Раздяла или изневяра

• 32 132
  • 773
  •   1
Отговори
# 435
Ако някакви хора са живели в мир и разбирателство 15 години, в това число и времето на раждането и отглеждането на децата, докато са най-малки, то значи тези хора са в състояние да живеят заедно и да се разбират.
Нещо се е променило и то не толкова отдавна. Понеже съпругата е тази, която е започнала да става дребнава и скандалджийка (по отношение на мъжа и децата), аз залагам на критическата възраст.

# 436
  • Обран бостан ;)
Не става въпрос за реализъм. За мен няма нищо по-прагамтично от това да се ожениш, ако за теб тази жена е идеална, ако си влюбен. Винаги се правят компромиси. Но когато се правят за жена, която винаги си искал, тогава е по-леко. Същото важи и за жените.
Ще го кажа още по-кратко.
Жените не са статуи.
Идеалната жена е идеална за няколко години. После, колкото и да ти се иска вече не е.

# 437
Ако някакви хора са живели в мир и разбирателство 15 години, в това число и времето на раждането и отглеждането на децата, докато са най-малки, то значи тези хора са в състояние да живеят заедно и да се разбират.
Нещо се е променило и то не толкова отдавна. Понеже съпругата е тази, която е започнала да става дребнава и скандалджийка (по отношение на мъжа и децата), аз залагам на критическата възраст.
Може, може.
Мен леко ме съмнява, че 15 години е било хубаво. Затова питам всъщност защо са се оженили? И на колко са били децата, когато този "меден месец" от 15 години е свършил? Да не се окаже, че са скрепявали брак с второто дете?
Някак 15 години добре и после цели 5 да е неразбирателство, което не могат да оправят, не ми се връзва. Разбира се е възможно заради външни или стресови обстоятелства. Но нека авторът да каже.
Скрит текст:
Не става въпрос за реализъм. За мен няма нищо по-прагамтично от това да се ожениш, ако за теб тази жена е идеална, ако си влюбен. Винаги се правят компромиси. Но когато се правят за жена, която винаги си искал, тогава е по-леко. Същото важи и за жените.
Жените не са статуи.
Идеалната жена е идеална за няколко години. После, колкото и да ти се иска вече не е.
Не съм съгласна. И за мъжете, и за жените.

# 438
Забравихте на сцената нейно величество свекървата, която, според думите на жена му, го манипулира.

Още в началото на дискусията авторът спомена, че като се замисли, донякъде може да има основание жена му..

Някъде там вероятно нещо се е променило в отношенията им и после все надолу..

# 439
Ооо то свекърва, то проекто-любовница Grinning

# 440
Ооо то свекърва, то проекто-любовница Grinning

Може да има и други фантазии.
Може да е писател 😄

# 441
Ами то, докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Проекто-любовницата му ще се ожени, после и нея трябва да я мисли, дали да я развежда.

# 442
Жените не са статуи.
Не си съвсем прав, Ал. Ето аз как съм си идеална нон стоп, и предполагам, че това се отнася и за всички съфорумки.
Wink

# 443
  • Обран бостан ;)
Жените не са статуи.
Не си съвсем прав, Ал. Ето аз как съм си идеална нон стоп, и предполагам, че това се отнася и за всички съфорумки.
Wink

Ох, забравих,  че тук всички сте от рода МакЛауд. Wink

# 444
Истината е, че докато няма секс с друга, вероятно няма да има решение. Не окуражавам изневярата, но малко са хората, които имат смелостта да се развеждат без да са хванали другия клон. Друг е въпросът междувременно колко честни ще бъдат с жена номер 1.

# 445
И двамата (не го казвам с лошо, просто някои са си така) са от дребнавите хора, хващат се за някакъв незначителен детайл и човъркат (тя точно какво е казала, детето как точно не си е написало домашното и т.н.). С такива хора трудно се живее, трудно биха си намерили  нова връзка, не са били и не са страстни натури. По-добре да си останат заедно, че една раздяла ще ги побърка съвсем и децата даже.

# 446
  • По света и у нас
Цитат
Жените не са статуи.

Един тук е прозрял!!!! Има надежда!!!!
Иначе всички повтарят - не се променяй, не се променяй , точно тя е тази която ще се промени защото е адаптивен човек. За да си с мъж се адаптираш най-много.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 16:36 от PriMadonna

# 447
Цитат
Жените не са статуи.

Един тук е прозрял!!!! Има надежда!!!!
Иначе всички повтарят - не се променяй, не се променяй , точно тя е тази която ще се промени защото е адаптивен човек. За да си с мъж се адаптираш най-много.

Е как? Нали мъжете сме елементарни: секс, ядене и завиване. Не виждам какви толкова промени?

# 448
  • По света и у нас
Ти това ли “слагаш на масата”…🙄
Боре, ти май си питекантропус от тези които таргетирам в момента.
Би ли пуснал една снимка и ръста ти на ЛС.

