💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 6💛

• 12 489
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
И аз искам да я науча да заспива сама - като я оставя и след малко да заспи, обаче не знам как ще стане и как да стане. Заспива с биба, която също не знам кога да махна - чела съм, че около година и половина е добре.
Има 8 зъба, гледам долу един кътник се е показал и нещо много съмнително от другата страна, а именно много подут венец с бял връх. Ама не седи баш като абсцес, но е странно.

С упоритост ще стане - колкото са по-малки, толкова по-лесно. Имам приятелки с деца на 7 години, които спят в тяхната спалня и не искат да се отделят ..

# 376
Тя се изхожда, но ако не пие сироп на барабонки и се мъчи доста. Понякога и не успява. Трябва да пие повече вода, ама не иска. Иначе си й давам разхлабващи, не действат.
Онзи ден комшийката се опита да я целуне, ама тя се извъртя. 😁 Много хубаво и без това не исках.
Като се прибере баща й от работа много се радва. "Чао" и "здрасти" не прави още. Нито пък казва мама или тати. Бращолеви си на нейния език нещо си само. И все подава каквото държи на кучето. Иначе мен ме игнорира, много съм й омръзнала, то 100% от живота й досега все е с мен, нормално.

# 377
И аз искам да я науча да заспива сама - като я оставя и след малко да заспи, обаче не знам как ще стане и как да стане. Заспива с биба, която също не знам кога да махна - чела съм, че около година и половина е добре.
Има 8 зъба, гледам долу един кътник се е показал и нещо много съмнително от другата страна, а именно много подут венец с бял връх. Ама не седи баш като абсцес, но е странно.

С упоритост ще стане - колкото са по-малки, толкова по-лесно. Имам приятелки с деца на 7 години, които спят в тяхната спалня и не искат да се отделят ..

Това е твърде субективно. Все пак говорим за индивидуални личности, не за тесто, което втасва 100% на подходящата температура,със сигурност има и други фактори, които влияят. И тази "упоритост" може да повлияе негативно в бъдеще. Определено причината не е в това, че не са ги отделили рано. Спала съм и с двете момичета до късно и ефекта не е такъв. Спят си двете от поне 3г.

# 378
Тя се изхожда, но ако не пие сироп на барабонки и се мъчи доста. Понякога и не успява. Трябва да пие повече вода, ама не иска. Иначе си й давам разхлабващи, не действат.
Онзи ден комшийката се опита да я целуне, ама тя се извъртя. 😁 Много хубаво и без това не исках.
Като се прибере баща й от работа много се радва. "Чао" и "здрасти" не прави още. Нито пък казва мама или тати. Бращолеви си на нейния език нещо си само. И все подава каквото държи на кучето. Иначе мен ме игнорира, много съм й омръзнала, то 100% от живота й досега все е с мен, нормално.

С какво й даваш да пие? Моята с шише не искаше. Пропи с чаша с джавка, такава мека като биберон. Взела съм шише със сламка, но още не съм я пробвала. Беше й странно в началото с чашата, но свикна. Първо се оливаше, къде пие, къде не. Предлагай постоянно вода и все ще стане работата. Наистина водата много помага за изхождането.

# 379

Това е твърде субективно. Все пак говорим за индивидуални личности, не за тесто, което втасва 100% на подходящата температура,със сигурност има и други фактори, които влияят. И тази "упоритост" може да повлияе негативно в бъдеще. Определено причината не е в това, че не са ги отделили рано. Спала съм и с двете момичета до късно и ефекта не е такъв. Спят си двете от поне 3г.

Ако детето ще ходи на ясла, е желателно да може да заспива само преди 2-годишна възраст. За да може да свикнеш по-лесно, а не да плаче всяка сутрин..
Това са препоръки на психолози и на работещите в яслите.

