Идеи за преустройство на апартамент - трета спалня или не?

• 1 480
  • 41
  •   2
Отговори
# 15
Ми то си има 3 спални, нищо, че едната са я кръстили хол....
Холът става спалня.
В боксът е кухнята, в трапезарията слагат маса и диван и толкова. Какви бутания, какви размествания...
Една врата ако може да се отвори към коридора на малката спалня, че да не е родителската преходна. И толкова.

# 16
И аз съм на мнението на Духи. Направете си от хола една нормална, не преходна спалня, и ще живеете нормално и спокойно без да се прескачате. Трапезарията и кухнята са достатъчни за дневен тракт, не е широко, но напълно достатъчно, когато всеки си има И собствено пространсво в стаята си.
С две момичета, втора тоалетна в банята е задължителна.

# 17
  • Out of the Mix
Тези белите ленти отстрани дограмите ли са?

Нищо не бих бутал и пипал.

Не ми харесва, но ако няма избор:

Спалните стават детски.

Холът си е хол, реално става хол-всекидневна-кухня, където ще се мотат всички, както и някое друго госке.

Трапезарията става семейна спалня, боксът гардеробна.

Килерът тоалетна 2, с набутано някакво душче децата да се обливат и правят, каквото трябва и като порастнат, тясно, но това е.

Пералнята ще трябва или във всекидневната до хладилника някъде, или в голямата баня.

Баните и тоалетните биха били много малки.

Не бих бутал и пипал нищо по сградата, избивал и т.н.

Не ми харесва, че няма втори балкон.
Хубавите тристайни са и с втори балкон.

# 18
  • над кукувичето гнездо
А има ли вариант холът да се разполови и от антрето да се влиза в мини родителска спалня (такава, в която само да се спи общо взето - 260/320) и каквото остане към трапезарията, да се намърда като мини хол, със същите размери, който да събира един ъглов диван и тв, ако държите на такъв. Rolling Eyes

# 19
Благодаря на всички за съветите.
Терасата към хола няма как да се усвои защото си държим на нея и искаме да си я ползваме като тераса с малка масичка, има много приятна гледка.
Има още една тераса към едната спалня, но не е отразена на схемата.
Белите ленти отстрани са прозорците.
Бокса + трапезарията ми се струва, че няма да се достатъчни за дневен тракт, тъй като самия бокс е малък, нищо, че е 4.4 кв.м всъщност има чупки, една ниша за пералня и комин, който заема много място и реално не мисля, че остава достатъчно място за работен плот. Това означава, част от кухнята да се изнесе в трапезарията и там съвсем тясно става, ако трябва да има диван. Пералня и сушилня мислим да са в килера евентуално.

Хола може да се прегради на две и да се обособи спалня, но остава без прозорец? Няма да мога да спя там, ще получа клаустрофобия...
Мислех и аз за падащо легло в хола за нас и като че ли ми звучи като приемлив вариант, но ме притесняват нещата, които Дорис е изброила, че реално няма да имаме лично пространство. За кратко време става, но години наред не знам дали е добре да се лишим от собствена спалня за да осигурим по една такава на всяко дете...

# 20
Или пък нещо такова (без да е ясно кои стени реално могат да се местят)?

Вариант 1

- Да намалите размера на спалнята, която се пада вляво. По този начин ще можете да направите врата на спалнята до нея и да затворите прехода с настоящия хол
. Да премахнете килера и да увеличите хола.
- Да увеличите размера на банята към коридора и да направите нова врата или нови врати, ако въобще размерът  позволява две помещения - за тоалетна и за баня с тоалетна.

Вариант 2

- Запазвате прехода (между стаите на двете деца или между вашата спалня и стаята на малкото дете)
- Махате килера, заграбвате още място от коридора и оставате с една баня и тоалетна

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 14:19 от Tsvetana_Ts

# 21
Холът така или иначе е много малък за 4-ма. Бих махнала вратата към него. Коридорите изяждат много площ. Бих обмислила как да ги приобщя към всекидневната.
Ще си оставя двете момичета в 1 стая, не бих превърнала един апартамент в спални помещения, без всекидневна.

# 22
8г разлика в една стая е уникално зле...

# 23
  • София /Абсурдистан
8г разлика в една стая е уникално зле...
Абсолютно.

# 24
Но и родителите да нямат собствена стая, където да се усамотят, също никак не е добре. По-добре двете момичета в една стая, отколкото родителите да спят в хола и да сложат край на интимния си живот.

# 25
И аз мисля като duhi_puhi, че е най-разумно, а и по същество най-евтино и безболезнено т.нар. "хол" да стане на спалня. Двете момичета някак ще се спогодят за прехода, а родителите могат да ползват самостоятелната спалня. Гости спокойно може да се посрещат в трапезарията, като за мен това е и най-логично, а не да се разнасят чаши и чинии през цялото жилище. Не познавам навиците на семейството, но ако има дори и един по-разхвърлян негов член, то мисля, че е постижимо да му се наложи само там да не си разхвърля вещите и гарантирано да има 1 помещение в жилището, което да става за показване пред хора Simple Smile Досега никой не и умрял, че няма типичния хол с фотьойли Simple Smile

# 26
  • Out of the Mix
Въобще не бих се лишил от удобна семейна спалня, и както аз преценя, че ще ми е удобно за усамотяване с жена ми, едва ли не да се лишим от интимност, това няма как да се случи. Да разтягам дивани? Абсурд. Стожерът и центърът е двойката, не децата, още по-малко пък други хора, родители. Комромис, ако има, ще е за сметка на децата, ако трябва в една стая, щом са еднополови. Но в случая има достатъчно варианти за отделни стаи за двете, ако толкова се държи. За мен лично трапезарията с излаза към балкон и бокса гардеробна, ще е основата откъдето бих започнал.

# 27
  • София /Абсурдистан
Ползвайте си трапезарията за хол. И без това като има гости, всички са в трапезарията. Помещението, което е уж за хол е съвсем малко за холокухня, но за родителска спалня е добре.

# 28
Трапезарията е само 9 кв.м. без бокса. Няма как да бъде хол, дори трапезна маса, съчетана с диван не знам дали би могла да се сложи без да е супер тясно. Боксчето е 4.5, но има ниша за пералня и комин, който няма как да се махне. т.е това помещение няма как да се превърне в кухня и хол.

# 29
  • София /Абсурдистан
Ами тогава правите холът за хол с кухня, а тези помещения да са спалня. Много други варианти няма щом искате всеки да си има стая и това е правилно.
И аз с брат ми имам 8 г разлика, пораснахме в гарсониера и то уж от по-големите гарсониери, да не ви казвам за какъв ужас и теснотия идеше реч.

Общи условия

Активация на акаунт