Римите омръзнаха ни вече, хайде идвай мъничко човече ! ~бебеправене 620~

• 32 094
  • 865
  •   1
Отговори
# 780
Нямам течност в матката, доминантният фоликул е 22,5мм на 17, трябвало да очаквам овулация във всеки момент. Просто на мен лично ми е много трудно да различа ДФ и току-що овулирал фоликул.

# 781
Доминантните имат хубава кръгла форма, овулиралите са смачкани.

# 782
  • На изток от Ада
Успех Мср

# 783
Не знам, Салсера, писна ми да съм по-лекар от лекарите и за всичко да се съмнявам вече. Сега да пия ли регулон, да не пия ли, не стига че е толкова трънлив този път ми и вечното съмнение двойно ме изморява. Sad Хормоните са от петък, пак да кажа, не знам дали за 3 дни нещо може да се е изменило много в тях.

unserwahnsin, утрогестан като плюс е и биоидентичен, а дуфастона е синтетичен, по спомен. За кое от двете съвет не мога да дам. Аз от всички прогестерони само дуфастон и на инжекции май не съм била.

# 784
Салсера, не, не съм имала нито една бременност до момента.

Слънце, чела съм същите мнения относно Утрогестан. Задължително ще се консултирам с лекар все пак.

# 785
За контрацептивите и моето мнение е да се изчака. Доста странични ефекти имах при прием на Регулон, а всеки път като видеха ЗФ ми го изписваха. Ами видя се, че в 90% от случаите след следващия МЦ го няма и без хапчета, та си спестих мъките като отказах да го пия и помолих да изчакаме да мине МЦ. Така или иначе самите хапчета не стопяват кисти. Просто школата в Бг е веднага да се изписват.

# 786
  • На изток от Ада
Аз съм пила Пегулон и Фемара 2м. После над 6м имах прицапване преди мц и след

# 787
  • Be realistic - plan for a miracle.
Мразя Регулон. Имах ЗФ веднъж след стимулация с Кломифен. Сенкова първо пробва с Утрогестан втората половина от цикъла - не сработи. Пак си беше там (макар и смален). Тогава вече ми даде Регулон. Махна се. Но допринесе и за проблеми после. ФСХ хвръкна, отне му време да спадне... имах и прескачане на цикъл едно. Но при мен имаше връзка и с това, че тялото искаше почивка началото на годината (не му я бях давала от април 2024 г.)
Мнението ми е, че Регулон вреди, но много зависи от цялостното състояние на човека, хормоните, диагнозата. Има момичета, при които влиянието е незабележимо и други, при които стават бели.
И все пак... за ЗФ все още това е терапията. Особено за хора, които не искат да чакат цикъл след цикъл да се чисти тялото естествено, а бързат (както бях аз).

# 788
Аз само веднъж започнах да пия Регулон и се чувствах много зле и го спрях след 1-2 дни. Не казвам, че е от него, бях в много кофти състояние след стимулация, но явно допринасяше.

Иначе и при мен от 2-3 месеца са неабсорбирани жълти тела, задържани. Сенкова първо мислеше да ми дава примолут нор, но изненадващо в съответния месец си имах О. и отменихме, този месец пак така стана. Оставихме всичко последните месеци на самотек - даже без прогестерони. Но и аз съм на това мнение и вълна почивка. Не че имам много време за това, но осъзнавам, че тялото ми просто превъртя играта - и хормоните отидоха подяволите и жълти тела и задържани. И аз колкото и да натискам за сега и веднага, съм реалист, че трябва да почакам.
Този месец и цикълът ми закъснява(няма бременност), но съм с настройка - каквото стане, бих си починала още 1 месец. Не знам как стигнах до тази нагласа като преди откачах за всеки пропуснат месец. Може би малко човек се пречупва в даден момент.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:58 от vanesa_georg

# 789
Да, и аз се пречупих. Миналата година дебнех всеки месец, сега реших да не го пия този Регулон, ако другия месец не е ок пак, тогава. Нещо съм настинала и реших този месец да го дам почивка, да не тъпча парацетамол и противозачатъчни едновременно. Ако приключим пункциите до декември ще е супер, ама и това е под въпрос. Благодаря ви за споделения опит! Hug

# 790
При мен лично се получи и така, че след един пореден прием на Регулон в рамките на 2 месеца, когато се чувствах ужасно на контролен преглед АГ видя миомен възел. Преди не беше се виждало нищо, даже все казваше, че матката е перфектна и ми дойде като гръм от ясно небе. Не би трябвало да има връзка, въпреки че са противоречиви данните помагат или влошават ситуацията и е индивидуално, но аз винаги ще го свързвам как за 2 месеца изведнъж някакъв растеж, та от нещо незабележимо да се види възел 2см.

# 791
  • На изток от Ада
Аз обмислям дали да се запиша в другата тема.
И въобще дали са продължим уж имаме план ....

# 792
Да блесна с тъп въпрос - ако има ЗФ в началото на цикъла, ама ако има и овулация после в средата на цикъла - е ли е това показно, че телото се е самодисциплинирало и ЗФ е замина̀л?
Щото мен така ми се случва в момента. Манифестирам за кристално чисти яйчници след 2 седмици на прегледа Grin

# 793
nasito, според мен пиши, изливай си чувствата, не е хубаво да ги заключваш в себе си. Ако бях на твое място, щях да си дам кратка почивка през лятото, след което бих стартирала план при инвитро специалист през есента. Още сега бих запазила час за тогава и бих се отдала на прекрасно лято. Ще ти се случат нещата, ти си борбен и добър човек.

# 794
  • На изток от Ада
Ще помисля so close ..За темата и моите чувства , уж не искам да ви занимавам.
Дори на лс спрях да отговарям на въпроси как съм...

Общи условия

Активация на акаунт