# 380
Ваня, от биберон й давам, но днес имаме напредък със сламата. Вчера я оставих да се мацоти с един пауч и май разбра как става. Обаче, шишето ми беше някакъв евтинджос, колкото да се научи и като го метна 2 пъти на земята се счупи дръжката. А и цялата се измокри, защото като го обърнеш капе. Има ли такива със сламка, които да НЕ капят обърнати? От тему гледам уж твърдят, че не капят, ама не ми се и чака толкова за доставка. Вие от кои сте доволни?

# 381
Хубаво е децата да се научат да правят браво до около 12 месеца, това показва, че двете полукълба на мозъка могат да работят в синхрон. Разбира се не винаги се случва без да им покажеш и научиш. Аз не бих взела пластмаса от тему, не че детето не яде и ближе всичко до което се докопа Simple Smile. Нашето шише е на авент със сламка 9+,в емаг ги пускат на добри цени, не капе.

# 382

Ако детето ще ходи на ясла, е желателно да може да заспива само преди 2-годишна възраст. За да може да свикнеш по-лесно, а не да плаче всяка сутрин..

До момента не бяхме намесили яслата в картинката. Моите не са ходили нито на ясла, нито на градина. Господина също няма да ходи.

Боц беше първото, което го научих, още около 6м. Сега вече пляска, показва колко голям ще стане, като го питам как се казва, отговаря "Иги", казва кака/каки, ела ела и на мен вместо "мама" ми казва "вава" 🤣 На татко си отскоро съзнателно казва "тата" и на баба си "ба или баба". Имитира задължително някой като кашля също, многи е смешно. Като види гол корем примерно, ходи да пляска и се смее. Като му дам да пие от чаша и бълбука нарочно и се смее със стиснати очи. Цирка вече е с богата програма 😆

# 383
Моята пляска от 8-9 месец. Дава и боц, но само на нас. На непознати нищо не дава и гледа умно. Не ще и усмивка да им пуска. Своенравна е 😂 Радвам се за полукълбата и 😁🥳
Иначе е шемет, всичко хвърля на земята и се дупи да вдига. Това и е най-интересно. По хиляда пъти го прави. Само че не може да се наведе и изправи без помощ, или мен ме е страх да я оставя и вися около нея и тренирам ръце 😂😂
Като я похвалих, че спи и 2 нощи ми разказа играта. Плюе бибата и реве и ставам да и я давам не помня по колко пъти.
Днес на обяд я приспах без биба. Да видим дали ше устискам и да се оправят нещата.

# 384
Хубаво е децата да се научат да правят браво до около 12 месеца, това показва, че двете полукълба на мозъка могат да работят в синхрон. Разбира се не винаги се случва без да им покажеш и научиш. Аз не бих взела пластмаса от тему, не че детето не яде и ближе всичко до което се докопа Simple Smile. Нашето шише е на авент със сламка 9+,в емаг ги пускат на добри цени, не капе.

Добре, значи. Развити сме 🤣 Май се научи сама да пляска като е пред огледалото. После започна с команда “браво” и като й пляскаме и ние.

Петя, има неразливни чаши, но вече са си чаши. После ще потърся снимка. Оставяй я да се учи и маже, все ще стане 🤣 От Тему не бих взела никаква пластмаса. Като цяло избягвам пластмасата на незнайни марки. Примерно шишетата са ми пластмасови, но са но Томи Типи. Предполагам са някакво качество. Чашите са на Филипс Авент, те също са уж качествени. Пазарувам от Тему, но точно чаши, шишета и пособия за хранене от пластмаса не бих взела нито за нас, нито за нея. Като цяло в кухнята сме стъкло, керамика и метал като и не взимаме метални купи на случайни марки, защото има шанс да попаднат миниатюрни стърготинки в храната.

# 385
Март месец бяхме на рд и явно изкл много се впечатли как вс пляскаха на детето и тортата и после 2 сед само пляскаше😅 и сега пляска де, ама тогава беше нон стоп😅

Упокоявам се, че не само моето дете ми вика “баба” на мен😅

Няма как шише със сламка да не пуска вода поне малко, ако е съобразено за деца на под 12-18 месеца. Ако вземеш такова дето не разлива и капка няма да може да засмуче. Казвам го защото купих 3 такива и е мноого трудно да смукна дори аз. Взех на авнт за 9+ месеца и сега си ходи сама до шишето и пие когато иска. Което е топ.
Научих я със сламка като взех от Пепко една силиконова чаша със сламка, която като стиснеш и от сламката излиза малко вода. Тая схвана какво се иска от нея и се научи за дни.

