КГБ = Клуб на Готините Баби - 232

• 21 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Кубрат/ Пишурка
Танче, ами те се мият доста пъти, бе душа. Първо се оставят една нощ да се самоочистят. На другия ден се мият с много сол 3 - 4 пъти и поне веднъж със сол и оцет. Когато се сложат да се варят първите две води се изхвърлят. Стават чисти и вкусни. Май до тук само аз обичам охлюви. Е, жабешки бутчета не съм имала късмет да опитам. Но за язва мой братовчед - фелдшер гълташе живи охлюви (измити) и му мина.
Фитнес съм виждала само по ТВ. Винаги съм мислила, че е за младите, но когато ние бяхме млади ги нямаше. Имаше агро - фитнес. Добре е, че носят полза и на нашата възраст.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 18:22 от Янче-то

# 481
  • sofia
Аз все така чета, ама много не ми се пише. Изморена съм. Най-вече психически. Но и това ще мине. Просто не ми дава мира деградацията, която наблюдавам при майка. Как мандалото падна и в един момент вече не виждаш същия човек.
Радвам се, че всички тук сте добре и се радвате на малките радости.
Мамси, аз от години ходя на фитнес. Особено зимата. И на групови тренировки от време на време ходя, но не е моето. То всички в залата са заети с техните си тренировки и никой на никого не обръща внимание. Напоследък не намирам време, че много дини имам под мишницата. Та мисълта ми е, че много е хубаво, че го правиш.
Чакам с нетърпение юни. Знаете защо Wink

Поздрави на всички ви и лека вечер

# 482
  • София
Добра вечер от Сапарева баня! Честит празник!
Нами, радвам се да те прочета! Охлюви не бих опитала, но жабешки бутчета съм яла и ми харесаха.
Днес отидох по спешност до Дупница на зъболекар. Отвори и почисти проблемния зъб и пак го затвори. Дано вече болката спре! Не съм пила толкова обезболяващи никога през живота си! Чувствам се като надрусана.
Планината и гората са много привлекателни, но само ги наблюдавам отдолу.

Хубава вечер!

# 483
  • Вила Великула
Макавели, любимата ми лавандула и красиви думи отново.
Мен също ме е гнус от охлюви. Морски дарове обичам.
Нами, разбирам те напълно. Пиши по-често. Това може би ще те разтоварва и психически.

# 484
Дзяяк, да ви видя какво си прайкате Simple Smile
Нами, разбирам те и ти пращам голяма прегръдка 😘 Тежко и тъжно е като знаеш какъв човек е бил и в какво се превръща.... Единственото което ме е успокоявало е, че всички най близки и скъпи хора бяхме до родителите ни и мисля, че те го усещаха....
Охлювите просто се счукват така както са си и така се налагат на крака. Охлювите ги прави една моя приятелка. Когато ни покани на охлюви беше направила няколко вида. Тя редовно готви охлюви в най различни варианти. Просто им е голям фен и мисля, че доста се е усъвършенствувала. Хапнах, хубави бяха, но не е моето. Жабешко не съм опитвала.
Мериан, много е хубаво в Сапарева баня! Сега като са ти оправили зъбчето се наслади на тази красота около теб!
Макавели, аз чакам с нетърпение моята лавандула да цъфне. Много го обичам това храстче!
Готвя риба хек на фурна покрита с майонеза. Рецептата ми е от Москва. Една колежка ми я препоръча, пробвах, хареса се и си я правя често. Отивам да направя салата и да сядаме.
Хубава вечер от мен! 🥰

# 485
  • София
С днем победы! Кой каквото празнува - само мир да е.
Нами, това е положението, минали сме го. Обслужвате с брата да и е удобно, да е почистена и нахранена и гледай да се съхраниш за себе си, за деца и внуци. Младите са важни, за тях е живота - това ми е набито в главата от дядо ми и от баща ми. Е, не че ще си зарежем старците - само без емоции.
Мариянка, дано вече не те боли зъба.
Ето съм в очакване на 50 % от мрънчоците. Мама ще довлече само нея, защото баткото се оповръщал в градината и я извикали. После при ЛЛ, аптека и така. Дано и малката да не се е заразила, а може да е нещо еднократно, от храна.
За охлювите - не съм хапвала, но имам опит в събирането. Като беше малка Ани и я водех на градина вървяхме доста пеш из гадния Лозенец. Там неокосена трева, зелении и много охлюви пълзяха по тротоара около Японския. Детенцето спира, събира всички ОХ. и ги слага на тревичката да не ги стъпчат пешеходците. Да, ама бързаме да я сдам в градината и да бягам на работа в Люлин и метро нямаше. Та се гъзуря с нея и събирам  де що видя черупчести само и само да я завлека по-бързо.
Жабешки бутчета продаваха в 1 ресторант в квартала, имаха гише за обедно меню  - и тя, и аз сме си купували, стотинки струваха.  То все едно панирана част от пилешко крилце, вкусно ни беше.

