Трудно Забременяване

• 622
  • 13
  •   1
Отговори
Здрявейте на всички аз съм нова имам една тема или  няколко въпроса извинявам се ако темата вече е повтаряна но нв мисля, че е ималп като моя случай( може би наскоро)
Та така от 3 години съм омъжена и правим опити за мечтаното бебе!!
Обикаляхме все по доктори в продължение на 3 години тъпчих се с най различни лекарства.
Първият доктор ми беше казал,че имам сдържан фоликул,висока счетовидна жлеза,висок прогестерон и какво ли още не!!
Преди 1 година отидох на друг лекар в Русе излекува ме напълно трябваше само да направим цветна снимка на маточните тръпи но за съжеление почина докторът!
Преди 1 месец се прибрах отново за България (попринцип живеем и работим в Англия)
Записах си час в тутракан при доктор Бойчев. Бях на нормален преглед,след което минахме на цветна снимка, до тук добре.
Докторът ми изписа Pregnacare Plus и ми каза ако не забремення до 2 месеца пак да отида при него.
Ппц трябваше да ми дойде менструацията на 26 закъсня започнах да се радвам снощи един тест за бременност оттицателен,днес още един сутринта отрицателен изхвълих ги в кошчето за боклук. После си викам я да видя аз тези тестове пак и хоп 2 чертички въпреки бледи но ги имаше малко и веднага радоста дойде нормално...
За сигурност отидох за още един тест взех си на Clearblue който директно пишат и в коя седмица си ,но ми изписа,че не съм....
Преди 1 час ми зацапа сигурно ми дойде цикалът,но до сега никога не ми закъснавало 4 дни винаги точно на датата даже в повечето случай по рано.
Имам болки в едната гърда,често уриниране и ми се спи постоянно!
Та въпросите ми са възможно ли е от цветната снимка да ми е закъснял цикалът?
Възможно ли е да съм в цветна бременност?
И възможно ли е на 2-та теста 2-та чертичка да е изпарителна линия?
Извинявам се за дългата тема,нооо... момичета трябва ми съвет.

# 1
  • София
Тестовете се гледат само във времето, което е написано на тях. Примерно на Шуърчек се гледа на третата минута, а не часове след това. Това, което показва на третата минута, това е верният резултат.
Разгледай темите в този подфорум – https://www.bg-mamma.com/?board=444

# 2

Според вас изпарителни ленти ли са?

# 3
Clearblue дават изпарителни черти след определено време. Нормално е да има закъснение след цветна снимка

# 4
Тестовете стават невалидни след като мине посоченото време за отчитане. Няма такова нещо като цветна бременност.

# 5
zoya. Не мога да кажа от първо мнение,че има цветна бременност но 3 близки жени са ми споделяли,че са имали такава ...

# 6
  • София
Няма цветна бременност. Може да има кървене по време на бременността, което е индикация за проблем. Но при теб тестовете са отрицателни.

# 7
При цветната бременност ви идва на датата на цикъла,оскъден и по-кратък,и щяхте да имате втора черта в указаното време.

# 8
Здравейте, пиша тук с надежда да чуя нещо хубаво. Сравнително от скоро правим опити за много желано бебче, от 7 месеца. Всеки месец след опити ми закъснява с по 1 седмица до 10 дни единия път ми закъсня точно 14 дни. Тогава си казах станало е започнах да се радвам и като ми дойде се сринах тотално. Започнах да си мисля какви ли не неща.. цикълът ми дойде на 14.04 и продължи 5 дни (по принцип никога не е 5 дни винаги е 7 дни) правихме опити на 25, 27, 29, 30.04 и на 3.05 . Имам 10 дни до следващия цикъл. Дали е вероятно този път да стане? Започвам да се притеснявам малко вече. Ако продължи така ще отида на лекар.. благодаря Ви.

# 9
Здравейте, пиша тук с надежда да чуя нещо хубаво. Сравнително от скоро правим опити за много желано бебче, от 7 месеца. Всеки месец след опити ми закъснява с по 1 седмица до 10 дни единия път ми закъсня точно 14 дни. Тогава си казах станало е започнах да се радвам и като ми дойде се сринах тотално. Започнах да си мисля какви ли не неща.. цикълът ми дойде на 14.04 и продължи 5 дни (по принцип никога не е 5 дни винаги е 7 дни) правихме опити на 25, 27, 29, 30.04 и на 3.05 . Имам 10 дни до следващия цикъл. Дали е вероятно този път да стане? Започвам да се притеснявам малко вече. Ако продължи така ще отида на лекар.. благодаря Ви.

По принцип е най-добре да отидеш на лекар, но започни да следиш овулацията от 10 ден след първия ден на цикъла  защото може да нямаш такава (при мен беше така)  при положителен тест за овулация полов акт на същия ден и на следващия още веднъж. Аз имах година и половина неуспешни опити сега моето бебе е на 2 месеца. От опит ти казвам, че на първо място не бива да се вманиячаваш и да мислиш само за това.

# 10
Здравейте с нередовен цикъл съм правих изследвания за ИР но всичко е наред АГ каза че единия ми яйчник е мързелив и ми изписва лекарства за 3 месеца дали е проблем това с яйчника да забременея

# 11
Какво значи мързелив? Овулация ли нямате? Нисък овариален резерв ли имате? Няма такава диагноза "мързелив яйчник".

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 11:56 от unserwahnsin

# 12
Какво значи мързелив? Овулация ли нямате? Нисък овариален резерв ли имате? Няма такава диагноза "мързелив яйчник".

Липсва на овулация и задържам фоликули

# 13
Какви лекарства са ви изписани? Иначе със стимулация на овулация възможно е да забременеете.

Общи условия

Активация на акаунт