А за спането сам си мисля, че ако пробваш и се получи БЕЗ рев супер. Моето дете никога не съм я оставяла да реве като си ляга. И през другото време де. Просто пробвах съветите и бях постоянна и взе че стана. Не бих я оставяла да рев зорлем да заспива сама.

Имам казус с храненето. Това дете яде вс и по много, но сега за 3 дни бяхме с приятели на хотел и спря да яде. Нямам идея защо. Хапне 5 хапки и тва е. После през нощта реве за мляко и ставам да ѝ давам😬 а бяхме приключили с нощното.
Дали защото вс се хранехме заедно и тя не ядеше като нашето…? Ама то и вкъщи не винаги ядем едно и също. Вечерта вчера вкъщи пак не яде, сега на обяд също. Само закуската си омете с кеф. Имате ли идея какво може да е повлияло

# 386

До момента не бяхме намесили яслата в картинката. Моите не са ходили нито на ясла, нито на градина. Господина също няма да ходи.

Боц беше първото, което го научих, още около 6м. Сега вече пляска, показва колко голям ще стане, като го питам как се казва, отговаря "Иги", казва кака/каки, ела ела и на мен вместо "мама" ми казва "вава" 🤣 На татко си отскоро съзнателно казва "тата" и на баба си "ба или баба". Имитира задължително някой като кашля също, многи е смешно. Като види гол корем примерно, ходи да пляска и се смее. Като му дам да пие от чаша и бълбука нарочно и се смее със стиснати очи. Цирка вече е с богата програма 😆

И моето дете не е ходило на ясла, но повечето ходят.
Дори да не ходи на ясла, майката може да пожелае да излезе някоя вечер и тогава е хубаво да детето да може да заспива само Simple Smile

# 387
  • София
Моят син пляскаше месец и изведнъж спря. Малко се притеснявам. Не иска и да повтаря срички.

# 388
Показвай му. Сложи го пред огледалото да се гледа какво прави. На моята й е много забавно там. Вързвам я на стола за хранене и свършвам нещо набързо.
И София не повтаря срички като й кажа, говори си нейните неща - бабаба, якяк, от няколко дни повтаря койкойкой. Като я къпем и намокрим главата, почва да реве и да вика мамамама, но не мисля, че съзнателно изрича мама. Просто нейни си срички.

# 389
Нашите нови умения са, че Верена днес вече изкачи абсолютно всички стъпала сам самичка! Не зная до колко това е добре. Вече трябва барикада да се слага! 🤭
Изправя се и на парапета, хваща се за кованото желязо и извивките му и се друска, подскача е смее с глас, много е сладка! 😂

Аз смятам, че детето не трябва да спи на леглото на родителите си. Ние имаме "бед екстендър". Изключвам първите, интензивни месеци. Тогава и нашите деца са спяли с нас в леглото, но не е особено безопасно. Иначе такива късни спанета до 2-3-4 г., че и нагоре... Абсурд. Особено, ако това води единият от съпрузите извън семейното ложе. Няма никакъв шанс да допусна такова нещо. 😎

От известно време, Верена си спи само в кошарата. Сутрин щом се събуди, суче, гушкаме се, пеем и се смеем, за времето до алармата за училище и градина. После ставаме, водим батковците, търсим да паркираме, обикаляме на разхожда из, както вече казах шумни булеварди, за да спи 🤭 взимаме храната, ако имам нещо да купя, да направя, правя и се прибираме да слугувам 😂😂😂😂😂😂 и утре така 🤭
Даже вече имам поръчки за вечеря и разни дрехи(любими), които да приготвя, че и те вече не искат да обличат неизгладена одежда. 🤪

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 23:36 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт