Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 2 011
  • 100
  •   1
Отговори
Линк към старата тема:
https://bg-mam.ma/t/1705090

# 1
здравейте,

преди време бях писала с чудене за обедния сън на 4 годишно дете ( тогава май още беше на 3) и трудности при заспиването.

от повече от месец махнахме изцяло обедния сън и има огромна промяна. вечер заспива по-рано и много по-лесно. без истерии! още по обед си личи, че е изморена, но тя сама си казва, че не иска да спи. пробвахме няколко пъти да я сложим да легне и беше голяма драма, така че вече не правим такива опити. имаме уговорка, че ако иска да си почине на обед, може. за това време веднъж е дремнала за под час така.
в детската градина също не спи през повечето време. понякога дремва там. направи ми впечатление, че когато каже че е спала там, вечерта заспива по-бавно.

като цяло съм изключително доволна от промяната. заспива по-лесно, без писъци и рев, много по-бързо и спи по-добре. заспива между 21:15 и 21:30 обикновено (понякога към 22, ако е дремнала в градината). става в 7 за градина ( ние я будим), 7-7:30-8(сама), когато не е.

# 2
Здравейте,момичета. И втората еластаза на моето момче е ниска и ни пращат на потен тест.От вчера незнам къде се намирам толкова съм притеснена,че ми идва с глас да плача.

# 3
  • София
Има ли дечица, които сменят млечните зъби вече? Интересувам се дали и при други има тенденцията преди да падне млечният зъб да тръгне да излиза постоянният? До тук 4 сменени зъбчета и 4-те са и така...

# 4
  • Велико Търново
Здравейте! Някой дали е използвал детска измивна козметика на ДМ? Може ли мнения? Имам дете на 3 години, което до сега съм къпала с Биодерма, а искам да сменя.

# 5
Да, това е характерно за първите зъбки, които се сменят. При големият ми син зъбите бяха на два реда, новите си бяха отзад напълно избили, но зъболекарят ни каза, че няма нужда от насилствено вадене, когато се разклатят хубаво, тогава се вадят, даже най-добре да паднат сами. Не са му криви зъбите, отначало си личеше че са назад, но си се наместиха.
Има ли дечица, които сменят млечните зъби вече? Интересувам се дали и при други има тенденцията преди да падне млечният зъб да тръгне да излиза постоянният? До тук 4 сменени зъбчета и 4-те са и така...

# 6
  • София
Да де ама на дъщеря ми са криви в момента, а си бяха прави изцяло Simple Smile Нашата зъболекарка няма проблем ако не е разклатен да го извади. Въпросът е, че не се случва около нас и някак ми е странно. Аз също по спомен не съм сменяла така зъбите.

# 7
Не мога да кажа и на мен ми беше странно, на моя син млечните бяха прави, постоянните излязоха криви, но се изправиха. После носи апаратче около година, но беше заради други зъби, които още като видя как излизат, зъболекаря каза, че ще са криви и има нужда от ортодонтско лечение, вероятно е генетично защото същите зъби при майка ми са криви и стърчат напред. И аз не съм вадила зъби на 2 реда, но детето -да и зъболекаря каза, че не е страшно и е често срещано. Вече е на 12г, сменил е всички зъби и са му прави.

# 8
  • Countryside
При дъщеря ми също имаше такива зъби, а нея я беше страх да ги вадим, та оттам дойде проблем с нареждането на зъбите и понеже беше с по-дълбока захапка трябваше носи апаратче една година и си се наместиха супер.

Моят съвет е, посетете ортодонт, не зъболекар.

# 9
  • София/Севлиево
При големия беше така,даже за първото зъбче ходихме на зъболекар да го извади, защото изобщо нямаше индикации за падане.Другите се разклатиха и той бързо сам си ги махна(а един остана забит в пържен картоф от Макдоналдс)...Новите му зъби не са криви,но има малко разстояние между тях (което май е по-добре, отколкото ако изобщо няма както са моите и на малкия)...

# 10
  • София
При дъщеря ми също имаше такива зъби, а нея я беше страх да ги вадим, та оттам дойде проблем с нареждането на зъбите и понеже беше с по-дълбока захапка трябваше носи апаратче една година и си се наместиха супер.

Моят съвет е, посетете ортодонт, не зъболекар.

Ортодонт обаче не е ли след като вече всички млечни зъби са излезнали или не е задължително?

# 11
Всички млечни зъби излизат до около 3 годишна възраст. Моят син беше на 7г когато ни препоръчаха ортодонтско лечение, всички постоянни има едва сега на 12г. Последно смени кучешките, четирите наведнъж малко след като направи 12г.

# 12
Здравейте!
Кажете ми, моля, какво е това чудо на около година и 3 месеца.... Синът ми се скъсва да се тръшка, извива като струна, ляга на земята, блъска ръце, крака, глава.. и всичко това е съпроводено с рев, дере се все едно го убивам... 🤯🤯🤯
Сънят стана кошмар... Заспива с поне 2 часа закъснение от преди, през нощта си се буди, будува... Реве, тръшка се пак. Нещо страшно е.

Яденето също е чутовна мъка! Бута лъжицата, дърпа си главата...

Отчаяна съм и съм с опънати до краен предел нерви. ..какво се случва и колко продължава? 🙁🙁🙁

# 13
колко спи през деня?

може би има нужда от промяна на режима.

# 14
Бебешки пубертет най-вероятно. Моят син до 2 години беше изключително спокойно и послушно дете и изведнъж, като с магическа пръчица, се почна- ревове, тръшкания, панаири навън, на площадката, по улиците вървеше само там, където той си реши, и като го накарам да върви в друга посока, се отпускаше на земята и лягаше. Гонеше майките с количките и ревеше и пищеше за играчките, които си беше харесал от кошчетата на децата. Излизанията ми навън бяха доста "забавни" всеки път.
За щастие всичко това отмина. След 20 дни става на 3 години. Разбира се, като всяко малко дете, си има кризи от време на време, но вече няма нищо общо с това, което беше преди 1 година. Ревала съм на моменти от безсилие и нерви, но наистина минава. Налагате правила и не отстъпвате. Говорите, говорите и така. На мен ми е помагало да му отвлека вниманието с нещо друго и така да забрави нещото, за което се тръшка, но е имало моменти, в които просто съм го оставяла да се нареве и така.

Общи условия

Активация на акаунт