Операция на щитовидната жлеза-21

• 7 283
  • 161
  •   1
Отговори
# 150
За съпруга ми се интересувам.
Той мина на преглед при доц. Шинков в частния кабинет и го насочи към клиниката.

# 151
Как мога да запиша биопсия при д-р Шинков?
На мен ми казаха, че в деня на самата биопсия трябва да кажа, че искам да е при д-р Шинков, като има допълнително заплащане от 100лв. Предупредиха ме обаче, че е възможно да го няма, защото има време до тогава и не се знае дали ще бъде на работа. В тази връзка някой може ли да сподели кои други лекари извършват биопсии в Майчин дом?

# 152
Май са само доц. Шинков и проф. Ковачева в МД.

# 153
На мен ми казаха, че в деня на самата биопсия трябва да кажа, че искам да е при д-р Шинков, като има допълнително заплащане от 100лв. Предупредиха ме обаче, че е възможно да го няма, защото има време до тогава и не се знае дали ще бъде на работа. В тази връзка някой може ли да сподели кои други лекари извършват биопсии в Майчин дом?
Тази информация от клиниката ли я дадоха?
При съпруга ми след прегледа при доцента само е казал да си запише ччас за биопсия. Когато се обадих вчера нищо не ми казаха освен за Направлението и да сме там в 8ч. на датата.

# 154
При съпруга ми след прегледа при доцента само е казал да си запише ччас за биопсия. Когато се обадих вчера нищо не ми казаха освен за Направлението и да сме там в 8ч. на датата.
Да. След преглед при д-р Начев се качих директно да си запиша час за биопсия. Дадоха ми първия възможен час три месеца по-късно:) Не ми предложиха по-ранен час в случай, че реша да мина платено. Честно казано това чакане ме убива, но д-р Начев каза, че няма никакъв проблем да си изчакам. Надявам се да е така.

# 155
Да. След преглед при д-р Начев се качих директно да си запиша час за биопсия. Дадоха ми първия възможен час три месеца по-късно:) Не ми предложиха по-ранен час в случай, че реша да мина платено. Честно казано това чакане ме убива, но д-р Начев каза, че няма никакъв проблем да си изчакам. Надявам се да е така.
Разбрах те. Ние държим биопсията да е при доц. Шинков, ако трябва ще доплатим.
Да, чакането е дълго. Съпруга ми имаше записан час за преглед преди 4 месеца,, а сега още 3м. за биопсията, но нямаме избор.

# 156
  • Северо=Западналия край
И аз чаках 3 месеца. Насочи ме Начев, биопсията я прави Шинков, не съм плащала нищо, нито да ми предлагали да платя за него. Доколкото разбрах тогава, биопсиите ги прави само Шинков, но може и да не съм права. Мен ме наболяваше около мястото на убожданията няколко дни, но не е нещо нетърпимо, минава.

# 157
Искам да предупредя всички, които търсят подходящ доктор хирург за операция на щитовидната жлеза, да избягват на 100% професор Георги Тодоров, завеждащ ендокринологията в Майчин дом. Този пост не цели да опетни доктора, а да предпази други хора от некомпетентни лекари, които могат да те осакатят. И всъщност това се случи за съжаление с баща ми.

Този доктор е общ хирург, за който се твърди че има специализация в областта на щитовидната жлеза, но резултатите от работата му говорят друго. Той направи операция на баща ми, за която други доктори не бяха убедени, че трябда да се прави. Отстрани само половината жлеза. От тогава до сега състоянието на баща ми се влошава. В момента има огромни топки на врата и загуба на килограми. Най-страното в поведението на доктора, е че преследваше баща ми, като му звънеше непрекъснато да го увещава за тази операция, очевидно заради парите които очакваше да му бъдат платени. Вероятно този професор е добър в друга област на хирургията, но със сигурност няма познания и необходимия опит за щитовидна жлеза. Ако ви е мило здравето, не се подлъгвайте по титли и стари лаври.

# 158
Дани, 🤗

Аз "проглуших ушите" на останалите момичета тук - да се жалвам почти във всеки мой пост след операцията си при този доктор.
Направо им дотегнах да повтарям все едно и също... 🙆🫣
И всеки път си казвам да се въздържам и да не пиша, но пак не успявам.
То при мен вече си е станало психологическа травма, от която не мога и не мога да се освободя...
Колкото и да се мъча и опитвам.

Съжалявам искрено, че така се е случило при баща ти. 🥺
И двамата не е трябвало да се оперираме, а още по-малко пък при този доктор.
Ама ето на - беля! 🤷
Откъде да знае човек какво го чака зад ъгъла...

И аз се подведох по това, че е завеждащ Ендокринологията - професор с титли, опит и познания...
Мен не ме е преследвал, аз сама му се набутах в ръцете.
Без въобще да проуча нещата, без да се поинтересувам за повече подробности.
Нито за доктора, нито за себе си - какво точно е състоянието на жлезата ми.

Нито се вслушах в интуицията си, която ми подсказваше, че ще допусна грешка.
Направо ми "крещеше"!
Толкова много "сигнали" ми се дадоха, толкова много "червени светлини и светофари", ама на човек като му е писано да си "счупи главата"...
И то сам да си го причини. 😔

И при другите доктори се случват грешки.
Доста хора не се чувстват добре и имат усложнения, но няма какво да направят вече.
Нито могат да върнат времето назад, нито да се въздържат от операция - особено ако им е казано, че се налага и няма как да им се размине такова нещо. 😟
Да, деликатна област е това наше вратле, ама като ни изкомандват докторите: "Отивай!" - какво друго можем да направим? 🥹
Освен да бъдем внимателни, предпазливи и да се опитваме да подходим с разум и мисъл.
А не с излишна емоция, страх и притеснение.

Дано нещата с твоя татко да се пооправят, доколкото е възможно, и след време да се почувства малко по-добре!
Ще ви стискам палци! 🙏
Прегръщам те, подкрепям те и те разбирам напълно!
🍀❤️✨

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 12:42 от Непоправима романтичка

# 159

Здравейте,

аз правих биопсия в Александровска болница - тел. за записване 02/9230571. Необходим е единствено лабораторния лист, без направление. Моята процедура беше извършена от доцент Явор Асьов, нищо не съм плащала, резултатът излиза след 10 работни дни. Успех!

# 160
Има ли някой опериран при д-р Ганчев от Майчин Дом? Отзиви? Благодаря

# 161
  • София
Първият преглед ми беше при него, по препоръка на личния лекар.
Първо на регистратурата ми казаха, че се плаща "горе". Естествено горе в отделението касиер няма.
После чаках 4-5 часа, защото в отделението е хаос, персонал няма. И накрая като ме прие, Ганчев ми каза, че не съм спешен случай и не можел да ме оперира, защото съм била дебела и нямало кой да ме свали от операционната маса. Освен това каза нещо, което за мен е престъпно - че операцията е опасна. И за констатацията, че съм дебела, ми дръпна 100-те лв от ръцете и ми каза, че ако за месец и половина сваля 25 кг, да му се обадя.
Отвратена съм.
Че имам излишни кг, е факт. Но врата ми е слаб SatisfiedSimple SmileSatisfied Когато споделих всичко това с д-р Видинов, той направо подскочи от възмущение.
Жалко, много жалко за институцията Майчин дом като цяло.
От мен твърдо НЕ!

Общи условия

Активация на акаунт