На море в Гърция 2025 - I

• 10 984
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте
него имах предвид, но опитах да запазя билети и ми дава грешка, за събота/неделя 10ч тръгване /15ч прибиране. Не мога да намеря и разписание Sad

# 76
Всичко за влака е тук https://www.hellenictrain.gr/en/mythical-route

Какво разписание е необходимо? Това са началните часове на тръгване в двете посоки.
Пътува около час и половина в посока, като в Милиес ще имате 3 часа за обяд и разходка, преди да хванете наобратно.
Сайтът за билети ми изглежда като да работи, симулирах покупка донякъде. Трябва да въведете точна дата и час. А може да си купите и на място.

# 77
Привет! Порових в темите назад тези дни, но не намирам информация, затова се престрашавам да попитам 😊 Искам да качим децата на кратка разходка с корабче до някъде като се има предвид, че ще отседнем в Агио Николаос. По принцип пътуваме из целия ръкав по плажовете , така че няма значение откъде тръгва. Видях, че може да се наеме лодка до някой от околните острови, която да се упрявлява от нас, но по-скоро предпочитам нещо организирано. Кой от островите е подходящ за плажуване с малки деца (не държа на заведения) и до кой има подобна услуга? Видях Диапорос, но мернах мнения, че не е добър избор за малките. Ще бъда благодарна и за цени или ако имат сайт, в който да се проверят.

Хубава ваканция на всички 🍀

# 78
Организирани екскурзии с корабче има от Уранополи около Атон (не знам дали е подходящо за децата ви, може и да скучат); същата, но по-дълга и само някои от дните има и от Ормос Панагиас - пристанището на А. Николаос.
Също на всеки час-два има регулярен ферибот до о. Амулиани - от малкото пристанище Трипити преди Уранополи, където има много хубави плажове. Отивате с колата, плаването е 15 минути. На Амулиани има вариант за наемане на самостоятелна лодка, с която да пообиколите.
От Уранополи има и водно такси до Магарешкия остров - малко островче с плаж и бийч бар край Амулиани.
За Диапорос лодките се наемат от Вурвуру - има 1-2 оферти на 1-ва страница в темата, още много ще намерите с разглеждане на картата в Гугъл мапс. Около 120-180 евро е на ден по спомени, вече вие ще прецените дали е подходящо за вас.
И последно, от пристанището в Неос Мармарас има корабче, което ходи до марината на Порто Карас, можете и с него да се разходите да разгледате комплекса, плажовете му също са достъпни.

Мисля, че с това се изчерпват опциите на Халкидики.

# 79
  • Luxemburg
Тези от вас ходили на Санторини може ли да препоръчат какво може да се види/посети за ден и къде препоръчват да се обядва ? Обмислям еднодневна екскурзия с 2 деца.

# 80
  • София
С ферибот ли ще пристигнете и как ще се придвижвате из острова? С колко време ще разполагате? За място за обяд не мога да дам съвет.

# 81
Тези от вас ходили на Санторини може ли да препоръчат какво може да се види/посети за ден и къде препоръчват да се обядва ? Обмислям еднодневна екскурзия с 2 деца.

Ия, може да се разходите за ден, да хапнете там.Разходка по калдерата към Тира от Ия.Но е важно как ще стигнете до там. Много ми е странно как само за ден планирате да сте на острова ли?

Аз имам въпрос ,не намерих инфо. Планираме седмица на Лимнос 19-24.05 .

Необходима ли е резервация за колите за ферибота по това време на годината?Има билети онлайн.

Едната кола има газова уредба, но реално не се кара на газ- ще ни създаде ли проблем това за ферибота?

И как е времето обичайно по това време?Май няма да се е затоплило все още достатъчно? Една част от нас ще се мятат на сърфове, но ще има и бебе на 7 месеца, да не го простудим на ветрилника се притеснявам..

# 82
Параход Много благодаря за изчерпателната и безкрайно полезна информация!
Не, че имаме вариант за промяна, но да си питам- дали 14.-23.06 е твърде рано откъм температура на водата? Ходили сме само веднъж през 2023-та, от 01.07 и беше безумна жега, но пък дали не прекалихме с тези 2 седмици по-рано 🤔

# 83
Не, ако годината е нормална и няма студен фронт и необичайни валежи, си е супер. Ние много сме ходили по тия, че и по-ранни дати с малко дете. После с големите ученици и да искаш, не може...

# 84
  • София
Здравейте, чета, чета темите,  търся места по картата, гледам в Букинг и незнам къде да заведем юни детето ни, което е на 2 години.
Края на септември за пръв път отидохме в Гърция на море, избрахме Ставрос след много чудене като по-близка дестинация, уцелихме хубаво хотелче със зелена площ и закуска, която много ни улесни.
Моля за съвет и препоръка за някакво място с двор или зелена площ за игра, нещо като Рейнбоу Апартаменти на Тасос, добре би било да има пясъчен плитък плаж наблизо, просто незнам как да отсея такъв тип настаняване от другите.

# 85
kupu,  аз прочетох поста на Макарон от тема 2024 - |V пост 12 и набързо приключих с умуването.
Може да го погледнеш.
Мястото не ви влиза в изискванията за затворен двор и катерушки +плюс закуска, но е на първа линия с пространство за обикаляне.

При нас още не работи заиграване, а са на 3 години, единствено ходене да се изморят и после да кротуват. Гледам само скупчени майки като на вечеринки по площадките, децата им нещо се щурат,  не съм седнала за минута - първо са две на една възраст, другото са си палави

# 86
kupu,
при моето дете на тази възраст хит беше Торони, 3-4 пъти сме били между 1 и 3 г. Там почти всяка къща има обезопасен зелен двор и катерушки, а има и огромна общинска площадка и игрища за футбол и баскетбол на плажа, както и самият плаж е огромен и спокоен.
Недостатъкът е, че морето бързо става дълбоко и малки деца трябва да се наблюдават постоянно, но ние ходехме на Каламици най-често или на Дестеника, които са плитки.
Отсядали сме в къща Анастасия, но има и много други възможности, вкл. на първа линия. Закуска няма, но в селото има пекарна и магазини.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 13:07 от Параход

# 87
  • София
Благодаря много, заемам се да разгледам Hug

# 88
Здравейте, за уикенда ще бъдем в Златоград и мислим да отскочим до Ксанти. Нужни ли са паспорти за децата ( на 2 г и 11 г)?

# 89
  • Sofia
Здравейте, за уикенда ще бъдем в Златоград и мислим да отскочим до Ксанти. Нужни ли са паспорти за децата ( на 2 г и 11 г)?
Да,разбира се . Шенген не отменя проверките на случаен принцип си спират.

Общи условия

Активация на акаунт