Четвъртокласници 2024-2025 - II тема

• 17 017
  • 535
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз вчера записах наборката в ПЧМГ. Надявам се да ѝ е добре там и да е щастлива и доволна.
Утре, ей така за спорта, ще пусна заявление за второ класиране за СМГ/НПМГ, но балът ѝ там е доста нисък и реално няма шанс. В 107-мо и 125-то не сме кандидатствали.

# 511
Аз съм доволна. Влезе в математическата паралелка на училището си, както искахме.

# 512
  • София
Като варианти ми остават 138 и 119, които са ми по-далечни. Засега само последното има информация за прием за 5 клас. Ако някой има опит с тези училища моля да сподели.
138 - големите ми деца бяха там  до 7 клас.
Както навсякъде, има добри и не толкова добри учители.
При едното учителите по мат и бел бяха ок.
При другото - по мат ок(друга учителка беше). По бел - 3 учителки за 3 години (дали не бяха и 4... май имаше промяна в самото начало на 5ти клас...). Едната според мен можеше, но не знаеше как да укроти класа. Другата можеше и успя да ги укроти, но беше малко късно щото това стана в 7 клас. Третата излезе в майчинство, но докато беше там - детето я харесваше.

Не ми хареса навремето как се справяха с проблеми - уж имаше разговори, но реално нищо не се случи.
Сега има нов директор от година и повече. Като гледам, има промяна и в учителския състав.
Дали атмосферата е ок сега, нямам си и идея.

ПС. Едва ли помогнах много. Като цяло - средностатичстическо училище с удобна локация и удобен транспорт.
ПС2. Но пък ми хареса сега, че са сложили бел и мат като ИУЧ. По едно време имаше 1 час бел и 1.5 чужд език. Което, не че нещо, ама чужд език и 1/2 часа седмично ми беше леко странно. Моите деца бяха с иуч-мат.

# 513
  • София
Аз вчера записах наборката в ПЧМГ. Надявам се да ѝ е добре там и да е щастлива и доволна.
Утре, ей така за спорта, ще пусна заявление за второ класиране за СМГ/НПМГ, но балът ѝ там е доста нисък и реално няма шанс. В 107-мо и 125-то не сме кандидатствали.
Браво, добре сте го решили щом детето иска математика, направо топ избор... апропо ,,даже бих го избрала пред СМГ да ви кажа... такова усещане имам...

# 514
Ох, още сме в очакване. Утре следобед излиза класирането. Дано да я приемат на първо класиране, защото имам чувството че няма да има второ. Вече излязоха класиранията за МГ и другите училища с математически паралелки. Гледах още две училища - едното изобщо не обяви бройки за  5 клас. Второто обяви 4 бройки за второ класиране и ако не я приемат ще подам и там.
Искам вече на море. Уморих се да чакам класирания.

# 515
Не сме кандидатствали. След опит с големия за малкия взех решение да си остане в позната среда. Училището е малко и даже няма да има размествания между класовете.
За 125-то зависи при кой учител по математика ще се падне. Зависи и от децата и техните родители. При големия 4-5 деца проваляха часовете. За амбициозните им майки учителката беше виновна и така за 3 години смениха 3-ма учители по математика, което за математическа паралелка беше фатално.
Сега то и моят може да е карък, че и в гимназията пак имаше 4-ма, които провалят часовете и се шегуваме на есен дали и в университета с неговият късмет няма да попадне в група отново с такива:).

# 516
  • Пловдив
И "ние" не сме кандидатствали. На практика съм убедена, че ще бъде записана в новото училище, където продадохме документи - много места, висок успех от диплома и ейч-би-о Wink (не пълно 6 и пълно сто, но достатъчно висок), близост на адреса и вече записани там братя, единият само формално, тъй като е с умствено изоставане и "учи" изцяло в ЦСОП, другият - реално за първи клас наесен. И трите неща са критерии за пети клас според сайта на училището. Утре ще обявят първото класиране.
Е, разбира се, става дума за най-обикновено квартално училище, не за специализирано или "елитно" с много кандидати, това е причината да нямам дерт дали ще бъде записана, не друга. Sunglasses Интригата е дали ще бъде в един клас със старите съученички и с кои, но това ще стане ясно през септември.

# 517
Моето дете надхвърли очакванията ми, като успя да се пребори за едно от 26-те места за момчета за Математическата гимназия в града. Кандидатства и в още 2 елитни училища с математика, приет е навсякъде, имахме драма, защото го теглеше към тях - има по 1-2 деца от класа, приети там, но все пак поговорихме и го убедихме да не си хвърля на боклука двегодишния труд, и да го запишем в МГ.

# 518
За 125-то, преди 4 години леко съжалих, че не пробвахме голямата да влезе там, понеже Румпалов пое математиката. Обаче явно ръководството не го оцени и след година си беше тръгнал. Да изпуснеш такъв диамант като учител е не глупост, ами и аз не знам какво да го нарека, та след това изобщо не съм се и замисляла за това училище за малката.

# 519
  • София
Те и Наков така изтърваха преди години. А беше любим учител на децата от математическата паралелка.

# 520
  • София
Сега то и моят може да е карък, че и в гимназията пак имаше 4-ма, които провалят часовете и се шегуваме на есен дали и в университета с неговият късмет няма да попадне в група отново с такива:).
Аз преподавам в университет и според моя опит рядко има такива, които пречат на работата. По-скоро проблем е, че има много, които нивото им на подготовка не е за университет и те демотивират и подготвените.

# 521
Вече си отдъхнах. Приета е в "Черноризец Храбър " паралелка с БЕЛ и испански. Това  искаше и тя. Утре отивам и я записвам.  След това стягам багажа и потегляме за морето спокойни.

# 522
Здравейте. Аз да питам - ще купувате ли нови раници на децата за 5 клас? Към кои модели се насочвате?

# 523
  • Пловдив
Аз купих. Подобен модел, но нова. Жълта, от Тему. Старата беше "Габол" и всъщност не е скъсана, само леко попротрита, но тя нещо не я харесва вече. И като купих на брат и за първи клас, нямаше как да не ми се отправи искане...
Моделът е като да се побират в раницата свободно помагала с размер А4.

# 524
Дъщеря ми изкара 4 години  с една, сега си хареса някаква друга от озон, за около 70-80 лв, но ще изчакаме.
Може ли линк за раницата от тему?

Общи условия

Активация на акаунт