Раздяла или изневяра

• 32 133
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Лори, е това е много добър въпрос.

Лъвичке,
Знам, че си ВИП. (Винаги Имаш Претенции).

Казваш го, все едно е нещо лошо Laughing

# 481
Ясно.
Тя жената си е била властна и амбициозна още в началото. Но сега нещата с годините и умората са втасали и тя е станала и кисела и раздразнителна като добавка към характера.
Забавлява ли се с нещо жена ти, Авторе? Усмихва ли се, смее ли се на нещо, как си почива или се забавлява?
Звучите ми като много меланхолична и киселееща двойка?
//
Бънде, взимам го, стига да не живее под моста.

# 482
  • Обран бостан ;)
Бънде, взимам го, стига да не живее под моста.

А при мама Trollface

# 483
Зависи за какво ми е? Grin

# 484
Жената е имала много опит преди брака, да кажем е почнала на 15, авторът не е имал, реално е почнал на 35 с "реалния лично-емоционален живот". 20 години разлика в развитието, нормално е да се получи дисбаланс.

# 485
  • София
Несходствата явно са на много нива. От друга страна, и у двамата изглежда да има желание да се получат нещата, което не е никак малко. Въпросът е желанието да се канализира в правилните действия.

# 486
Авторе, не е така с изневерите, както си внушавате. Доста по-сериозни са нещата. Прочетете на Уили Пазини “Невярна любов”, за да ви стане по-ясно. Причините за изневярста са страшно много: заради друга любов, защото обичта е още там, но любовта вече я няма, от скука, напук, заради секса, заради прегрешението, от страх пред старостта, за “подсилване” на идентичността, поради страх от интимността, от желание за нежност, от Едипов комплекс, за да имаш до себе си двама души, не само един… Причините за сегашните проблеми са още в началото, просто грижите около малките са ви превзели тогава и не сте го мислили толкова. А сега вече…

# 487
  • Обран бостан ;)
Не знам защо всички пропускате факта, че са прекарали заедно 20 години.

20 години са много, много време за да избие чак сега.
Няма начин да не са се сработили в началото, но  ако е вярно написаното, на жената и е станало "скучно" и чао на секса.
Все си мисля, че ако жена беше пуснала тема как мъжът е абдикирал от семейното ложе след 20 години, коментарите щяха да са мноого по-различни, а реално ситуацията е същата.

Скрит текст:
Лори, е това е много добър въпрос.

Лъвичке,
Знам, че си ВИП. (Винаги Имаш Претенции).

Казваш го, все едно е нещо лошо Laughing

Като ти се наложи да общуваш със себеподобни, ще разбереш лошо ли е, или не е.

# 488
  • София
Предполагам, че може да й е станало скучно. Но може и да й се е натрупало недоволство и разочарование, нали?

а реално ситуацията е същата.

Няма как да е същата, защото разпределението на отговорностите и тежестите обикновено е много различно. Затова и е глупаво да се разглеждат случаите полово. Всеки случай си се гледа за себе си.

Като ти се наложи да общуваш със себеподобни, ще разбереш лошо ли е, или не е.

Че защо да ми се налага Laughing Общуването рядко е задължително, обикновено човек има избор с кого да общува. А аз нямам против хора с претенции, стига да отговарят на това, което самите те предлагат насреща. Ако да, преценявам искам и мога ли да ги изпълня. Ако да, супер, ако не - безсмислено е да се тормозим взаимно. Елементарен алгоритъм, по мъжки Laughing

# 489
  • Обран бостан ;)
Предполагам, че може да й е станало скучно. Но може и да й се е натрупало недоволство и разочарование, нали?

И кой е виновен ? Той разбира се. Trollface

п.п. Другото написано няма смисъл да го коментирам, поне докато не пораснеш.

# 490
От гледна точка на жената в казуса така я виждам ситуацията – тя не била глупава, била властна ецетера. Поради една или друга причина авторът явно не я привлича сексуално – дали поради мекушавостта му, дали поради приемането му за даденост, но тя си го ползва за удобство. Понеже е прагматична, не иска развод/раздяла, защото я устройва материалната част. От тук насетне дали тя си намира занимания извън двойката им – има или няма любовник, екскурзии, театри, приятелки нам кво, тя си знае. Сложила си е приоритет децата и натиска там с амбиции. Авторът не ѝ е приоритет. Нищо, че ах била толкова учудена, че той мисли за раздяла и че не го обича. Ами, не, не го обича.
//
От гледна точка на автора – пасивността и свиването няма да докара приповдигане нито във властната му и наперена съпруга, нито ще привлече любовница. В момента той се радва на лекия повей на промяната в съпругата си, но това и за него не е специфична емоция и скоро сам ще се върне към удобството на пасивната жертва. Добре е да си търси нещо като платонична приятелка или такава с неговите емоционални вълни. Да се случват нещата бавно и аналитично. Не го виждам да скокне и да награби някоя и да изживее нещо страстно и спонтанно. Трябва му жена за подкрепа предимно, не за секс.

# 491
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
От гледна точка на жената в казуса така я виждам ситуацията – тя не била глупава, била властна ецетера. Поради една или друга причина авторът явно не я привлича сексуално – дали поради мекушавостта му, дали поради приемането му за даденост, но тя си го ползва за удобство. Понеже е прагматична, не иска развод/раздяла, защото я устройва материалната част. От тук насетне дали тя си намира занимания извън двойката им – има или няма любовник, екскурзии, театри, приятелки нам кво, тя си знае.
Сложила си е приоритет децата и натиска там с амбиции. Авторът не ѝ е приоритет. Нищо, че ах била толкова учудена, че той мисли за раздяла и че не го обича. Ами, не, не го обича.
Скрит текст:
//
От гледна точка на автора – пасивността и свиването няма да докара приповдигане нито във властната му и наперена съпруга, нито ще привлече любовница. В момента той се радва на лекия повей на промяната в съпругата си, но това и за него не е специфична емоция и скоро сам ще се върне към удобството на пасивната жертва. Добре е да си търси нещо като платонична приятелка или такава с неговите емоционални вълни. Да се случват нещата бавно и аналитично. Не го виждам да скокне и да награби някоя и да изживее нещо страстно и спонтанно. Трябва му жена за подкрепа предимно, не за секс.

Накратко :
1.Търпи го защото сама няма да може да поддържа стандарта си на живот.
2. Няма друг който да я финансира.

Логично.

# 492
Накратко – тя си има стандарт, но не желае да си усложнява битието.
Бънди, стига с това финансиране!
Някои сами можем да си финансираме рахата. И точно поради това – препратка към Лъвчето –> можем да си позволим да имаме претенции.
Авторовата съпруга просто е безкрайно отегчена. Дали от живота, дали от него. Има ли значение.

# 493
  • Обран бостан ;)
Накратко – тя си има стандарт, но не желае да си усложнява битието.
Бънди, стига с това финансиране!
Някои сами можем да си финансираме рахата. И точно поради това – препратка към Лъвчето –> можем да си позволим да имаме претенции.
Авторовата съпруга просто е безкрайно отегчена. Дали от живота, дали от него. Има ли значение.

Ама аз за нея говоря ? Защо го приемате лично ?

# 494
И аз за нея говоря.
Той я описа като успешна, амбициозна, интелигентна. Дали според теб чака на него. Или хайде – само на него. На подобен тип жени не им е дали ще имат къде да живеят, те могат да се оправят и сами така или иначе. Отегчение тук е ключа.

Общи условия

Активация на акаунт