Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 1 461
  • 29
  •   1
Отговори
  • В полите на Пирин планина

Животът на една Блондинка[/color]

Обикновено се започва плахо ... После идва желанието за платинено русо коса - секс, съблазън, женственост, един живот се живее ... Обикновено косата е изгоряла след този експеримент. Да не забравиш желанието за постигането на пепелен оттенък, къде става лилав, къде сив, къде на петна, всичко е в реда на нещата  

Следващият период е на "интелигентното" русо. Иска ти се косата ти да е малко по-тъмна, по-естествена, не толкова бяла и просташка. Бялото русото изведнъж не ти се струва модерно и искаш да си с по-меко излъчване, тип "холивудска красавица". Обаче за беда лекото потъмняване си се оказва направо кафяво. Не можеш да се траеш, а и не си искала да бъдеш брюнетка, а просто малко по-тъмна и дръпваш едни кичури. И започваш отново да изсветляваш малко по малко, докато отново не си истинска блондинка.

В този момент косата ти вече е тотално скапана и хората вече не ги е срам да ти кажат колко ти е зле и проскубана и идва момента на потъмняването на косата, а и момент на вътрешни противоречия. Започваш да зяпаш бляскави брюнетки - колко е хубаво косата ти да е жива, да блести, да е красива и здрава! И се намацотваш тъмна, киприш се като брюнетка.

Обаче душата ти е блондинска. Гледаш си снимките от русия период, особено тези по сватби и събития, на които си прилежно изсушена и направо ти се реве. Колко съм била красива! Русото си е русо! Отново ще бъда руса, този път завинаги. Следва отново изсветляване и вероятно подкъсяване на косата.

След този период трябва да си разбрала, че не можеш да си правиш подобни експерименти и започваш по-предпазливо да избираш бои, фризьори и грижа. Русият цвят се превръща в твой начин на живот, в твоя философия. Може да се поддържа красива руса коса, вече го знаеш това, но се преминала през сериозни уроци!

Цветови схеми  

Всеки цвят се неутрализира с противоположния в кръга!  

Номерация на тоновете на косата
[/color]

Важно инфо благодарение на dachita[/color]

https://www.bg-mamma.com/?topic=611328.msg19749157#msg19749157

За потъмняването[/color]

https://www.bg-mamma.com/?topic=590115.msg19184562#msg19184562

За римувърите[/color]

https://www.bg-mamma.com/?topic=602296.msg19436283#msg19436283

Как да възстановим здравината на косата[/color]

https://www.bg-mamma.com/?topic=512506.msg15799744#msg15799744

Как да омекотим и хидратираме косата[/color]

https://www.bg-mamma.com/?topic=542997.msg17136579#msg17136579

# 1
От кои лилави шампоани сте доволни? Ползвала съм Лакме, Inebrya, но сега обмислям да пробвам Милкшейк.

# 2
Аз съм доволна от Фанола, но тук в групата май той не се харесва, при мен не изсушава. Имам и маската.

# 3
Мароканойл, Наши, Бес, Милкшейк, но черният

# 4
Аз ще кажа от кой НЕ съм доволна .
Olaplex N4 ,много изсушава косата ми,буквало става като гнездо след използването му .
Не препоръчвам 🤷‍♀️
Междудругото се реших да се върна към естестеният си цвят като оставим тук-там по някой рус кичур. Прикачвам снимка на какво искам и следващата седмица ще покажа реално резултатът.  Косата сега

# 5
Отново доказателство колко сме различни и косите също 😁 при мен Olaplex 4 изобщо не ми изсушава и може би е единствения такъв, а доста съм ползвала. И от самия мат съм много доволна, но явно си зависи от косата.

# 6
  • В полите на Пирин планина
Аз ползвам и харесвам тониращите на Лакме. Има един сиво-лилав за блондинки и един откровено лилав (който доста разреждам с обикновен шампоан), но моята коса се изсветлява лесно и аз не целя много русо, а по-скоро някакво натурално тъмно русо - просто повече ми подхожда на натюрела.

Ради, надявам се да се получи, каквото искаш. Чакам снимки.

# 7
Здравейте,сигурно ще ме съдите,но сама си бутнах черната боя от косата.
Първо се намазах със деколор,след това със обезцветяващ крем с 20 % оксидант.
Стигнах до меден цвят,но от там нататък имам проблем с дължините...не поемат боя.
Минаха 2 седмици намазах се с 7.40+8.43 и отново дължините не хванаха...горе долу 4 пръста.
Решила съм да направя терапия и маски ,но може ли съвет какво да направя следващия месец за да се задържи боята 🤔
Между другото през последните 10 години съм сменила почти всички цветове на каталога сама ,но такова нещо не ми се е получавало да не ми хване боя 🤔

# 8
Дами, съжалявам, че нахълтвам така, но имам следния въпрос. Онзи ден за първи път си купих реконструктора на Joico. Днес ми беше и първото ползване, но самия продукт не стои гладък като маска например, а някак си изглежда пресечен. Ще споделите ли дали е нормално или да ходя да пиша имейли на ЗР? Така и не успях да намеря видео или коментар за констистенцията, а за мен е доста странна.

# 9
Дами, съжалявам, че нахълтвам така, но имам следния въпрос. Онзи ден за първи път си купих реконструктора на Joico. Днес ми беше и първото ползване, но самия продукт не стои гладък като маска например, а някак си изглежда пресечен. Ще споделите ли дали е нормално или да ходя да пиша имейли на ЗР? Така и не успях да намеря видео или коментар за констистенцията, а за мен е доста странна.
Кой по- точно? Дайте снимка/линк.

# 10
Кой по- точно? Дайте снимка/линк.

Този продукт
https://zlatnaribka.com/products/rekonstruirasht-krem-za-uvreden … rt5hUOK7FJeeJ2TTW

И снимка на консистенцията:

Скрит текст:

# 11
Имам го, ще проверя довечера как е моя.

# 12
Здравейте, включвам се в темата с въпрос. В момента съм руса със сивкав отенък. Обаче много искам да се видя рижава, нещо като цвета на Джесика Частейн. Има ли вариант за някакви оцветители с временен ефект, които да се отмият след време. Благодаря предварително. В момента цвета ми е такъв.

# 13
  • Сливен
Да питам,правя се с Пермесе от поне 10 години,последните 7 първо бях с 7.1 и окидлител 6%,преди година реших,че искам да е по-руса ,няколко месеца смесвах 7.1 с 8.1 и окислител 9%,а  поне от 4 месеца се правя с 9.1 с окислител  9%.Корените и отгоре става светла,,но отзад на тила не успява да се изсветли добре.Първо се боядисвам там и после мажа корените.Идея какво да правя?

# 14
Габриел, вижте тонери на Престиж и Леганза, отдавна не съм ползвала но имаше един доста рижав.

Пп извинявам се, че Ви прекръстих 😁

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 13:35 от brumm

Общи условия

Активация на акаунт