За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 373
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
щом ти миришат на лошо, защо ще замразяваш? А и срока им е почти дошъл - 2 юни.

# 151
Според мен свари всичко, направи си бульона, почисти месото , ползвай част от месото за нещо , което месо ти е в повече го замрази в кутийка на хубави парченца и няма да замирише. Освен ако ти е скапан фризера.

# 152
  • Бургас
Купих цяло пиле +2 бутчета от Билла със срок преди 2 юни ,мога ли да замразя 2 те бутчета и да ги ползвам след време ?(Питам защото друг път след размразяване бутчетата миришат много лошо)
И аз днес взех, пак с тази годност и директно ги пъхнах в камерата на хладилника.

# 153
Купих овче прясно мляко (домашно) и след сваряването имаше горчив вкус. При варенето не стана на парцали и изобщо нямаше никакви индикации за проблем. На какво може да се дължи?

# 154
  • Sofia
Искам да правя панирани топени сиренца?
За пръв път ще ми е.
Някакви насоки и тънкости има ли?
Винаги имам във фризера такива. Но ги обелвам и тогава замразявам, че после е занимавка обелването по гънките.  Та вадя от фризера, овалвам в панировката и пържа.  Това е.

# 155
  • София
щом ти миришат на лошо, защо ще замразяваш? А и срока им е почти дошъл - 2 юни.
Не сега мирише на лошо а след като го размразя и срока е минал

# 156
Даже и готови панирани сиренца или кашкавалчета, само последното топване в яйце да остане - правила съм по повече наведнъж, замразявам ги всичките и една част после опаковам и прибирам да са ми готови. И имаш после по някоя вечеря аламинут, но без да е пакет от магазина.
Като са замръзнали, дори в еърфраера стават прилично, въпреки че там отнема по-дълго време и пак има шанс да се разтопят много.

# 157
  • София
Купих овче прясно мляко (домашно) и след сваряването имаше горчив вкус. При варенето не стана на парцали и изобщо нямаше никакви индикации за проблем. На какво може да се дължи?
От храната на животното. Ако пасло някаква горчива трева с голяма вероятност млякото да горчи.

# 158
Пепчо, чесновата паста, която я има в блога ти, може ли да се направи с млечен чесън и да бъде съхранена по някакъв начин за зимата? Имаме проблеми със стомаха със стария чесън, ползваме на прах, но всички знаем колко гаден е той, сега установихме, че с млечния чесън нямаме такава драма и реших да търся рецепта за чеснова паста, въпросът е, че твоята е за бърза консумация. Може ли мнение? Благодаря ти предварително Flowers Hibiscus

# 159
Не сега мирише на лошо а след като го размразя и срока е минал
Указания срок на етикета е за съхранение в охладено състояние, а не в замразено. За да ти мирише след размразяване, замразено в срок месо, то то си е миришело още преди замразяването му.  Дано го написах ясно.

Имам цяло пиле около 3 кг, може и повече да е....идеи за приготвяне? Без пълнено и полегнало върху зеле....любимо ястие, но ми е едно по зимно такова 🙄

# 160
На прима виста идеи за пилето, което, ако правилно разбирам, ще се готви цяло (и все пак зависи какво обичате) - бавно печено с пресни картофи с копър (картофите да добавиш почти накрая на печенето); с ориз и гъби; може и с шарена гарнитура - печени моркови, броколи, картофи, гъби (пак накрая добавени) - каквото прецениш според вкуса ви.

# 161
Пепчо, чесновата паста, която я има в блога ти, може ли да се направи с млечен чесън и да бъде съхранена по някакъв начин за зимата? Имаме проблеми със стомаха със стария чесън, ползваме на прах, но всички знаем колко гаден е той, сега установихме, че с млечния чесън нямаме такава драма и реших да търся рецепта за чеснова паста, въпросът е, че твоята е за бърза консумация. Може ли мнение? Благодаря ти предварително Flowers Hibiscus
Може, аз счуквам)пасирам на паста двойно или тройно количество отколкото ще ми трябва и останалата част я замразявам, но в кутия, за да не вмирисва фризера

# 162
Аз пасирам чесън със сол и зехтин(на паста) и слагам в бурканчета във фризера,Вадя периодично и си е съвсем добре.

# 163
Момичета здравейте, събрах лозови листа , два вида но искам да ми кажете тези светлите дали стават според вас? ( сърмички ще правя ) предпочагам че не стават , леко са мъхести такива  , но пък са големи..

# 164
  • София
Момичета здравейте, събрах лозови листа , два вида но искам да ми кажете тези светлите дали стават според вас? ( сърмички ще правя ) предпочагам че не стават , леко са мъхести такива  , но пък са големи..
...........
Защо да не стават, какъв им е проблема според теб,? Ползвам си ги о още как!

Общи условия

Активация на акаунт