Свличаща се рокля

• 842
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. Купих си нова ежедневна рокля, с гол гръб. Проблемът е, че е от някаква много хлъзгава материя и то всъщност няма какво да я задържи на раменете, понеже е доста изрязана отзад. Няма и силиконови презрамки към нея. Пробвах с двойнозалепящо се тиксо да я фиксирам, но не се залепва за роклята. Пробвах и с други лепенки, които намерих вкъщи, но след 5-10 мин пак падат. Занете ли някакъв изпитан хак с какво бих могла да я фиксирам, за да мога да я нося и да не се притеснявам, че ще свлече?

# 1
  • Русе
Имаше един филм - "Високият рус мъж с черната обувка". Там имаше сцена с дама, която носеше рокля с гол гръб, придържаща се към тялото ѝ с верижка и когато тя каза, че ще си свали бижутата, това означаваше, че ще падне и роклята ѝ - елегантен начин да покаже, че ще се съблече. Може би една верижка горе на гърба ще може да задържи двата края на роклята Ви.

# 2
Да я захванеш към боди с гол гръб не става ли?

# 3
На раменете е прекалено отворена и няма презрамки ли? Ако има снимка ще се ориентираме по-добре. Трябва да се сложи връзка, брошка или копче, което да я държи, или някакво бижу или презрамка през врата. С лепене няма да стане според мен, даже може да се съсипе роклята.

# 4
  • Пловдив
Не знам дали има еквивалент в БГ:
https://clutchglue.com/products/clutch

# 5
Прозрачна корда с лека еластичност , соликонова лента за дреха или нещо друго, зашито между двете част на гърба с дължина  такава, каквато трябва да бъде ширината отзад на гърба на деколтето в нормално състояние. Обикновено се зашива на  5-10 пръста под мястото където би трябвало да мине отзад изреза на врата ако би имало такъв. Подобно се ползва в танци.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 09:10 от _re_ge

# 6
  • София
Ушета, в които минава презрамката на сутиена.

# 7
Ежедневна с гол гръб?!
И аз си представям, че пада от раменете. Отиди в кинкалерия и потърси силиконова лента. От нея може да пришиеш на раменете или да пуснеш между раменете. Там може да ти предложат и други решение като обясниш проблема.?Друг вариант е ако имат двойно залепваща. В специализираните за танци, художествена гимнастика и подобни има и двойно залепващи ленти. Предложението за ушички за презрамките на сутиена ми се струва най-практично особено за ежедневието, но без снимка само гадаем.

# 8
На раменете е прекалено отворена и няма презрамки ли? Ако има снимка ще се ориентираме по-добре. Трябва да се сложи връзка, брошка или копче, което да я държи, или някакво бижу или презрамка през врата. С лепене няма да стане според мен, даже може да се съсипе роклята.
Даа, прекалено изрязана е на раменете и много се хлъзга. Буквално ако стоя без да мърдам тя сама ще падне от мен Grinning Опитах се да пришия от вътрешната страна презпамки ама не стана, пак не стои стабилно.

# 9
Извинявам се за бързия начин по който ги направих но силиконовата лента се слага ето тук.

Аз имах блуза подобна кройка, на която тази презрамка е фабрично вработена. Изглеждаше като силиконова презрамка на сутиен, една удея по-тънка но не и съвсем тънка. Моята лента беше още по -нагоре от напертаното сложена даже. Дето се казва беше защита  в шевовете на рамената.

Общи условия

Активация на акаунт