Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

• 66 196
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Въх! Joy мислех, че пиша в балконската или цветарската тема.
Нищо де.
Предадох се и пуснах климатика.
Ей т'ва е живот.
Сега мога пак да мина на плетене и кримки.

# 1 756
Сиско, това, че ще е с възрастни хора не е гаранция 😁😁

Абсолютно ! Не съм твърдяла обратното, но самата Фил призна, че харесва част от компанията!

# 1 757
  • France
Част, част... не се сещам коя по-точно Joy

# 1 758
  • София
Кайс, дай рецептата за тестото за пица моля.

# 1 759
  • Наблизо
Здрвъйти.

При нас почивен ден и сме на път,в момента транзит покрай Кайс и Попи.

Хаха Фил знам ги тез.На мен ми е много трудно напоследък да общувам с местни дами така или иначе.Или са такива като вч тези половинки или са с интереси твърде далече от моите.И не става.Все с чужденците се сдушвам,а ако са балканци,румънци,гърци,най-добре.
Не знам що така..

# 1 760
  • France
Аз и с канадци, италианци... пък с испанките как се имам...
Пффф, голяма скука. Вече искам да си ходя

# 1 761
Пфф, копаят поредната дупка на нашата улица. Моите любимци от ВиК. Ама този път дупка та дупка, целият багер може да си заровят вътре. От няколко седмици извира вода някъде изпод асфалта, днес най-сетне се активизираха, къртят, пробиват, всичко се тресе. Сега дойде куриер, вика ми съсипаха я тая ваща улица. Направо я съсипаха, надупчиха я на сто места като швейцарско сирене. Язък за неотдавнашния "ремонт".  И дъжд пак дават тези дни, ще стане една прекрасна кална красота.

Болните как са днес? Ренко?

# 1 762
Част, част... не се сещам коя по-точно Joy

Фил, не разбирам. Казваш, че са мацки с перфектна кариера, деца и семейства. Казваш, че със сестрите на ТМ се разбираш и дори със свекъра ти нямаш проблем. Аз ли те разбрах погрешно?

# 1 763
  • София
Ама те са различни партита бе Сисунче. Сега е с кифлите на мъжа и на колегите жените. После я чакат две семейни почивки с Капулети, от които тя харесва част 🤣.
Сори Фил, не ти е леко, но ми стана смешно.

# 1 764
Разбрах го това, Ре. Руса съм , но тази част я схванах преди да ми я обясниш 😂.
За първата компания Фил казва, че са перфектни мацки ( за мъжете мълчи 😱), а за Капулети казва, че като цяло ги харесва ( с едно незначително изключение). Нагласата, че ще е гадно ,според мен трябва да промени. Може пък тогава да си изкара добре.

Фил, аз съм темерут и разбирам антисоциалната ти нагласа, но няма ли шанс тези хора да са поносими, ако не толкова забавни?

# 1 765
  • тук и там
По тази рецепта правя аз
Скрит текст:
500 гр брашно тип 00
300мл вода
1 пак.суха мая( или 7 гр жива)
2.с.л.зехтин
1 с.л сол
1.ч.л захар
В една купа сипвам топла вода,добавям захарта и маята.Отделно смесвам брашното и солта.Като се активира маята,добавям към брашното и бъркам-може на ръка,може и с уреди за месене(планетарен миксер).Добавям зехтин ,пак меся малко и прехвърлям в съд,където ще втасва(покрит със стреч фолио ,моят е и със капак).Като е готово тестото,режа на три части,ръсвам малко брашно и пак премесвам леко,колкото да изкарам въздуха и оставям за 15 минути(покрити със стреч фолио,да не изсъхват).После имаш два варианта-нагряваш камък за час на максимална температура и си печеш пицата със всичко .Друг вариант е-пак на макс температура печеш за няколко минути пицата,намазана с доматен сос,вадиш и добавяш останалите неща и пак я слагаш във фурната . Прехвърлянето на тесто върху камъка още не съм го усвоила добре, та стават и гафове понякога. Може и в тава,там действам по вторият начин-печене на два пъти,иначе може да изгори отгоре,а тестото да остане сурово.
Можеш да намалиш маята и да сложиш само един грам,но това ако примерно решиш да оставиш тестото да втаса  поне 6часа.Тестото трябва де е  добре хидратирано,та водата е важна . Ако слагаш пресни подправки,върху тях сложи моцарела,така че да са покрити и да не изгарят-аз слагам босилек. Колбасът най-отгоре(италиански салам примерно) -за да се стича мазнина от него върху останалите неща.Понякога слагам малко сол ,зехтин и подправки и в доматеното пюре,но по-често само сол и зехтин.От настърганите кашкавали -предпочитам пак моцарела, но там изборът е голям и е въпрос на вкус.
Това тесто е за класически пици,стават леко хрупкави,не е за пухкави,дебели пици.
За оформянето-с пръсти оформям пицата,често не ми се получава съвсем кръгла,там има още какво да уча....
Днес точно с малкото правихме тестото и му показвах как да меси, дадох му и да помеси и той.И му казах,че най-хубаво става тестото  за пица ако му попееш на италински. Та пяхме на пицата" Ми аморе, Ми аморе, еспресо макиято пор фаворе, пор фаворе" докато я месихме..Този припев ни се заби в главите от Евровизия и естонската песен. Забавно беше,бих дала същият съвет и на теб. С вино в ръка още по-добре би се получила, но рано беше за вино, та само с пеене минахме ние.. Grinning
Ето , това е към рецептата, особено ако я правите с деца. И танц им към песента, но не ми се търси сега , ще дам линк при интерес:grinning:

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:00 от Кайсия

# 1 766
  • София
Мерси Кайс. Ще забъркам едно утре. В събота ще идват децата и ще направя пици, че ще са много.
Сисун бе, ти си руса само за прикритие.

# 1 767
Ре, как е бъдещата мама? А каката? Тя направи ли годинка?

# 1 768
  • София
Марулче, направи годинка през април. Снаха ми е добре. От тези жени, които са за завиждане е. Не е качила нищо. Корем има, колкото да се каже, че е бременна 🤣.
Малко се притеснявам как с две бебета ще се оправят, но те са много организирани. Бъдещата кака вади кътници и е майко мила, но до юли се бадявам да мине това поне.

# 1 769
  • тук и там
Ре, току-що приключих с пицата.Едва се вредихме с ММ.Определено препоръчвам да изпечеш първо блата с дом.сос и после да допечеш с останалите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт