжете си, и са им казали - в менопауза съм, в хормонална промяна и т.н. Т.е истински са обсъдили промените в тях.
Аз сигурно съм някакво изкопаемо, но никога не съм очаквал или да искам някаква похвала затова, че съм помогнал в домакинството. Това е за семейството и твоя дом, това са нормални неща, не изискват някаква благодарност. По същия начин нямам нужда да ми "галят егото" с комплименти или че как съм направил нещо добре, за да се чувствам мъж.

# 288
Но авторе, ако тя откаже секс след като си пробвал, да не вземеш да се свиеш в черупката си.. продължи да се интересуваш от нея, говорете, може да я прегърнеш и да гледане нещо... тия неща създават среда и условия за желание и за друг път. Няма как да очакваш от вратата да е в настроение за секс, нормално е да е уморена, но настроението се променя и всъщност секса те кара да ти отпочине главата, но не трябва да е по задължение, ако децата ги няма. Те и да са там, не бяха ли големи вече, че да ви пречат.

# 289
Аз пък мисля, че жените веднага усещат, дали някой се интересува и грижи за тях само за да ги натакова. След толкова години брак всичко ти е ясно в мъжа и мотивацията му.

# 290
Така е, не би трябвало да прояви грижа към жена си, само за да получи нещо, секс или друго. Но просто той се свива и не прави опити, защото решава, че тя му намеква нещо. Мислих, че мъжете са по-буквалисти.

# 291
  • Далечният изток
Нищо не сте научили от този форум значи... Помогнал на жена си означава, че тя е човекът, който принципно върши нещата, а вие от време на време се появявате да я отмените. Не, не щем помощ, искаме равен принос на двамата. Този мъж не е на гости или на хотел. Щом живее там, ще си поддържа дома наравно с жената, а не от време на време да помага...
Оплаква се жената, сигурно с право, ако знае, че прибирайки се я чака още половин /че и цял/ работен ден вкъщи - домакинстване, готвене, деца и т. н.

# 292

На „Deva” Той не смее да я покани в леглото си“. Тук имам въпрос към мъжете? Вие бихте ли поканили жена си/приятелката си за секс, ако с връщането от работа чуете „Много съм изморена“, „Много ме боли главата, гърба или …“. Смазващо е  На мен това ми звучи като „Знам, че децата не са тук, но за бога не си и помисляй, че можем да правим секс“ А ако не сте си говорили с нея от 2-3 дни, защото сте скарани? Не мога да съм сигурен, но ми се струва, че някой път нарочно прави леки скарвания, за да не си и помисля за това. Ако е така, успява.

Аз бих я поканил поне 2-3 пъти, но не само с думи, а с действия - погалване, целувка, комплимент, придърпване за ръката. Ако няколко пъти се случи отказ, бих попитал какво става/ какво се случва, даже направо - "защо не искаш?". Ако отговори, че наистина главата я боли, че не е в настроение, но отлага адекватен разговор, извинявам се, за мен това означава 99%, че има заместник - т.е., че не иска да те "лъже", бидейки паралелно с друг. Ако предимно има неясни, мъгляви отлагания и липса на "отговор" в средно-срочен период, напр. тя да подеме инициативата след няколко дни, 1-2 седмици, значи - това, което написах горе (но не желая да съм прав). Апропо, ако сте скарани, по-добро сдобряване от секса има ли?

Умна и педантична жена, която вероятно е доста рационална, си подрежда добре нещата и по принцип може да бъде изкусен манипулатор, вкл. и чрез газлайтинг - да те кара ти да се чувстваш конфузно, "виновен", да се съмняваш в собствените си мисли и действия.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 13:30 от Petko09699

# 293
След последната публикация на автора, склонна съм и аз да мисля, че жената има свой си живот, да не кажа паралелен, да не кажа и дискретен откъм по кого и как се увлича.

Петко е прав, че авторът има проблеми със самочувствието.

Аз на негово място щях да си стоя на задника, докато не ме огрее някаква неустоима оферта отвън. Ясно е, че момента е преходен, че ще прекипи и нещо ще се случи, но ако не се случи, поне ще има до себе си интересна жена, както я описа.

# 294
Подкрепям горните 2 мнения.
Не мисля, че проблемът на тази жена е в домакинстването и умората.
Тя не желае мъжа си.
Какви са причините. Тя си знае.

# 295
  • Далечният изток
Ами той си знае, че жена му .... как беше го казал, го презира мисля.
Да не те желаят е едно, но да знаеш, че те презират...

# 296
Подкрепям горните 2 мнения.
Не мисля, че проблемът на тази жена е в домакинстването и умората.
Тя не желае мъжа си.
Какви са причините. Тя си знае.
И според мен са чисти извинения, сексът е страхотно забавление. Той не е умора, а отмора.

# 297
Обаче ме кефят определени мъже в темата. Жени им казват, че на тази възраст либидото рязко спада понякога, но те, не, задължително има любовник.

# 298
Добре де, либидото спада за секс, но за някаква интимност, прегръдки, ласки, целувки? Ако няма и това, човекът явно усеща, че на нея не й е приятно в неговата компания. Но той не се опитва.

# 299
Добре де, либидото спада за секс, но за някаква интимност, прегръдки, ласки, целувки?

Ако се възприема само като прелюдия към секса и мъжът го прави само като иска секс, много вероятно на жената да не ѝ е приятно.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 13:33 от наивница на средна възраст

Общи условия

Активация на акаунт