Раздяла или изневяра

• 32 148
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Нямам представа. Аз мога да се справям с всичко. Досега не ми се е случвало някой да ме подбутва да правя нещо, което трябва да направя, нито ми е правил забележки за начина, по който го правя.

Явно са те харесвали повече от колкото ти тях 🤭🤭🤭

Да използвам и един цитат

"В първата целувка, в първото чукане имаше драма. Хората бяха по-интересни в началото. После бавно, но сигурно започваха да се проявяват всички недостатъци и лудостта."

Та така ......🙂

# 271
Цитат
все трябва да ви хвалим, насърчаваме, подбутваме, подсещаме

Цитат
Ако мъжът се държи като третото ми дете и му правя забележки, овиквам го и го подбутвам все едно е третото ми дете, ами аз в един момент спирам да го виждам и усещам като мъжът до мен, а само като третото ми дет

Добре де .......ми ако той ви подбутва , прави ви забележки , овиква .......тогава какъв е? Манипулатор , насилник , нарцисист, негодник  , "бягай с 200" ?
Досадник Simple Smile

Моето мнение, само лично моето е, че за щастлива връзка трябва да си малко недоскив. С други думи, ако видиш неизмита чиния или неприбрана вещ не бързай веднага с намилането. Ако обаче той се върне от магазина с твоето лакомство, ако ти отстъпи последното парче шоколад, кюфте, каквото обичаш там, ами нацелувай го, благодари му, кажи му, че е мъжът-мечта Simple Smile

# 272
Не е трудно да се упражнява човек в остроумие, особено анонимно. Ама опитът ми показва точно това: жена, която се отвращава от мъжа си прави секс с друг. Особено умна оправна жена. Това за асексуалните и менопаузните си е дрън- дрън, пълнеж.

# 273
  • Пловдив
Цитат
Моето мнение, само лично моето е, че за щастлива връзка трябва да си малко недоскив. С други думи, ако видиш неизмита чиния или неприбрана вещ не бързай веднага с намилането. Ако обаче той се върне от магазина с твоето лакомство, ако ти отстъпи последното парче шоколад, кюфте, каквото обичаш там, ами нацелувай го, благодари му, кажи му, че е мъжът-мечта

Истината!!
 ......това имах предвид с думите "гордей се с него/нея "  ..........какви думи или средства ще използваш не са толквоа важни .........но важното е цениш и по точно да показваш ,че цениш човека до теб по разбираем за него начин.

# 274
Не вярвам жената да има любовник.

# 275
  • Далечният изток
Скрит текст:
Цитат
все трябва да ви хвалим, насърчаваме, подбутваме, подсещаме

Цитат
Ако мъжът се държи като третото ми дете и му правя забележки, овиквам го и го подбутвам все едно е третото ми дете, ами аз в един момент спирам да го виждам и усещам като мъжът до мен, а само като третото ми дет

Добре де .......ми ако той ви подбутва , прави ви забележки , овиква .......тогава какъв е? Манипулатор , насилник , нарцисист, негодник  , "бягай с 200" ?
Досадник Simple Smile

Моето мнение, само лично моето е, че за щастлива връзка трябва да си малко недоскив. С други думи, ако видиш неизмита чиния или неприбрана вещ не бързай веднага с намилането. Ако обаче той се върне от магазина с твоето лакомство, ако ти отстъпи последното парче шоколад, кюфте, каквото обичаш там, ами нацелувай го, благодари му, кажи му, че е мъжът-мечта Simple Smile

Неизмита чиния или нещо неприбрано не, нещо, което е негово задължение евентуално мога да подканя два-три пъти, не се карам и не намилам, ама хиляди пъти да подканяш и буташ и пак да си прави оглушки и накрая пак аз да го свърша, ами... няма как да останеш недоскив. Насъбира се с годините и чашата прелива, колкото и човек да не иска да прави забележки и да се кара. И в допълнение никога да не ти е купувал любимото ти лакомство /по горния пример/, какво да му покажеш, как да го цениш, как да го уважаваш...

# 276
Мда, така като ви чета, излиза, че наистина е вярно, че щастлив брак може да има, ако жената е сляпа, а мъжът - глух.

# 277
  • Paris, France
Ама опитът ми показва точно това: жена, която се отвращава от мъжа си прави секс с друг. Особено умна оправна жена. Това за асексуалните и менопаузните си е дрън- дрън, пълнеж.

Той казва, че мисли, че тя го презира. Не знаем дали я отвращава, но моят опит сочи, че жена, която е отвратена от поведението на мъж си тръгва и се развежда и не чака той да я дърпа в леглото си веднъж на високосна. Две общи деца имат както е била отвратена.

