КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 219
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • в сърцата на любимите ми хора
МАКАВЕЛИ, не ми се получи мързелуването 🙂Пресадих няколко мушката, пуснах две перални, водих мама на очен лекар и след това в  оптика за нови очила. И той, денят, взел, че се изтърколил. Сега вали кротко и напоително - само за прикреватване. Имаме от вчера кюфтета по чирпански и ориз с кисело зеле - няма да мисля вечерята.
Против хлебарки "Фронтлайн" от ветеринарна аптека - действа безотказно. За мравките съм пас.

# 421
  • Вила Великула
Мериян, приятна почивка. Наслади се на всяка минута.
Кассс, какви са сроковете в бюджетните предприятия за подаване на декларация 1. При нас в нормалните е 25 число на месеца, следващ заплатата. Т.е. заплатата за април - до 25 май.
Макавели, много хубаво е  написаното от Дамян Дамянов. Трябва за се радваме на дребните неща.
Хайде Дидия и Фло да разкажат за собствените си тоалети за баловете на децата. Няма да се излагаме, я.

# 422
Пипи, ние за април заплати дадохме на 24.04. и до 10-то число подаваме декл.1, до тогава трябва и здравните на децата да подам и стипендиите. Та затова така стана натопорчено днес, ама вече се успокоих Simple Smile
Наготвих едни печени чушки с яйца и сирене. Голямата снаха ни кани на шкембе чорба. Направих една голяма тава салата и отиваме всички горе. Кой, каквото иска да хапне и между другото искат да пуснем снимков материал от разходката да го гледат на тв на голям екран.
Присъединявам се към предложението на Пипи и ще чакам да разкажат Диди и Фло за тоалетите и баловете.

# 423
Етосъм и аз!
             Пипи, Кассс, за сега се интересувах само от тоалета на абитуриентката. Всичко е готово и се моля времето да е хубаво. Още не съм мислила какво ще обличам. Има  доста време за да реша. Предполагам, че няма да съм строго официална. Не обичам. Предпочитам нещо удобно и вероятно ще съм с панталон и блуза. Имам много ,които изобщо не съм обличала и ще реша вероятно в последния момент. С девойката ми остана още една задачка, но не мога да я хвана в крачка. Утре - програмата и е пълна, та чакам да каже за петък. Не обичам да оставям нещата за последния ден, но не всичко зависи от мен.
             Борянка, ароматен ли е червеният божур? Аз имам същият на цвят и е много ароматен. Баба ми ,като булка, си го е донесла и от там всички са го развъдили та и аз да не остана по назад. Когато бяхме в къщата се бях вманиачила и щом видех друг цвят си исках . Събрах около двайсетина цвята, но когато започна строежа ги занесох при вуйчо ми и те са ги позагубили та сега имам само няколко. При това кой от къде мине скубе без да пита та трудно ги опазвам. И сега са разпартушинили два от божурите, ирисите и перуниките. Там където не са успели да извадят грудки са опасли листата им.
             Сега се прикреватвам с филмче, че днес паднаха големи обиколки.
             Лека вечер и спокойна нощ!

# 424
Трябва да отида да мириша, не късам, но сега го обрах червения за друго и пак не съм мирисала. Сега розов, но полегна,  не е същото като да е прав.

# 425
  • Вила Великула
Е добре де, Кассс - като плащате на 24 април за април и някой после донесе болничен от 25 април какво се случва?
Момичета, извинявайте че изкривих малко темата на професионална основа.

# 426
Май се разминавате в обяснението ,заплатата на 24 април е  за март в бюджета.

# 427
  • някъде другаде
Ние вземаме заплата на предпоследния работен ден на месеца на 29.04. взехме за април. На 05.05 колежката пусна декларациите. Една колежка от друго село взела един месец заплатата в петък и по спешност влезна в болница в събота. Големи драми , кметицата и я накара да унищожи болничния и да си пусне отпуск.
Аз днес свърших не малко работа. При нас в сряда и петък след обяд жената от пощата е в друго село.  И тогава слизам към 11.30 да взема пощата. Днес съм се заблудила , че е понеделник и я пропуснах. Дано няма спешни призовки. Направих си и декларациите за КПКОМПИ.

# 428
Това не е нормално, преди да приключи месеца, само със сторно някакво се поправя. Особено за бюджет, където датите са много важни. Кога е станало пък така?

