Живот на кантар - тема 6

• 32 839
  • 714
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Росита, все пак тук едва ли операцията помага на Виолета. Щом навън не личи много да и е помогнала...
В тоя смисъл може би е при равни условия.

За Тодор не мога да преценя дали е не чак толкова дебел, или просто е типът, който качва основно на корем. Без ръста е още по-трудно да преценим. Но иначе и Мария не беше много дебела, тя беше под сто кг, а и Поли май беше под сто. Мартин, Вили Хр. и Славко бяха подчертано дебелите май.

Съгласна съм, че ако набират умерено дебели, предаването ще се отклони от онова, което показва в другите държави (САЩ и Русия конкретно, на тях съм попадала).

# 241
Колко е висок Тодор?  За мен трябва да има праг, под който да не се приемат участници.Точно Тодор,пак казвам не беше с свръх наднормено тегло каквито са Славко,Мартин ,както и доста от жените  Точно при Тодор отслабването с 30кг го вкара в графа нормално тегло,докато други отслабнали с 30 още са си с свръх тегло.
Отново ще се повторя с такива като Тодор се опорочава замисъла на предаването и за следващото могат спокойно да се запишат само мъже като него и да си се състезават за печалба,не за здравословен начин на живот защото са със свръх тегло. Тогава да си е състезание за пълнички мъже и жени,не за хора имащи наистина нужда от промяна на живота си заради свръх тегло.
Тодор се скъса да показва как няма нужда да следваш режими,определени тренировки,правиш си каквото искаш,отслабваш и печелиш.

Ама Тодор беше 130кг като влезе, не бих казала, че са малко кг това. Май само Мартин, Сонай и Славко бяха в наистина тежката категория в началото. Иначе по-тежките по-лесно свалят, по-трудно е да свалиш, когато нямаш много излишни, затова и тези около 100кг (половината жени) толкова се мъчат и резултатите им изглеждаха мижави на фона на останалите - по 1-2кг на седмица.

# 242
Росита, все пак тук едва ли операцията помага на Виолета. Щом навън не личи много да и е помогнала...
В тоя смисъл може би е при равни условия.
Как да не помага? Може да си запълни стомаха с 5 пъти по-малко храна от другите. И за разлика от навън, тук не може да яде забранени храни, с изключение на донъти примерно. Затова мнението ми е, че тя е при по-добри условия или иначе казано - с привилегии. Според мен.

# 243
  • София
На участниците трябва да им измислят диапазон с не толкова голяма разлика, в който попадналите да влизат в предаването. Някак си да избереш човек 90кг. и друг 160кг., не ми е много равнопоставено.

# 244
Ако може да не си вадим думи от контекста. Написах, че лепенето на прякори и измисляне на имена е присъщо на булитата. Ако някой има съмнение, да потърси статии за name calling.

Единственото абсурдно е оправданието, че е била просто оприличена. Няма да се връщам назад да броя колко пъти след това беше наречена Ненка, а не по име. Една тема четем все пак.

# 245
Дам финалът е близо и роднините на някои екземпляри ни налазиха Trollface

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 17:32 от me_for_president

# 246
  • София
Дам финалът е близо и роднините на някой екземпляри ни налазиха Trollface

Абсолютно.

wild poppy, не ми се връща в момента да чета, но и да не е от теб, беше споменато още няколко пъти от други хора, не е насочено специално към един човек.
А за лепенето на прякори от сорта на "Барби" няма проблем, така ли? Че аз пък мога да реша, че това е определение за красива, но тъпа жена. В този случай това обидно ли е, не е ли?

"name calling" - the act of insulting someone by calling them rude names, справка - dictionary.cambridge.org

А както казах, за мен образът е положителен и не виждам нищо rude. И да, оприличена е. И продължава да ми прилича.

# 247
дано всички участници да разберат, че има голяма връзка м/у храна и движение. Преди всички са се хранили предимно емоционално и не са се движили, а целенасочен спорт, май никой от тях не е правил. (поне така ни ги представиха)

# 248
  • София
Аз не виждам какво значение има това, че някои са 90 кг, а други 160 кг. Тези с 90 кг, знаеха, че няма да вземат парите, но пък са там, за да променят живота си. Нека има разнообразие. Хора като Славко имат най-голяма нужда, но той пък доста време все почиваше от игрите, не можеше да участва, тренирането му е ходене на пътеката. Сега вече като свали започна и при него физическата активност.  Не се учудвам, че навън сваля добре. Трябва да има в различни категории, за да има какво да гледаме, не всички са там за парите. А и към зрителите е по-добро посланието, ако са само по 180 кг, няма да се асоциират с тях и да поискат и те да свалят 10-20 кг.

# 249
На участниците трябва да им измислят диапазон с не толкова голяма разлика, в който попадналите да влизат в предаването. Някак си да избереш човек 90кг. и друг 160кг., не ми е много равнопоставено.

И с това съм съгласна.
Трябва да са с много килограми и да няма кой знае какви разлики.
Не мисля,че 90 килограмов има място в това предаване.

Също така колкото повече кила има, се сваля повече и пак няма равнопоставеност. Тъй мисля.

# 250
За мен по-скоро е нечестно спрямо по-слабите играчи да има голяма разлика в килограмите. Въпреки че, както видяхме, и това не е абсолютно правило, защото Тодор с гладуване превъртя играта. Но както дискутирахме и тук, предаването е там да налага и следи за спазването на правилата. Да им бяха дали силова игра, като нямаше сили да върти педалите и всичко щеше да е ясно.

В интервюто Славко спомена бегло, че е имало нечестна игра при храненето, но не искаше да влиза в подробности.

# 251
Да, предаването беше длъжно да следи за правилата и в тренировки и в режим.
Айде тренировки остави. Всеки издържа различно натоварване, а дебелите им е трудно.
Но храненето трябва да се спазва. И предаването е длъжно да налага санкции ако някой се прави на ощипан.
Но няма да стане.
Ако направя това, отпада сеира.
А това на тях им изнася. Да има сеир, интрига и драма.

# 252
Не мислех,че темата ще завие в тази посока,в началото беше много приятно тук.

Джасте,липсваш много🙂ти и твоите красоти,които споделяше с нас чрез снимки и рецепти. Дано си постигнала поставената си цел или да си напът да я постигнеш❤️

Ани ме изразни много.Добро момиче,но много наивно до глупост.Никой не е длъжен да я пази,та тя дори се ядоса,че Славко предпочете Вили пред нея.Същата Вили,която и е най-близка.Хубаво,че свали толкова много,че щеше да се сдуха още.
И аз мисля,че се харесват с Мартин,дано им се получи ако е така.
Жалко за Славко,но се радвам,че и отвън сваля и му стискам палци да спечели утешителната награда.

# 253
  • Някъде там
Преди време изказах мнение, че подаръка на Мартин към Ани сякаш изглежда, като знак на нещо повече и , че вън момичето с което се харесват може да си помисли нещо, като гледа. Много контра коментари имаше..
Ами  ето, че с течение на времето и предаването все повече такива моменти които показват, че май и в двамата се пораждат нещо повече от приятелски чувства виждам, а й май не само аз.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 19:42 от daviz

# 254
  • ПАЗАРДЖИК
Забавлявате ме с тези предположения за Ани и Марти! Те вътре са твърде малко хора, близки са по възраст и не виждам нищо повече от любезно приятелско отношение.
Дъщеря ми, която е на 20, казва че като чуем с баща й мъжко име и започваме да питаме, като че ли щяла да се жени😁. На същата ситуация ми прилича

Общи условия

Активация на акаунт