Не мисля и че е недоволна от нещо. Не го закача за нищо, не му прави забележки, нищо не иска от него. Вероятно се занимава доста и с образованието на децата, освен с домакинство, а и работи. Няма баба в домакинството, на която да са били делегирани водене и прибиране от училище, гледане, домашни, кухня итн.

И да, след менопауза либидото е на свободно падане някоя и друга година и край. Това ако жената не е на ХЗТ.

# 278
Странно е, че изведнъж е започнала да държи на скъпите дрехи, процедури, аксесоари, а преди не е държала. Това може да означава влияние. Ако и влияят, означава, че не е толкова умна, колкото си мислите. Не знам, странна е малко тази промяна в поведението. Умните хора не разчитат на външното да ги определя, независимо какво могат или не могат да си позволят. Тези сравнения с други мъже не са ок, хората с висок интелект не си ги и помислят. Във всеки има хубаво и лошо в крайна сметка. Все да е недоволна и все да сте на тръни, че ще ви навика за нещо е много голям проблем. Тя нещо май има проблем със себе си, като в същото време знае, че вие не сте с много високо самочувствие и че ще и търпите изблиците. Как и да имате физическа близост, вие живеете постоянно в стрес. Няма значение кой колко връзки е имал преди, това го забравете. Родителството ви е за първи път и на двамата. Вие сте бащата на децата и трябва да ви е благодарна на първо място, заради децата, както и за всичко друго хубаво, което сте имали през годините. А тя ви унижава.

# 279
Това за скъпите дрехи и аксесоари съм го пропуснала? Thinking
Да му благодари?! Че децата нали са общи?Той благодари ли ѝ?

# 280
Децата са ги родили, когато той не я е отвращавал, предполагам. Също така не мисля, че човек може да сгреши, виждайки, че партньорът му се отвращава от него.

# 281
Това за скъпите дрехи и аксесоари съм го пропуснала? Thinking
Да му благодари?! Че децата нали са общи?Той благодари ли ѝ?
Ами да, аз усещам благодарност.

# 282
Вчера не успях да пиша много, но виждам, че се е получила много интересна дискусия. Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите:

На „БореПреника“: Аз също много пъти съм си мислел, че жена ми може би ми изневерява. За мен не е нормално (дори и с особеностите, свързани с менопаузата) въобще да няма потребност от секс. Преди време тя беше много активна в това отношение. Аз споменах и преди, че имаме семеен приятел, на когото според мен не би отказала. Освен, че изглежда по-добре от мен, е и много интересна личност. Съмнявам се обаче, че той би направил такова нещо, тъй като е семеен и си има прекрасна жена. За физическа изневяра щях по-сериозно да се замисля, ако имаше необясними дупки във времето, прекарано извън вкъщи. За мен изневярата, дори и да е само емоционална, също може да предизвика много щети. Едно е да си мислиш „сигурно има и по-добри от моя мъж“, друго е да виждаш това на практика и да правиш сравнението. Някой ме попита как ще се почувствам, ако ми изневери. Знам, че ще прозвучи много странно, но наред с това неприятното чувство, ще изпитам и огромно облекчение – поне пътят ще е ясен и няма да се измъчвам всекидневно с мисълта какво да правя.

На „Deva” Той не смее да я покани в леглото си“. Тук имам въпрос към мъжете? Вие бихте ли поканили жена си/приятелката си за секс, ако с връщането от работа чуете „Много съм изморена“, „Много ме боли главата, гърба или …“. Смазващо е  На мен това ми звучи като „Знам, че децата не са тук, но за бога не си и помисляй, че можем да правим секс“ А ако не сте си говорили с нея от 2-3 дни, защото сте скарани? Не мога да съм сигурен, но ми се струва, че някой път нарочно прави леки скарвания, за да не си и помисля за това. Ако е така, успява.

Много ми хареса вица на „Без цел“ – „И въобще ако жената има глава- тя има любовник!" 

На Merryn” “Тази жена е умна, инициативна, вкарала е децата в елитни училища, усеща, че тя е водещата за всичко, което си има цена. Отговорностите, които е поела от една страна, защото е оправна, а от друга пасивността на автора и идват в повече”.

Може би по някаква интуиция сте напипали много основна част от нашия проблем. Да, жена ми много повече от мен се занимава с развитието на децата, но това не означава, че и аз не съм помагал в това или не съм направил куп други неща. Нейните резултати са видими – децата са в елитни училища, и то от тези, за които деца и родители трябва да положат страшни много усилия. За съжаление (поне според мен) не може да оцени, че аз също правя много за семейството. Желанието да ми делегира максимални отговорности е видимо, но явно имаме голямо разминаване в нашите разбирания какво на практика мога да свърша.

