Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Майска вещерска и спортна

  • 66 196
  • 1 903
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 062
Въх! Joy мислех, че пиша в балконската или цветарската тема.
Нищо де.
Предадох се и пуснах климатика.
Ей т'ва е живот.
Сега мога пак да мина на плетене и кримки.

# 1 756
  • Мнения: 6 798
Сиско, това, че ще е с възрастни хора не е гаранция 😁😁

Абсолютно ! Не съм твърдяла обратното, но самата Фил призна, че харесва част от компанията!

# 1 757
  • France
  • Мнения: 16 353
Част, част... не се сещам коя по-точно Joy

# 1 758
  • София
  • Мнения: 20 200
Кайс, дай рецептата за тестото за пица моля.

# 1 759
  • Наблизо
  • Мнения: 8 552
Здрвъйти.

При нас почивен ден и сме на път,в момента транзит покрай Кайс и Попи.

Хаха Фил знам ги тез.На мен ми е много трудно напоследък да общувам с местни дами така или иначе.Или са такива като вч тези половинки или са с интереси твърде далече от моите.И не става.Все с чужденците се сдушвам,а ако са балканци,румънци,гърци,най-добре.
Не знам що така..

# 1 760
  • France
  • Мнения: 16 353
Аз и с канадци, италианци... пък с испанките как се имам...
Пффф, голяма скука. Вече искам да си ходя

# 1 761
  • Мнения: 13 043
Пфф, копаят поредната дупка на нашата улица. Моите любимци от ВиК. Ама този път дупка та дупка, целият багер може да си заровят вътре. От няколко седмици извира вода някъде изпод асфалта, днес най-сетне се активизираха, къртят, пробиват, всичко се тресе. Сега дойде куриер, вика ми съсипаха я тая ваща улица. Направо я съсипаха, надупчиха я на сто места като швейцарско сирене. Язък за неотдавнашния "ремонт".  И дъжд пак дават тези дни, ще стане една прекрасна кална красота.

Болните как са днес? Ренко?

# 1 762
  • Мнения: 6 798
Част, част... не се сещам коя по-точно Joy

Фил, не разбирам. Казваш, че са мацки с перфектна кариера, деца и семейства. Казваш, че със сестрите на ТМ се разбираш и дори със свекъра ти нямаш проблем. Аз ли те разбрах погрешно?

# 1 763
  • София
  • Мнения: 20 200
Ама те са различни партита бе Сисунче. Сега е с кифлите на мъжа и на колегите жените. После я чакат две семейни почивки с Капулети, от които тя харесва част 🤣.
Сори Фил, не ти е леко, но ми стана смешно.

# 1 764
  • Мнения: 6 798
Разбрах го това, Ре. Руса съм , но тази част я схванах преди да ми я обясниш 😂.
За първата компания Фил казва, че са перфектни мацки ( за мъжете мълчи 😱), а за Капулети казва, че като цяло ги харесва ( с едно незначително изключение). Нагласата, че ще е гадно ,според мен трябва да промени. Може пък тогава да си изкара добре.

Фил, аз съм темерут и разбирам антисоциалната ти нагласа, но няма ли шанс тези хора да са поносими, ако не толкова забавни?

# 1 765
  • тук и там
  • Мнения: 13 805
По тази рецепта правя аз
Скрит текст:
500 гр брашно тип 00
300мл вода
1 пак.суха мая( или 7 гр жива)
2.с.л.зехтин
1 с.л сол
1.ч.л захар
В една купа сипвам топла вода,добавям захарта и маята.Отделно смесвам брашното и солта.Като се активира маята,добавям към брашното и бъркам-може на ръка,може и с уреди за месене(планетарен миксер).Добавям зехтин ,пак меся малко и прехвърлям в съд,където ще втасва(покрит със стреч фолио ,моят е и със капак).Като е готово тестото,режа на три части,ръсвам малко брашно и пак премесвам леко,колкото да изкарам въздуха и оставям за 15 минути(покрити със стреч фолио,да не изсъхват).После имаш два варианта-нагряваш камък за час на максимална температура и си печеш пицата със всичко .Друг вариант е-пак на макс температура печеш за няколко минути пицата,намазана с доматен сос,вадиш и добавяш останалите неща и пак я слагаш във фурната . Прехвърлянето на тесто върху камъка още не съм го усвоила добре, та стават и гафове понякога. Може и в тава,там действам по вторият начин-печене на два пъти,иначе може да изгори отгоре,а тестото да остане сурово.
Можеш да намалиш маята и да сложиш само един грам,но това ако примерно решиш да оставиш тестото да втаса  поне 6часа.Тестото трябва де е  добре хидратирано,та водата е важна . Ако слагаш пресни подправки,върху тях сложи моцарела,така че да са покрити и да не изгарят-аз слагам босилек. Колбасът най-отгоре(италиански салам примерно) -за да се стича мазнина от него върху останалите неща.Понякога слагам малко сол ,зехтин и подправки и в доматеното пюре,но по-често само сол и зехтин.От настърганите кашкавали -предпочитам пак моцарела, но там изборът е голям и е въпрос на вкус.
Това тесто е за класически пици,стават леко хрупкави,не е за пухкави,дебели пици.
За оформянето-с пръсти оформям пицата,често не ми се получава съвсем кръгла,там има още какво да уча....
Днес точно с малкото правихме тестото и му показвах как да меси, дадох му и да помеси и той.И му казах,че най-хубаво става тестото  за пица ако му попееш на италински. Та пяхме на пицата" Ми аморе, Ми аморе, еспресо макиято пор фаворе, пор фаворе" докато я месихме..Този припев ни се заби в главите от Евровизия и естонската песен. Забавно беше,бих дала същият съвет и на теб. С вино в ръка още по-добре би се получила, но рано беше за вино, та само с пеене минахме ние.. Grinning
Ето , това е към рецептата, особено ако я правите с деца. И танц им към песента, но не ми се търси сега , ще дам линк при интерес:grinning:

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 15:00 от Кайсия

# 1 766
  • София
  • Мнения: 20 200
Мерси Кайс. Ще забъркам едно утре. В събота ще идват децата и ще направя пици, че ще са много.
Сисун бе, ти си руса само за прикритие.

# 1 767
  • Мнения: 13 841
Ре, как е бъдещата мама? А каката? Тя направи ли годинка?

# 1 768
  • София
  • Мнения: 20 200
Марулче, направи годинка през април. Снаха ми е добре. От тези жени, които са за завиждане е. Не е качила нищо. Корем има, колкото да се каже, че е бременна 🤣.
Малко се притеснявам как с две бебета ще се оправят, но те са много организирани. Бъдещата кака вади кътници и е майко мила, но до юли се бадявам да мине това поне.

# 1 769
  • тук и там
  • Мнения: 13 805
Ре, току-що приключих с пицата.Едва се вредихме с ММ.Определено препоръчвам да изпечеш първо блата с дом.сос и после да допечеш с останалите продукти.

Общи условия

Активация на акаунт