Парфюмни размисли и страсти - 296 тема

• 47 669
  • 722
  •   1
Отговори
# 285
Колкото и рядко да пиша тук, крайно не съм съгласна, че Poison линията на Dior са водички. Към момента имам оставени само Hypnotic Poison EDP и Poison Girl EDP, и както единият, така и другият, траят от айде до зайде.

Вече има десетки парфюми с брутална трайност, от нишови през дизайнерски до арабски. Но някакси на мен това започна да ми дотяга. Да трябва да си мия косата когато не искам и няма необходимост, само защото мирише на парфюм Х, а на следващия ден искам да нося нещо друго, не е моето вече…

Наскоро бях в Гърция и за пореден път се влюбих в аромата на цветето нероли. Парфюми с преобладаваща такава нота нямам, та се сдобих с едно Нероли с дълго име на Chopard. За пореден път се убеждавам колко подценена е тази линия, не знам нишова ли е или не…
Обмислях дъъълго време розата с брутална цена, имаше едно мини на прилична цена, но не знам колко по-различна е от Love от стандартната им дизайнерска линия…

# 286
Отровите на Диор върху мен са трайни и излъчват добре. Ухаят над 8 часа, но ги нося само през зимата. Ето две от тях

Шанел, рани ме в сърцето с Миднайт пойзън. Така ме е яд, че е прекратен, не мога да им го простя на Диор.

# 287
  • София
Не понасям някой да натрапва парфюма си. Признак е на липса на култура и съобразяване с околните. Правя забележки винаги. Аз съм с астма. Да получавам пристъп заради нечия несъобразителност.....Парфюмът е интимно преживяване, а не отрова за околните. Класата е в дозата. Но, днес, парфюмите се превърнаха в показност и пълна липса на индивидуалност. Времена и нрави.
Напълно съм съгласна! За мен е признак на чиста простотия да се полееш с парфюма си като за последно.. Това, че на мен ми харесва, съвсем не означава, че и на останалите ще им допадне Laughing Обачеее, гледам, че масово са така...
Пойзъните примерно изобщо не мога да ги трая - ужасни са ми. Харесвам Шанел - те пък за много хора са "бабешки". Така че както се казва - "за всеки влак си има пътници"...

# 288
Разбирам напълно гледната точка, особено когато става дума за здравословен проблем като астма... това не подлежи на спор. Съгласна съм, че ароматът не трябва да се натрапва, а да се усеща дискретно, само когато някой е достатъчно близо до теб. Именно затова в добрия вкус винаги е имало място за мярка.

Но не мисля, че можем да обобщим и заклеймим всеки, който носи по-силен парфюм, като "безкултурен" или "лишен от индивидуалност". Понякога просто хората губят обонянието си, или не осъзнават силата на даден аромат.

Има разлика между това да правиш забележка от нужда и уважение към себе си и това да съдиш строго другия. Както казваш - времена и нрави. Именно заради това е добре да има диалог, а не само етикети.

# 289
  • Пловдив
Представете си офис от 10 човека, всеки с различен парфюм с интензитет да удуши околните. Или, по-добре не си го представяйте. Не задължително да е силен парфюм. Както писах отровата е в дозата. Масово се задават въпроси тук за препоръка на парфюм с шлейф......За себе си ли ще парфюмираш или за околните.....Някои го правят абсолютно умишлено и за съжаление започва да се превръща в правило.

# 290
  • The Evergreen State
Влизам набързо да споделя, най-накрая си взех Клое Интенз, голямо умуване падна за този парфюм. Харесах го от раз още миналата година, но все отлагах покупката. Имах двоумления защото имам и Chloe Absolu фланкъра, но в крайна сметка взех и този. Много хубав парфюм е за моя нос, рекламата му също е много хубава. Няма да ви досаждам с описания, тук всички го познават. Пръснах малко от него на свивката на ръката като си получих поръчката. Като цяло съм голям фен на тази линия и на марката.
Иначе парфюма от тази сутрин беше Shalimar Jasmin, прочетох някъде из нета със сутрешното кафе, че било международния ден на пчелите и се сетих за Герлен и оттам посегнах към този парфюм.

# 291
Точно си мислех кое Chloe да си купя. Вчера ми се прииска нещо за лятото.
Траен ли е?
Свежа роза ли е?

# 292
  • The Evergreen State
Малко е рискован Chloe Intense без тест, сега като се замисля. Има нещо леко ретро и класическо в него което му е чар за мен, но подозирам няма да допадне на всеки. Има пудреност, също кедровата база е ясно доловима, отново за мен това са плюсове, но нямам идея до колко би допаднал. Определено е различен от масовата тенденция на сладките парфюми. Не е и типичен летен парфюм, по-скоро е целогодишен, ако пасне, лесно би бил сигничър. Вайба му не е момичешки, летен и безгрижен, като цяло името интенз, както и опаковката и шишенцето донякъде подсказват това. Оригиналното Клое е свежа роза, отново не е сладка обаче.

# 293
Chloe Intense на мен ми дойде много. Преди носех класическото, но Roses de Chloe го изместиха.

Денси много присърце взе питането ми за парфюм, петък се мятам до Делириум 😘

А сега, в пощата това.
Обожавам аромата на ирисовия цвят 😍
Обожавам и Carnal Flower на същия артист 😍

Някой да го е тествал?

# 294
Момичета и момчета, моля за помощ. Предложете ми дамски парфюм с преобладаващ аромат на здравец. Нямам определен бюджет. Благодаря предварително!

# 295
  • София
Някой дали пробва новия Amouage Existence?

# 296
Да, аз го нося няколко дни.
Много красиви момини сълзи с мека зеленина и леки алдехиди. Има и малко тамян. Красива работа и много забележима от хората, въпреки, че не е тежък парфюм. Отново прекрасно предложение от Амуаж, но без да е от топ парфюмите им. По- скромен.
Мъжкият нов също е чудесен.

# 297
Chloe Intense на мен ми дойде много. Преди носех класическото, но Roses de Chloe го изместиха.

Денси много присърце взе питането ми за парфюм, петък се мятам до Делириум 😘

А сега, в пощата това.
Обожавам аромата на ирисовия цвят 😍
Обожавам и Carnal Flower на същия артист 😍

Някой да го е тествал?

тук има малко повече инфо

# 298
По пирамида и по ревюто от видеото едва ли е точно ирис.
Целият Бургас е пълен с разцъфнали ириси и мина ли покрай тях, навирам нос. Лилавите са с най-силно и фино ухание, тези в бордо са с по-плътен аромат, по-ориенталски.
От колко години търся автентичния мирис, е няма и няма, срамота, че в душгел за 5 лв литъра италианците са го докарали най-близо до оригинала.
Днес с Fior di Pane. На този парфюм му трябва дълга мацерация, за да разкрие красотата и шлейфа си.

# 299
Аз имам отливка на Lilac love която нещо не успявам да си открия 🤔
Аз не мога да описвам парфюми, но аз усещам предимно люляка.

Като споменахте Essential parfums, поръчах си три мостри - Neroli Botanica, Nice Bergamote и Fig infusion.

Общи условия

Активация на акаунт