Към “Sun2000” Продължи и с това да казва ,че е невероятно умна , успяла в кариера , успяла в отглеждането .....всичко това може да го направи мъж , който наистина уважава и се възхищава на жената до него”. Да, харесвам я много и до днес, и много я уважавам, но в момента (а тези моменти не са малко), в който ми покаже, че нищо не струвам за нея, всичко се изпарява. Няма как един човек да обича една жена, ако тя не показва по никакъв начин, че поне го уважава. Ироничното е, че понякога по някакъв повод (например 14 февруари) ми казва, че ме обича. Звучи ми адски изкуствено и фалшиво и не ú вярвам, ама грам. Не се сещам и за едно нещо, с което да го е показала.

Към „Rumi11111”: “Странно е, че изведнъж е започнала да държи на скъпите дрехи, процедури, аксесоари, а преди не е държала.” Не, и сега не държи на това. Дори понякога ме изнервя, когато не иска да и купя нещо по-скъпо и красиво. Да, наистина се чувствам под напрежение, защото все нещо не съм свършил като хората. За мен ще е сто пъти по-добре да ми каже „Виж какво, много си зле, за нищо не ставаш, много ме вбесяваш, дай да се разведем“.

Дали съм ú благодарен за децата? Да, много, те са прекрасни деца.

# 283
Скрит текст:

На „Deva” Той не смее да я покани в леглото си“. Тук имам въпрос към мъжете? Вие бихте ли поканили жена си/приятелката си за секс, ако с връщането от работа чуете „Много съм изморена“, „Много ме боли главата, гърба или …“. Смазващо е  На мен това ми звучи като „Знам, че децата не са тук, но за бога не си и помисляй, че можем да правим секс“ А ако не сте си говорили с нея от 2-3 дни, защото сте скарани? Не мога да съм сигурен, но ми се струва, че някой път нарочно прави леки скарвания, за да не си и помисля за това. Ако е така, успява.

Може би по някаква интуиция сте напипали много основна част от нашия проблем. Да, жена ми много повече от мен се занимава с развитието на децата, но това не означава, че и аз не съм помагал в това или не съм направил куп други неща. Нейните резултати са видими – децата са в елитни училища, и то от тези, за които деца и родители трябва да положат страшни много усилия. За съжаление (поне според мен) не може да оцени, че аз също правя много за семейството. Желанието да ми делегира максимални отговорности е видимо, но явно имаме голямо разминаване в нашите разбирания какво на практика мога да свърша.

Към “Sun2000” Продължи и с това да казва ,че е невероятно умна , успяла в кариера , успяла в отглеждането .....всичко това може да го направи мъж , който наистина уважава и се възхищава на жената до него”. Да, харесвам я много и до днес, и много я уважавам, но в момента (а тези моменти не са малко), в който ми покаже, че нищо не струвам за нея, всичко се изпарява. Няма как един човек да обича една жена, ако тя не показва по никакъв начин, че поне го уважава. Ироничното е, че понякога по някакъв повод (например 14 февруари) ми казва, че ме обича. Звучи ми адски изкуствено и фалшиво и не ú вярвам, ама грам. Не се сещам и за едно нещо, с което да го е показала.

А какви са тези отговорности, които вие не вършите така перфектно, и това да е причина за нейното недоволство?  Ако може пример. Че да се сърдите дни наред.
Изглежда, че  е педантична жена. Към децата пак ли е така в изискванията си?
Може и менопаузата да има принос,  но това би могла да ви го обясни по-спокойно.

# 284
  • над кукувичето гнездо
Значи, 2 неща:

Първо, вие бяхте склонен да търсите разтуха извън семейното ложе, но да останете със семейството си, а тя ако има любовник, ще искате развод!
!!! Малко двоен стандарт.

Второ, ако аз още от вратата споделя, че съм много изморена, ще очаквам по-сериозна помощ в домакинството вечерта, както и топла прегръдка, в която да се отпусна и гушкане вечерта. Ако има и масаж, може много бързо да ми мине умората. Но при изстинали отношения, може да се започне само с прегръдки, гушкане и милувки, без да се продължава натам. Дори да не е за цяла нощ. Това показва загриженост и защита въпреки всичко, печели доверие и дава сила и подкрепа. Ако се натиска веднага за продължение, има опасност да доведе до отблъскване, защото показва само желание за удовлетворяване на лични нужди без оглед състоянието на другия. Та, няколко такива гушкания вече могат да стоплят отношения и в един момент да се подходи напред. Така показвате, че ви е ценен човекът и близостта с него, а не само нагонът.

Ако отказва и това една жена, смятам, че мъжът до нея ѝ е опротивял и няма никакви очаквания към него, с други думи - няма шанс за стопляне на отношения, а само за съквартирантство.

Общи условия

Активация на акаунт