💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 489
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Приспивам си на гърда, както съм правила и с другите две. Приятно ми е, лесно ми е, а на него му осигурява спокойствие и доза полезности 😁 На мнение съм, че ако детето ри показва нужда от близост на тази възраст, не бива да му се отказва, това влияе на по-нататъшните способности за емоционална регулация и увереност.

# 361
И аз приспивам на гърда, в леглото като го оставя да го пробвам цяла нощ сигурно ще откара, но няма да заспи. При нас също не е спал никога, като сме го пробвали в някой от периодите дето през нощта много се буди изобщо не ляга на спалнята.

# 362
Бебката си заспива на гърда. Това е най-лесно. Иначе и да я гушкам, после при слагането в кошарата, понякога се разбужда и нервничи, дори плаче. Лина беше казала "взимаш, успокояваш и пак връщаш" и става. Е, не всеки път. А в количката по време на разходка също е много лесно. Обаче трябва да е на най-шумното място, шумът на колите я оспива и е готова да отрицателно време. Нещо като двг бял шум. 😂 Но тъпите гларуси като се "разквакат".... 🤦🏻‍♀️
И тримата по един и същи начин, сякаш са по калъп правени. 🤭
Имаме 6 зъбчета и напрежение за 7ми 🤪

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 06:06 от КремонаЛиза

# 363
Вашите дечица как са със супите? Моята тотален отказ... Наложи се да й направя мляко. Сгъстих я със сухар, изцедих я, намачках я, не и не...
Дали ще ги прояде скоро, някое друго отказвало ли ги е така в началото?

# 364
Приспивам я като я гушкам и леко люшкам. Много ми е мило. Обичам да си я гушкам. Имам това време и й го давам. Едно дете е за сега и не се налага да се разкъсвам между още задължения. До нейното лягане гледам да съм оправила всичко, да сме вечеряли, да мина през банята и ми остава само да я приспя. Още снощи исках да пиша, обаче ми скъса нервите. Час и половина мъка да я приспя. Обикновено я гушкам и започва да се унася, но снощи направо ме изкара извън нерви и нямах никакво желание да споделям как я приспивам 🤣🤣🤣

Петя, супа давам от кухнята. Мислех и аз, че ще е течна, но не. Пасирана е и изглежда гъстичка. Иначе бях купила и аз за тази цел сухари. Та си я яде, но консистенцията е по-гъста.

# 365
Кремона, да това си е метод. Трейси Хог е създателя на “вземи- остави” има книга тя, но сиг някъде в нета или чата би могъл подробно да обясни.

По принцип яденето на супа ( не крем супа, а супа си) си е най-сложното за тях. И в хранителната терапия ( провеждана от логопед/хранителен терапевт)  си е едно от последните неща, които се въвеждат. Хем имаш парчета, хем е течно. Идва им сложничко.
Аз я наблюдавам, че като яде хубаво латерализира с езика, тоест разнася храната на ляво и на дясно и я дъвче, а не просто да седи върху езика и веднага да я гълта. Което ме кара да имам доверие в уменията ѝ за хранене. В моята работа често се налага да уча деца на 3-4-5-6г да латерализират с езика и да преглъщат. Та ако още не го умее това супата може да им идва сложничка, но има време да се научат.

# 366
Не му е приятна супата в класически вид. Даже наскоро щях да ви споделям наблюдения, че много по-добре приема или категорично твърда храна (мъфин,краставица, палачинка,банан и т.н.) или гъсто пюре, отколкото нещо кашаво с парченца. Бях му направила зеленчукова манджа от тиквичка, чушка, спанак, чесън и накрая сложих спагети и да смесвам с месните заготовки. Обаче спагета остана на парчета по 2-3см. Докато не го минах хубаво с чопъра да е на дребно, не искаше да яде. Та явно си им трябва още малко време да пораснат и ще започнат и с това да се справят.

# 367
И аз приспивач - в раницата или на ръце. Въвеждам лека полека гушване и тупане по гръбчето. Понякога се получава, понякога не.
Супи не харесва, освен ако не са крем супи. Ориз и ябълка също не харесва.
Днес спи в лидълската люлка под дървото Heart(исках да кача снимка, но е мн голяма)

# 368
Никога не съм го приспивала - оставям го в кошарата и излизам. До 5/10 минути е заспал Simple Smile не плаче, самонси разглежда и си заспива.
От всичко, което съм прочела и научила за бебешкия сън, около 4тия или 5тия сън е много важно да се научат сами да заспиват и след това е лесно.

