Живот на кантар - тема 6

• 32 839
  • 714
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Още вчера изгледах интервюто със Славко. Ето това е голямата победа - тази над себе си, над собствения затвор на ограниченията, над собствените мисли и възприятие. Много ме зарадва, че го видях различен от началото на формата, готов да продължи промяната и оценяващ прогресията си и възможността да работи с Ванко. Каза, че продължава да се храни по режима. Да смениш доходоносната си работа в името на здравословни живот, не е лесно решение. И е достойно за уважение. Отбеляза и грешките си в социалната игра, каза и че не е разделил двойките, за да са на елиминация с Йорданка и тя да отпадне. Беше искрен. Личи му че се притеснява да говори пред камери, не е "перде" като Тодор и Виолета и може би това притеснение оставя у зрителите ноткта на съмнение, че опитва да е стратег, но не си вярва достатъчно и изглежда лицемерно. Радвам се на такава промяна и мисля, че това е най-добрата реклама на предаването. Интригите ще се забравят до месец. Дано и след година участниците успеят да задържат резултатите си и да имат по-качествен и здравословен живот. Ще ми е интересно да ги дадат след време, да видим как се е променил живота им след финала.

# 226
Славко в "Преди обед" не ми се видя изобщо притеснен. Почернил с боя яко брадата си, чак лъщи Laughing

# 227
Последен off-topic коментар от мен. Имате ли право да докладвате коментарите ми? Абсолютно. Имате ли право да ме смятате за були заради определени изказвания? Да. Уважавам и приемам ли това мнение? Отново да. Припознавам ли се в думата? Категорично не. Коментирам в тема за предаване във форум с други зрители. Нито бих оставила коментар на лицето в профилите му в социалните мрежи, нито в лично съобщение, нито при жива комуникация, а още по-малко да повлиявам на дете/деца да коментират когото и да е по какъвто и да е начин.

Стоя ли си зад думите? Да. Лицето ми е противно не заради физически характеристики, а заради показаното в предаването и проявените черти на характера до момента.

В оригиналния ми коментар за Ненка се вижда, че съм отбелязала стайлинга. И да, в показания кадър той е далеч от добрия вкус и допринася за приликата. Но това отново няма връзка с килограмите на лицето. Има и слаби, и пълни хора, които нямат усет как да подчертаят силните си страни с прическа, дрехи и аксесоари. Лицето е един от тези хора.

Относно чехльото: от видяното при срещата с роднините останах с това впечатление, това е личното ми мнение. Думите и поведението на участничката към собствения ѝ съпруг не бяха никак приятни. Ако е било опит за шега, не беше сполучлива. Отново според мен.

Благодаря на GreenApple за отрезвителното напомняне, че тази жена живее за коментарите и вниманието. Отчитам го като грешка да я отразявам, но и продукцията не прави нещата лесни, като излъчва нейни синхрони постоянно.

Извинявам се на тези от вас, които са сметнали, че нивото на дискусията е спаднало. Далеч съм от мисълта да развалям удоволствието от гледането и четенето. Не понасям въздух под налягане с големи претенции.

# 228
  • София
Славко в "Преди обед" не ми се видя изобщо притеснен. Почернил с боя яко брадата си, чак лъщи Laughing
В Преди обед не съм го гледала, моят коментар е за Тази неделя от вчера. Вижда ми се от хората, които не са свикнали да са под прожекторите и долових притеснение, когато говори.

# 229
Моя е грешката ,исках да напиша в "Тази неделя" ,от линка който има го изгледах.

# 230
  • У Диспансера ...♥♥♥
Тя щом толкова настървено иска да е известна, сега и коуч по здравословно хранене ще стане. Снимките са отпреди в сайта ѝ за дрехи. И какви са тези цени, аз ще замълча пред този велик дизайнер. Аз съм от Бургас и тази дама не я познавам, та не знам колко последователи има и напъни за известност. Като я видях в предаването смътен спомен ми излезе за лицето ѝ, понеже преди време търсих фотограф за фотосесия, ама просто ми излезе от фотографите в Бургас, накрая към друга жена се насочих.

# 231
Тя щом толкова настървено иска да е известна, сега и коуч по здравословно хранене ще стане. Снимките са отпреди в сайта ѝ за дрехи. И какви са тези цени, аз ще замълча пред този велик дизайнер. Аз съм от Бургас и тази дама не я познавам, та не знам колко последователи има и напъни за известност. Като я видях в предаването смътен спомен ми излезе за лицето ѝ, понеже преди време търсих фотограф за фотосесия, ама просто ми излезе от фотографите в Бургас, накрая към друга жена се насочих.
Благодаря. Не знаех, че сайта е неин, мислех, че е била само модел. Очевидно е всестранно надарена и целта и да влезе в предаването е реклама. Аз не бих дала и лев за тия парцали, не знам как може да има някой заблуден да купува, но пък щом има хора, които поръчват от тв бутик, сигурно и тя има клиентела.

# 232
В Преди обед не съм го гледала, моят коментар е за Тази неделя от вчера. Вижда ми се от хората, които не са свикнали да са под прожекторите и долових притеснение, когато говори.

+ 1.