# 429
  • София
Пипи, хипотетичния болничен отива в следващия месец.
ЛЛ го е изпратил автоматично в НОИ. Те там си знаят, да обяснявам ли? А сумата от работодател ще се начисли към следващата заплата.
Борянка, станало е. Улеснени са служителите на бюджета,  да си получават парите възможно най-бързо. Все пак са основни гласоподаватели, нали?  Ако се случи болничен в последните дни или друго се пуска коригираща декларация. То няма лошо, но ако съответниия служител знаеше как се прави. Но масово не знаят, страх ги е да коригират в сайта на НАП. От друга страна не искат и да се обадят на нац. телефон защото пари струва и трудно се обясняват и разбират какво им говорят.
Да, може да се отиде на място в НАП, ама пък то в София трябва да се харчат за билет за рейса...
Уф, личи ли как  ми липсва работата и ровя навсякъде да съм в течение. Не, че някой ще ме покани да работя.

# 430
  • Вила Великула
Борянка, наистина е така, както са обяснили момичетата. То и в частните фирми има такива, които плащат заплатите ден-два преди да изтече месеца, за който се отнасят, но поне там подаваме декларациите до 25 число на следващия месец и не се налагат корекции. Ако заплатата е платена в по-висок размер и се коригира от болничен, тогава служителя възстановява разликата.

# 431
Вчера се прибрахме доста късно от село. После у нас пак бъбрихме със софийските ми деца. Набраха си спанак, рукола, марули....Абе  уморих се много. Като ги изпратих се тропосах на диванчето уж за малко, та добре че се събудих преди днес, за да честитя празника навреме.
КАГ, картинката е от интернет. Не съм по украсите.
Диди, жалко за колекцията ти от божури. И аз много ги харесвам.
При нас също валя много дъжд. Имаше нужда. Дано няма градушка. Не, че съм засадила зеленчуци на двора, но има малко оцелели от сланите круши и сини сливи. Поне те да се задържат. Много лоша година за овощарите.
Казано на нашия диалект - годината не е "емишарска"
Лека нощ!

# 432
  • София
При нас присъствената форма се попълва до 20 число на месеца,заплатите -на 25 за същия месец.Всички промени ,които са настъпили след 20, се коригират през следващия месец.
 Да се посмеете - Един бисер от един голям сладур-хората като умират стават паметници,Още се смея,каза го много уверено.Това му е лична констатация,носил е цветя на паметника на В.Левски и го е видял лично.А звездичка такава не е виждал.

# 433
И аз да се обадя като за лека нощ. Имам си пИятел до мен и преди да съм забравила, да ви светна как свършва приказката за Червената шапчица.
И дошъл вълкът в къщата на бабата, излапал я набързо, легнал в леглото и зачакал да дойде десерта. Както искате го разбирайте...
Трябва да се върна в темата назад и да запиша всички щуротии на пИятеля, защото наистина се забравя.
Утре повече, а сега лека!

# 434
Изядохме чорби, салати, всичко. Пихме кой ракийка, кой бира, някои вода. Изгледахме снимковия материал, Извадих си прането от сушилнята, баня и като за лека нощ минавам и от тук.
Ениса, смея се с глас Simple Smile Даже си го представих сладура как образно ти разказва. Връщай се и записвай, много ще е ценно, да знаеш.
Пипи, така е, на 25.04 за април. Не е много приятно, но не е драма, ако някой излезе болничен или отпуск. Прави се корекция в следващия месец и не е кой знае колко сложно. Просто когато се подава декл.1 в следващия месец се отбелязва, че се отнася и за предходния. На мен не ми пречи и не ми тежи. Хора сме и всичко се случва и да се разболее човек и отпуск да му се наложи. Когато се случи така хората са притеснени като идват да кажат. Винаги съм ги успокоявала, защото е било по независещи от тях причини.
Тану, и при нас овошки май няма оцелели. Днес един съсед ми се жалва, че и от лозето му доста заминало. Обяснява, че точно като свил единия студ  някои лози тъкмо си били пуснали ластарите. Абе, няма да е добра година от към плодове и зеленчуци. Лошото е, че последните години става все по зле.
Айде, гася и казвам лека и мека! 😘

Общи условия

Активация на акаунт