# 449
Малко различна гледна точка, може би.
На „БореПреника“: Аз също много пъти съм си мислел, че жена ми може би ми изневерява. За мен не е нормално (дори и с особеностите, свързани с менопаузата) въобще да няма потребност от секс. Преди време тя беше много активна в това отношение. Аз споменах и преди, че имаме семеен приятел, на когото според мен не би отказала. Освен, че изглежда по-добре от мен, е и много интересна личност. Съмнявам се обаче, че той би направил такова нещо, тъй като е семеен и си има прекрасна жена. За физическа изневяра щях по-сериозно да се замисля, ако имаше необясними дупки във времето, прекарано извън вкъщи. За мен изневярата, дори и да е само емоционална, също може да предизвика много щети. Едно е да си мислиш „сигурно има и по-добри от моя мъж“, друго е да виждаш това на практика и да правиш сравнението. Някой ме попита как ще се почувствам, ако ми изневери. Знам, че ще прозвучи много странно, но наред с това неприятното чувство, ще изпитам и огромно облекчение – поне пътят ще е ясен и няма да се измъчвам всекидневно с мисълта какво да правя.
Ако ще си по-спокоен, ако жена ти изневерява, значи просто те е страх от нея. Даже не от решението за развод. Така ще можеш да я посочиш най-накрая  "Ето на, ти имаш само претенции към мен, но нямаш изисквания към себе си!" И какви са тия сравнения с приятеля ти?! Ама на нея й е много лесно да те мачка, ти самият й подаваш репликите.
На „Deva” Той не смее да я покани в леглото си“. Тук имам въпрос към мъжете? Вие бихте ли поканили жена си/приятелката си за секс, ако с връщането от работа чуете „Много съм изморена“, „Много ме боли главата, гърба или …“. Смазващо е  На мен това ми звучи като „Знам, че децата не са тук, но за бога не си и помисляй, че можем да правим секс“ А ако не сте си говорили с нея от 2-3 дни, защото сте скарани? Не мога да съм сигурен, но ми се струва, че някой път нарочно прави леки скарвания, за да не си и помисля за това. Ако е така, успява.
Това дърпане от секс си има последствия.... изневери и разводи. Ако е толкова отговорна към децата си жена, трябва да им осигури добра семейна среда - това включва секс със съпруга й. Може да не го осъзнава, но е част от пакета.
На Merryn” “Тази жена е умна, инициативна, вкарала е децата в елитни училища, усеща, че тя е водещата за всичко, което си има цена. Отговорностите, които е поела от една страна, защото е оправна, а от друга пасивността на автора и идват в повече”.
Или ги е вкарала в елитни училища, защото парите на мъжа се харчат на воля.... Инициативна или снобарка? Не се знае. Какви отговорности е поела точно? Извън нормалните. На много жени мъжете им не взимат висока заплата, не им помагат в домакинството и не ги водят на екскукрзии и те пак се държат по-нормално от жената на автора и имат по-добри бракове.
Може би по някаква интуиция сте напипали много основна част от нашия проблем. Да, жена ми много повече от мен се занимава с развитието на децата, но това не означава, че и аз не съм помагал в това или не съм направил куп други неща. Нейните резултати са видими – децата са в елитни училища, и то от тези, за които деца и родители трябва да положат страшни много усилия. За съжаление (поне според мен) не може да оцени, че аз също правя много за семейството. Желанието да ми делегира максимални отговорности е видимо, но явно имаме голямо разминаване в нашите разбирания какво на практика мога да свърша.
По-добре, че децата ви са образовани, отколкото да повтарят класа, но дали не преувеличавате? Фиксации и болни амбиции имат много хора.
Към “Sun2000” Продължи и с това да казва ,че е невероятно умна , успяла в кариера , успяла в отглеждането .....всичко това може да го направи мъж , който наистина уважава и се възхищава на жената до него”. Да, харесвам я много и до днес, и много я уважавам, но в момента (а тези моменти не са малко), в който ми покаже, че нищо не струвам за нея, всичко се изпарява. Няма как един човек да обича една жена, ако тя не показва по никакъв начин, че поне го уважава. Ироничното е, че понякога по някакъв повод (например 14 февруари) ми казва, че ме обича. Звучи ми адски изкуствено и фалшиво и не ú вярвам, ама грам. Не се сещам и за едно нещо, с което да го е показала.
Дава малко шекерче на работното си конче, а? От друга страна, не всеки показва любовта си с приказки, но вие сам казвате, че усещате не просто неизразяване на любовта, а на моменти целенасочено унижение с изискванията към вас.
Към „Rumi11111”: “Странно е, че изведнъж е започнала да държи на скъпите дрехи, процедури, аксесоари, а преди не е държала.” Не, и сега не държи на това. Дори понякога ме изнервя, когато не иска да и купя нещо по-скъпо и красиво. Да, наистина се чувствам под напрежение, защото все нещо не съм свършил като хората. За мен ще е сто пъти по-добре да ми каже „Виж какво, много си зле, за нищо не ставаш, много ме вбесяваш, дай да се разведем“.
Нерешителен сте. Или не искате да отговаряте пред хората за "проваления си брак". Май донякъде си пасвате - тя "седни, легни", а вие "бау, бау". Може би ви е добре така. Само че май на жена ви й липсва приятелско отношение и топлина в подхода
Дали съм ú благодарен за децата? Да, много, те са прекрасни деца.
Тя ли ги е направила тези деца? Не. За вас ли? Не.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 17:29 от Linda*kiss

Общи условия

Активация на акаунт