💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 501
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Петя, възможно е, аз досега не съм попадала на такава.

Ето ви едни 8 зъба от нас. Той си е с толкова от поне месец.

# 346
Стерилизатор на 3я месец махнах🙈 лапаше на кучето опашката, какво да стерилизирам😅

Има 6 зъба и я мъчат долни пак. Но доста време отнема докато избият.

# 347
Ехе, колко зъби. Нашите сега избиват, още дори баща й не може да ги види. 😁 Ама тя не ги показва, все ги крие с езика. Аз използвах лаборатория Лина, сега за годинката не знам дали там да ходя или другаде. Малко се ядосах, че нещо бяха сгафили и се наложи повторно да й вземат кръв. От друга страна пък поне знам, че не са си писали резултати както им скимне, а са повторили пробата.
Изяде около 150гр. От обяда от кухнята, но пък пише, че месото е 30%, което предполагам й е достатъчно. Къде са 30%, къде са 8-10%...

# 348
6 зъба има някъде от 2 месеца. Засега е спокойна и не очаквам други скоро. Миналия месец пак я водихме на Боуен терапия за зъбите - помага.
От 2 - 3 седмици минахме на АМ 3ка - отначало добре, даже 2-3 нощи пропускаше храненето в 3ч, но от седмица направо съм отчаяна, започна едно ядене през 2 - 2,5 часа като легне, направо кошмар. Яде по 120мл, от 2 дни по 150мл понякога. Пробвахме да слагаме разтворимите бишкоти, за през нощта е гадно, защото се утаяват и задръсват биберона. Не усетих и да се засища повече.

# 349
Боже верно сме за АМ 3ка а аз имам от 2ките 5 кутии, че поръчваме от амазон. Кво ще ги правя🧐

Тия бишкоти щом остават по бибата ще остават и по зъбите ( на по-късен етап де) и ще се предпоставка за доста кариеси. Зъболекар ми каза да не давам и паучове по същата причина.

# 350
Аз стерилизирам още, но не знам дали трябва. Стерилизацията се прави, защото се образуват бактерии от бебешката слюнка и млякото. Обаче мисля, че вече са големки и имат изграден някакъв имунитет, та се чудя дали да спирам. Уреда за затопляне го ползвам за пюрета, защото нямаме микровълнова и не искам да взимаме. Сега кухнята е по 220 гр и я топля в малка касерола и там не е проблем да изгубя грамаж при прехвърлянето, защото не изяжда всичко. И от няколко дни е сополива, виждам че излиза горен зъб (ще ни е 3-ти), крива е и явно и за това не си изяжда грамажите. По принцип тя е слабичка и не ми харесва, че не си изяжда великите 200 гр, които й давам. Млякото си го пие сутрин и вечер.
И аз малко се обърках с номерата на млякото. Взех две кутии 2-ка, а можеше да мина вече на 3-ка. Та ще й ги пробутам. Не мисля, че е фатално толкова.

# 351
Вие още приспива те ли бебчетата? Или само ние не се научихме да заспиваме сами?

# 352
Аз я гушвам, лягаме на леглото, пускаме бял шум и лекичко я тупам по дупето. Така и не проработи при нас самостоятелното заспиване.  След годинката пак ще опитам.

# 353
И ние се приспиваме още. Не виждам скоро как ще стане да заспива самостоятелно. То трябва да се успокоят, да имат спокойно време преди сън, а нашата не се спира, няма спокойни игри за нея. Напоследък много иска да се гушка в мен, даже заспива с рев като я сложа в кошарата, иска да спи отгоре ми, но това няма да го допусна отново. Вечер към 12 става и я местим при нас, иначе на 1-2 часа ще се буди и ще трябва да я приспивам отново, така като се размърда поне я потупваме и тя заспива.

# 354
Ние се приспивам в раницата. Как ще се откажем не знам... И все пак ми е топ покупка!
Почвам да се чудя да не би пък да си е ударила по-сериозно главата и затова да не се крепи добре и да дава признаци на сънливост. Уж не, ама знам ли. Това майчинството хич не е лесна работа!
Зъбите са ни ето такива още:

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 19:37 от Petya.P01

# 355
И аз все още приспивам с люлеене на ръце. Искам да го махам вече, обаче не знам как ще стане. Бебка си знае, че като се измори, ще се гушне в мен и така ще заспи. А понякога люлеенето е поне 30 мин. 🫠 Не виждам как и кога ще я отучвам, но много ми тежи.

# 356
  • София
И аз приспивам с люшкане и гушкане, заспива за 5 мин и ми е много мило ❤

Чудя се дали да не започна да давам вечеря, ама не знам как да насна графика, че да продължи да заспива в 20ч.

# 357
Аз както съм споменавала съм сертифицирана за консултант по детски сън ( не практикувам), знам, че сред вас има не-фенове на това, ноо слагам я в леглото и след 5 до 15мин е заспала. Тия неща от курса си работят на 100%, с единственото условие да си постоянен.
Разбира се като растат зъби или има скок има тегави моменти, но са единични случаи. Спи си в леглото, сама си заспива, но с биба.
В леглото ни не искам да я взимам защото не мога да спя от страх да не я смачкаме или да не падне.

Вечерята при нас не даде отражение върху графика. По-скоро започна с малко количество и постепенно увеличи дажбата.

# 358
Аз съм фен на консултантите по сън. Моята е с режим от новородена, заспива сама с бибка и бял шум. Навън в количка също заспива сама с бибка, дори без да я возя, пу пу.
Лина, кога съветваш да махаме бибката, за да е по-малък простеста?
Зъби нямаме никакви. Хич не бързам, все ще и пораснат.
Петя, и аз мисля че излишно се притесняваш, нищо и няма на бебката.
Извадихме една катерушка от Пиклера и малката се набира да става на него. Много по-удобно и е, че е дребна и мебелите и идват високо.
Вкарах вечеря и махнах вечерното кърмене. Напоследък не и стигаше и искаше да яде още след него. Остана ни само сутрин. Ама ми е много удобно, засега няма да го махам.

# 359
Мисля да се напъна между 12 и 18 месеца да я махна. Засега съм ограничила ползването само в колата и когато спи. Обачее не виждам как ще се научи без нея да заспива. Мисля си, че като стане на 12-13месеца ще е по-осъзната и адекватна и ще имам повече шансове. Сега е много нервна покрай зъби, виждам долу венците колко са подути и не го виждам да е сега.

Общи условия

Активация на акаунт