Може ли да съм кум на майка ми независимо, че ми е майка?

• 674
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,

Майка ми ще се жени скоро и потологично отказва да ме вземе за кум на нейната сватба, а аз имам силно желание. Технически погледнато, независимо че ми е майка бих ли могъл да съм ѝ кум?

Поздрави.

# 1
  • София
На сватбата младоженците имат право да си изберат кумове и тя има право да ти откаже.
За граждански брак можеш да си ѝ свидетел.
Кум на църковен брак (има разлика между кум и свидетел) не можеш да ѝ бъдеш.
Ти защо толкова държиш да ѝ кумуваш и какво разбираш под "патологичен" отказ?
Пълнолетен ли си?

# 2
Здравей.
Да станеш кум или свидетел се предлага, не се иска 🙂
И е голяма чест, когато някой  ти предложи. Не се отказва.

Подразбира се, че съответно не е елегантно и да се иска това.
Погледни въпроса отстрани - един човек има толкова много приятели, от тях някои и незаменими. На един ще се падне честта, не може на всички.

Ти си обаче над всички тези хора, от които тя ще си избере кум, защото връзката майка-син (както и майка дъщеря) е още по-специална.
Защо искаш да си два пъти специалният човек?

Би могъл за утеха да организираш събитието или ако можеш да свириш, да й изсвириш Менделсон на цигулка, докато влизат, да напишеш поезия за нея, да й изпееш любимата песен.. Каквото се сетиш, но нещо, което да й достави истинско удоволствие.
Това с кума хич не го мисли.. Не си заслужава.

# 3
  • Melmak
Не, не е редно. За граждански брак ще мине, защото не гледат роднинска връзка. При попа обаче няма да стане. И не е редно, кумството е родство, не можеш да се сродиш пак с роднина.

# 4
По-логично е да си шафер. Досега не съм чула някой да е кум на родител.

# 5
  • София
Свидетел в гражданското може да си, кум в църква - не.
А ти защо настояваш патологично да си ѝ кум?

# 6
Кое е патологичното да не иска да си кум, да питам и аз? Отделно, че църквата не го позволява.

Общи условия

Активация на акаунт