RYANAIR - 29

• 39 814
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
Малкия кабинен багаж трябва да влезе под седалката, багажа с приоритет трябва да влезе в багажното над главите. Ако куфара е с точни размери без колелата това означава, че няма да може да влезе под седалката където според правилата на компанията му е мястото.
Кое точно е несериозно?

# 181
Дори малкият кабинен багаж искаха да сложим в отделението отгоре, не позволяваха нищо да има под седалките.

На гейта проверяваха всеки куфар дали влиза в рамката, а за малкия кабинен багаж проверяваха само тези, които изглеждат много обемни.

Аз имам въпрос за стоката, която се закупува от безмитния магазин. Тя трябва ли да влиза към кабинния багаж или щом е закупена от летището не е проблем да се носи в плик отделно?

# 182
Чела съм, че някои педантични служители хвърлят поглед в торбата от duty-то, защото е станал популярен трик да се взима нещо малко с торбичка и останалото място да се използва за допълнителен багаж. Не знам колко обаче е позволено да ти сноват в торбичката, де.

Колкото до куфара с махащи се колелца за free small bag, не мога да кажа нищо конкретно за самите колелца и как се процедира с тях, но приятелка си беше взела едно куфарче, което сега се радва на голяма популярност в тик ток и каза, че не си заслужава. Побирало прекалено малко неща. То е ясно, че в малкия багаж и без това не може да събереш два тона неща, но ми каза, че наистина е екстремно малко пространството вътре. Иначе е доста симпатично на вид.

Аз продължавам да ви пробутвам декатлонския сак. Успях да побера четири тениски, дълга тениска за спане, чифт дънки, тънка блуза с дълъг ръкав, спортни шорти, къси дънкени панталонки, бански, бельо и чорапи за шест дни, около 300мл различни козметични продукти и пак имах място, за да се върна със същия багаж (е, използвана козметика, разбира се) и доста лакомства за подаръци от почивката. Както споменах преди няколко поста на летището бях от няколкото човека, които бяха проверени, но го сложих в сайзъра за секунда и веднага получих одобрително "perfect. Thank you" 😁 единственото е, че носих портмонето си, телефона и power bank в джобете на една лека грейка.

# 183
  • София
Някой би ли ми разяснил какви си недостатъците на базовия билет? Какво губя, ако избера него вместо priority? Не съм летяла от години и не са ми ясни правилата на Ryanair, а бюджетът ми е ограничен. Ок съм само с малка ръчна чанта.

# 184
То това е даже нормална раница, в която могат да влязат немалко неща. С прайорити просто имате и малък куфар + тази раница. Вие си знаете за колко вечер ще пътувате и дали ще ви трябва повече багаж.

# 185
  • София
diziler, благодаря! А относно избор на място? Правя си чек-ин, но автоматично получавам някакво случайно място? Ще пътувам сама, така че няма значение за мен къде точно ще бъда настанена. А за лятото малка раница ми е достатъчна да си побера багажа Simple Smile

# 186
Да, автоматично, на случайно разпределение. Ако искате вече конкретно място, заплаща се. Цените са различни (между 8 и 21 евро бяха за полет Пиза-София, последно ги гледах миналата седмица), за по-дългите полети са и повече.

# 187
Здравейте! 🍀 Интересувам се дали някой е получавал това съобщение преди и дали е възможно да има причина за притеснение? 🙏🏾

# 188
Вчера гледах билети, местата София- Айндховен бяха 12-20€ , приорити 20€ чекиран 10кг 26€.
 Мед само в чекирания багаж, та било то и захаросан или греша?

# 189
Някой би ли ми разяснил какви си недостатъците на базовия билет? Какво губя, ако избера него вместо priority? Не съм летяла от години и не са ми ясни правилата на Ryanair, а бюджетът ми е ограничен. Ок съм само с малка ръчна чанта.

ами това е, само една малка чанта, без избор на място
няма проблеми да си саамо с базов билет

Здравейте! 🍀 Интересувам се дали някой е получавал това съобщение преди и дали е възможно да има причина за притеснение? 🙏🏾

ако има буря, може да има закъснения, божа работа

Вчера гледах билети, местата София- Айндховен бяха 12-20€ , приорити 20€ чекиран 10кг 26€.
 Мед само в чекирания багаж, та било то и захаросан или греша?

не може мед в ръчния багаж (по-точно може в бурканчета по 100мл и общо всички течности до литър)

# 190
Благодаря. Няма да си играя в 100гр бурканчета. Ще взема чекиран, ако нося.

# 191
Дори малкият кабинен багаж искаха да сложим в отделението отгоре, не позволяваха нищо да има под седалките.

На гейта проверяваха всеки куфар дали влиза в рамката, а за малкия кабинен багаж проверяваха само тези, които изглеждат много обемни.

Аз имам въпрос за стоката, която се закупува от безмитния магазин. Тя трябва ли да влиза към кабинния багаж или щом е закупена от летището не е проблем да се носи в плик отделно?
Спрете да пишете глупости и да заблуждавате хората! Под седалките малък ръчен багаж се слага горе от стюардите само на редовете с авариен изход, няколко пъти преди излитане се отправят молби раниците и покупките от ДФ да се сложат под седалките.
Вие в пълен самолет летялили сте да си мислите, че горе може да се добере багажа на всички пътници 😂😂😂

# 192
  • SF
Аз пък не мога да разбера защо трябва да се спестят едни  20€ от багаж и да се тръпне на летището.

Ами над 20 евро може да бъде, а и има хора, за които тези 20 евро в двете посоки са важни, особено ако са семейство или двойка. Понякога вещите, които ще се добавят извън раницата 40/30/30 не струват 40 евро, за да се дават допълнително тези пари.

# 193
Аз пък не мога да разбера защо трябва да се спестят едни  20€ от багаж и да се тръпне на летището.

Ами над 20 евро може да бъде, а и има хора, за които тези 20 евро в двете посоки са важни, особено ако са семейство или двойка. Понякога вещите, които ще се добавят извън раницата 40/30/30 не струват 40 евро, за да се дават допълнително тези пари.

И права сте и не съвсем. Не е нужно при двама или повече пътуващи, всички да имат кабинен багаж. Багажа е гъвкава опция, може да се вземе според нуждите. Често взимаме един кабинен, когато пътуваме двама. Много е грозно, когато си помъкнал пет торби и се нисиш на опашката да не те забележат.Била съм свидетел на ужасно грозни сцени, дори намесата на полиция.
Размера на RYANAIR е 40/25/20, размера, които пишете е за друга авиокомпания.

# 194
Аз скоро бях свидетел на грозна сцена за багаж. На добре облечена дама й направиха проблем за размера на приорити куфара. Тя вдигна скандал, защото била пътувала навсякъде по света с него и никога не била имала проблем. Номерът не мина и я глобиха. Това обаче не е всичко. Понеже куфарът й беше голям за багажното над главите му сложиха лепенка за багажното отделение. Обаче тя се качи с него в самолета. Там стюардесата й направи проблем за въпросния куфар, но дамата й се нахвърли, че била платила един път приорити, след това глоба и за нищо на света нямало да даде куфара в багажното. Накрая на стюардесата й писна, викна охраната и свалиха супер-дупер дамата от самолета, а ние с циганите си отлетяхме спокойно към България.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 16:54 от мама-ени

Общи условия

Активация на акаунт