# 369
Емил няма зъби, дори не се виждат да идват.
Още приспиваме големите, какво остава за бебето 😂 искат да им държим ръката, ако са каталясали заспиват и без нас.
Голямата ми дъщеря я научих да й държа ръчичката, докато кърмя брат й и така си остана. После и него научих така. Бебето обича да легне върху сърцето ми и запива. Не ми пречи, скоро няма да имат нужда толкова много от мен 💔

# 370
Емил няма зъби, дори не се виждат да идват.
Още приспиваме големите, какво остава за бебето 😂 искат да им държим ръката, ако са каталясали заспиват и без нас.
Голямата ми дъщеря я научих да й държа ръчичката, докато кърмя брат й и така си остана. После и него научих така. Бебето обича да легне върху сърцето ми и запива. Не ми пречи, скоро няма да имат нужда толкова много от мен 💔

И при нас нищо не издаваше, че идват зъби - нито беше по-нервна, нито по-подут или червен венец. Единствено почна да си лапа пръстите преди да избият и като си отваря устата да се стича слюнка. Един месец преди зъбите беше болнава, не знам възможно ли е да е било заради тях (чак месец доста ми се вижда.)
Сега, като са избили, още си се лигави, не съм наясно докато пораснат ли ще е така или се задават и други. Ще се разбере.
Никакви изгледи няма да тръгне да върви скоро, ама свекито много ме нервира, като каже, че скоро щяла да ходи(баща й и чичо й са прожодили от 9 и 10 месец). То тя и като се лигавеше от третия месец още повтаряше, че зъбите идват, ей ги на цели 7 месеца минаха от тогава 🤣.

# 371
Приспиването при нас през деня става или в количката или ако някой от нас с Мм легнем с нея.Вечер я гушкам 1-2 мин и я слагам в кошарата,от малко бебе сама си заспива,но винаги с бибата.Не знам и аз тази биба как ще я махнем,само за спане я ползва.
Зъбите са й 8 вече.Горе долу на един път излязоха последните 4.Беше много крива и ръцете постоянно бяха в устата,също й имаше сополки.

# 372
И аз искам да я науча да заспива сама - като я оставя и след малко да заспи, обаче не знам как ще стане и как да стане. Заспива с биба, която също не знам кога да махна - чела съм, че около година и половина е добре.
Има 8 зъба, гледам долу един кътник се е показал и нещо много съмнително от другата страна, а именно много подут венец с бял връх. Ама не седи баш като абсцес, но е странно.

# 373
Аз тъкмо реших, че съм открила сироп който й оправя запека и четох, че сегашното й състояние има шанс да е от него(не на листовката естествено в NHS). Че сега ще го спра да видим как ще, но подозирам, че ще се върне запека. Нови умения - пляскане с ръце, но когато тя реши, не и когато й кажеш. 😁

# 374
Разбирам, че искаш да й помогнеш със запека, обаче съм на мнение, че тялото свиква с някакви помощни средства и като ги спреш, пак си в изходна позиция. Особено към разхлабващите се привиква и червата стават лениви. Опитай да наблягаш на разхлабващи храни. Ако е моето дете и извънредно се е случило да има запек, да ползвам инцидентно, но ти доста време се мъчиш. Колко дни не се изхожда?

Иначе и София пляска с ръце от около 2 седмици. Преди трябваше да й показвам, сега на думичката “Браво” задействаме новото умение 😁 Също маха за “чао” като сме в коридора и изпращаме баща й за работа. Като чуе, че се отключва вратата, също маха. Като се види на огледало - пак си маха и се радва. Сега се опитвам да я науча да маха за здравей като видим децата пред блока. Дава и боц и се радва. Горе долу съм я научила да показва колко е голяма. Сега искам да я науча да показва, че е/става на 1 годинка.
Като цяло е много общителна. Ходи в чужди хора (не знам колко е хубаво 😁), радва се като някой я закача, усмихва се. Онзи ден се видях с колежка и нейното хъски. То почна да я души и да си играе с нея, тя много му се радваше и направо го нападаше 🤣 Супер безстрашна. После започна да бяга от нея хахахах 🤣

Общи условия

Активация на акаунт