# 486
И аз, като Кассс, да надникна да видя какво правите.
               Нами, почти всички сме минали този етап с възрастни родители. Притесненията са много, грижите - също, стреса си остава дълго време. Поне при мен беше така. Даваха ми съвети да съм по-спокойна, ама не ми се получаваше. Добре, че ММ и дъщерите бяха до мен.
               Да ви разкажа и моите изпълнения с охлювите. Казах вече, че в двора имаше много охлюви и една баба идваше да си събира, че дядото ги обичал и ми обяснява, че тези, които са по-светли /месестата част/ са по-вкусни. Та решавам аз да събера и да сготвя. Купувам си книга "Ловно-рибарска кухня" с рецепти и там има и за охлюви. Без проблем събирам цяла касетка и два дни чакам да се изчистят, миене до откат и воала - готови за варене. Готвя "Охлюви по италиенски" със спанак, ориз и т.н. Тавата прилича на картинка - чудно ястие със заливка. Сядаме и аз сервирам - децата гледат подозрително, ММ бодва един охлюв оглежда го и вика - ами той има зъби. Та котето в двора получи охлювите, а ние хапнахме ориза. Така завърши ентусиазма ми да готвя охлюви и баба Верка беше много благодарна, като и събирах, че ми изяждаха градината.
              На фитнес не ходя, но си имам крос-тренажор и от време на време се пробвам. Бях започнала сериозно да увеличавам времето и натовареността, но....задачки и време не ми остава. Само поглеждам и викам - утре, ама утре все не идва.
              Още от сега задачките се натрупват за следващата седмица. Трябва да заведа ММ на контролен преглед. С Неда също имаме задачка, но тя на репетиции в понеделник и дано успеем след обяда. Във вторник ще го играя фотограф, че е изпращането на абитуриентите в у-щето и. Мими е командировка с леля си  /майката на Неда/ , баща и на работа и остава аз да съм на линия. Мими ни е супер фотограф /талант си е в това отношение/, но този път няма да бъде нито на изпращането, нито на тържеството за бала на братовчедката. Така, че аз ще се постарая да не се изложа.
             Лека вечер, че се прикреватвам с някое филмче.

# 487
  • София
Да подосаждам преди нашествието.
Ениса, благодаря за списъка.
ЛЛ ми бодна полагаемата ваксина. По повода сега ме боли дясната ръка и едвам я вдигам. От предната ваксина 2015 г. още имам топче на лявата ръка, сега ще се обзаведа и с дясно.
На очен съм била ходила преди 2 г, - нямало нужда, очилата били скъпи. От невролог също съм нямала нужда - това е положението, ако щеш.

# 488
Айша, аз не мога да разбера, след като се полага, гласувано и така или иначе ще се плати, какво ги бърка джипитата да ги спазват тези неща 🤔 Или нещо не е така както ни го представят и те не получават нищо или пък губят... не знам...

# 489
  • София
Ениса, аз също не знам какво ги бърка.
Но подозирам, че с определени спец. лекари си менкат направления и делят сумата от НЗОК. Или пък - напр. за очния вместо мене ще изпрати баба Пена. Аз влизам в кабинета с 1 лв. такса, а баба Пена носи тава баница.....
Нищо, държим се и каквото трябва ще си го платим без пазарене.

# 490
  • някъде другаде
Днес бях на танци. Не съм ходила месец и половина. Голям кеф.
Охлюви и жабешки бутчета , не съм опитвала и не бих. Морски дарове не обичам.
Нами , разбирам те напълно. Татко накрая беше с деменция , а беше само на 69. Все едно гледах бебе. Много обичаше сладолед и плодове. Когато му купувах всеки ден сладолед се радваше , като малко дете. Толкова ми беше мъчно и ми лисваше да разговарям с човека , който беше преди. И въпреки , че даже не винаги знаеше коя съм , все ме питаше защо не съм си купила и за мен. Казах му ,че на другия ден има рожден ден и той ми вика "Ще си купим голяма кутия сладолед и ще си я разделим двамата" .Трудно е.
Мериан , много жалко , че си на почивка , а те боли зъб. Дамо вече е почистен добре и да спре да те боли и да се насладиш на оставащата почивка.

# 491
  • Вила Великула
Хайде пак и аз да цопна в къщичката ни, че днес бях доста телеграфна. Не, че и сега не работя, но искам да отделя утре няколко часа за да ходя за разсади и да ги посадя. ММ като се прибра от работа го помолих да мине в оранжерията с мултикултиватора, че есента като е обръщал земята с правата лопата всичко беше на едни огромни буци, които бяха станали като камъни. Доста помърмори, но го направи. Заяви ми, че това моето било мазохизъм и с отглеждането на зеленчуци съм се върнала във времето на баба му и дядо му. Нека си мърмори, не ми пречи. После като станат доматите, са най-вкусните на света.

# 492
  • София
Така, у нас вечерен екшън.
Както писах - чаках Ани и Мрънла. Звъни ми телефона, Ани в истерия пред блока говори нещо за болница, за пукнат череп. Слизам - докато заключвала колата Мрънла тичала по тротоара и някакво пуснато куче я нападнало. Майка и скочила да ги разтърве и паднала отгоре и. Кучето и собственика се омъглили, нашата само крещи - болница, пукнат череп. Обясних и, че детето има голяма цицина на челото и трябва да се приберем в къщи. Няма смисъл от болница и висене цяла нощ в Пирогов - имам опит като я блъсна нея кола преди години. Нищо не направиха - да сме я наблюдавали и да не гледа тв. Не, гадна съм, лоша съм - набута ми повръщащ Мрънч и отпердаши с нея към  Пирогов. Защо не обезпокои височайшия донор - баща не знам.
Аз днес 2 пъти предложих да отида и да си взема момичето с автобуса - ми не, направи ме на 2 стотинки как ще и катеря детето в гр. транспорт, можело като слизам да падна по стълбите. Ми нито съм неподвижна, нито  склерозирала и нямаше да стане екшъна.

# 493
Леле, Айша, наистина екшън. Дано всичко свърши добре и най вече с дечицата всичко да е наред. ❤️

# 494
  • Вила Великула
Айша, то май вместо ние да изкуфяваме вече, децата ни са на път. Има ли информация как е Мрънличка.
А височайшия донор явно е на пиедестал и не трябва да се безпокои за такива неща.
Дано и Мрънчока във вещите ръце на баба да се оправи бързо.

Общи условия

Активация на акаунт