Преди да е отшумяла темата за Славко, ми се искаше да го защитя. Дори да е кроил някакви планове, дори да се е стремял към парите: 1) това не е задължително укоримо, все пак има и парична награда; и 2) предаването използва тези настроения срещу него по много грозен начин и ги изопачи.

Той не е имал задължение да пази Ани и вероятно не е искал да го прави, искал е просто да спечели играта. Сгреши, като се остави да му бъде вменена вина и пусна всички да достигнат флаговете преди него. В този смисъл наистина беше фалшив герой. Вероятно щяха да го уважават повече, ако не бе остъпил.

Предната седмица измислената драма с Дани също беше изсмукана от пръстите и съвсем нелогична. Той по-скоро можеше да ѝ помогне с това, че консистентно сваля по поне 3 кг, но просто не се получи. Освен това изглеждаше, че тя му е наистина симпатична и не мисля, че е искал да я разкара.

Когато се сбогува с останалите в съботния епизод, ми се стори искрен. Изглежда като някой, който трудно се отпуска и общува, и вярвам, че това преживяване е много ценно за него.

Когато говори за трансформацията си, често споменава, че е бил полуинвалид, което за мен говори, че не парите са фокусът му, а разбиването на клетката, в която живее - ментално и физически.

# 233
  • София
Не знам защо се отчита като нещо лошо, че този или онзи са вътре заради парите и искат да ги спечелят. Нали това е целта, заедно с отслабването.

# 234
"Ненка" пък не смятам, че е обида, защото лично аз не го смятам за такава, за мен образът е положителен и забавен. Толкова. Кой разбрал - разбрал.

Мхм, сигурна съм, че го използвате в положителен смисъл и с топли чувства.
Но май нещо не Ви хареса да ви наричат "були"...

Относно как се качват кг без да ги усетиш и без да ги спреш - от дете съм леко пълна/пухкава/с 10на кг излишно тегло. От ученичка постоянно спазвах всевъзможни модни диети - Дюкан, зелева супа, плодова, кленов сироп и т.н.,с които поддържах някакви нормални кг (с постоянен йойо ефект и тотален блокаж на метаболизма). Първите си ударни 15кг качих за 6 месеца след като започнах първата си работа и нямаше как да стоя неадекватна от глад по цял ден - започнах да се храня като другите хора - закуска, обяд, вечеря. Следващите 15кг качих отново за 6 месеца след като ме съкратиха от тази работа 3г по-късно, тъй като бях стресирана и депресирана - почти никакви промени в хранителен режим, дори не усетих какво се случи и заради психическото ми състояние. Та когато си предразположен към пълнеене е нужно само да се разсееш за няколко месеца и после да се чудиш какво и как се случи.

# 235
  • Пловдив
Абе, усеща се как се качват килограмите, айде сега.
Друг въпрос е спирането, но се усещат и естествено, че няма как да е за дни.

# 236
Виолета П. е отслабнала със 17 кг., не с 20. Не се подигравам, нямам и намерение да се подигравам, просто мисля, че човек, който не е при равен старт с останалите учестници, би трябвало да е по-смирен. Това няма общо с факта колко години е била дебела и дали аз съм била дебела някога, че да го разбера. Пак питам риторично, ако направят формат, в който отслабват с медикамент и тя участва, защото е качила, пак ли трябва да съчувстваме на горката Вили за страданията?

# 237
  • София
Колко е висок Тодор?  За мен трябва да има праг, под който да не се приемат участници.Точно Тодор,пак казвам не беше с свръх наднормено тегло каквито са Славко,Мартин ,както и доста от жените  Точно при Тодор отслабването с 30кг го вкара в графа нормално тегло,докато други отслабнали с 30 още са си с свръх тегло.
Отново ще се повторя с такива като Тодор се опорочава замисъла на предаването и за следващото могат спокойно да се запишат само мъже като него и да си се състезават за печалба,не за здравословен начин на живот защото са със свръх тегло. Тогава да си е състезание за пълнички мъже и жени,не за хора имащи наистина нужда от промяна на живота си заради свръх тегло.
Тодор се скъса да показва как няма нужда да следваш режими,определени тренировки,правиш си каквото искаш,отслабваш и печелиш.

# 238
  • София
"Ненка" пък не смятам, че е обида, защото лично аз не го смятам за такава, за мен образът е положителен и забавен. Толкова. Кой разбрал - разбрал.

Мхм, сигурна съм, че го използвате в положителен смисъл и с топли чувства.
Но май нещо не Ви хареса да ви наричат "були"...

Все ми е тая, всъщност. Simple Smile Генерализацията, че всички хора, оприличили някого на друг да се нарича "були", е меко казано абсурдна. Особено като се оприличава на човек или персонаж, не на животно.

С топли чувства не, защото не я харесвам. Положително да, защото харесвам образа. Сега вече може да сте сигурна.

# 239
Много сте писали, нямате изчитане. Гледам дъвчите Ненка.
Обожавам Ненка.
Като казах, че прилича не съм имала предвид нищо обидно. Просто констатация.
Ако не бях видяла снимката нямаше и да се сетя, че прилича на нея в по-пухкавата си версия.

Рори почна вече да се рекламира и тя. Купувам аз ядки от Алмонд и на брошурата им кака ви Рори с рецепта за бейгъли Grinning

Общи условия

Активация на акаунт