Инсулинова резистентност - тема 4

• 12 682
  • 453
  •   2
Отговори
# 360
Важен е много магнезият, той участва буквално в стотици процеси в тялото. В кръвта обикновено се поддържа в нормалните граници, дори и ако трябва за целта да няма достатъчно във всички други части - тъкани и кости.
Май си първата която виждам да казва че е чак под референтните била, още веднъж бях видяла на потребителка близо но пак над долната граница.

Добри, 4 месеца не са много, все някаква промяна в показателите би трябвало да имаш за това време, де, щом си на такова хранене. За теглото... Аз не съм се и теглила но действително мина време преди да имам видима разлика, отначало си бях все същата бухта без талия, месец-два а може и повече да беше. Не помня вече, че те станаха 7 години.
Иначе си е тъпо наистина, едно сладко и джънк повтарят, особено сладкото дето и на мен не ми е бивало проблем че и преди почти ни търсех. Абе направо здравословно си се хранех в сравнение с повечето около мен с хляба, вафлите и безалкохолните...

# 361
  • София
Да се сравнява човек с хора без ИР е грешно.
Гледаме си нас. Нас може да ни е проблем и 2 парчета диня, другите да го броят за течност в жегата. И аз не ядях хляб и сладко, но си позволявах млечни, понякога картофи. Това малко, онова малко и накрая  инсулин 13. За 3-4 месеца падна до 6. Но осеен, че изчистих много храната, започнах да спортувам не 1-2 пъти седмично, а през ден или всеки ден. Да, 40мин пътека, но има движение. Иначе оправдания всеки си има.

# 362
На мен ми е ясно, а то си и пролича че е имало какво да изчистя и да променя. Ама който не е наясно само за сладкото си мисли че е проблемът. На всеки бих пожелала да не се налага да знае подробно. Обаче и доктори има ги приказват същите неща, а това вече не е никак ОК

# 363
А тези от вас, които тренират силово/кардио изобщо ли не ядете въглехидрати? Дори зеленчуци?!

# 364
  • София
А тези от вас, които тренират силово/кардио изобщо ли не ядете въглехидрати? Дори зеленчуци?!
Дефинирай зеленчуци.  Броколи, морков или картоф имаш предвид? Има разлика.

# 365
Много малко са дето се пазят чак и от зеленчуците и си броят и грамчетата въглехидрат в свежата салата... Дано никога не стигам до там че много нещастно звучи...
Но да, зависи какви зеленчуци все пак, както и колко.
То съвсем без никакви вече дори не е и кето ами направо карнивор, което е още по-малко разпространено и от кетото.

# 366
Не съм и помислила за картофи, а само за зелени зеленчуци.

И аз това питам. Аз без зеленчуци не мога.

# 367
Аз не правя кардио, само силови и не ям дори зеленчуци.
Нищо не броя и не ми е изобщо нещастно, напротив, идеално ми е да не съм подута като плондир след хранене. Satisfied

# 368
Постигнах резултати с почти балансирано хранене. Казах ви че прегрешавам с някои неуместни за повечето от темата храни. Но аз самата на този етап не искам съвсем да се лишавам. Искам от себе си постоянство, това е. Браво на всички, които имат воля!
Днес ми видя стойностите ЛЛ и ме похвали.

Nevermoresleep, а защо така ти влияят въглехидратите? Ти си уникален случай - без въглехидрати.

# 369
Не съм и помислила за картофи, а само за зелени зеленчуци.

И аз това питам. Аз без зеленчуци не мога.
Че кой те кара да не ги ядеш тях? Точно пък от листа и зелении, повечето хора изобщо не си играят и да броят че има там и някакви мижави грамчета освен фибрите.
Кой ви плаши с тия неща за 0 въглехидрати, дето дори не и възможно почти за никого...
Нещата не са нито само пасти и фафли дето са на единия полюс, нито пък само голи пържоли на противоположния край.
Това че Невър си е избрала да се храни карнивор и се чувства добре така - ами супер че си е намерила нейното. Но вас никой не ви кара чак като нея, освен ако и вие не установите с опити че и на вас това ви трябва. Не е чак уникален случай нейното, но си е далеч от масов със сигурност.
Има и хора които прибягват към карнивор хранене като временна мярка за решаване на проблем и после си въвеждат постепенно и други храни, не всеки дори остава като нея за постоянно на него.

# 370
Дори и вино си пийвам зимата, понякога малко бира сега лятото. На мен ми трябва цвят и разнообразие, затова се питам как се яде без нещо цветно, сочно и т.н. Не знам дали бих издържала само на протеини. Не, аз не бих. Извинете ме за откровението, не е за мен.
Но пък ми е интересно, че други го могат и предпочитат. И го приемам.

# 371

Nevermoresleep, а защо така ти влияят въглехидратите? Ти си уникален случай - без въглехидрати.
Не съм уникален, има доста хора като мен, но не са във форума, макар че и тук се срещат Simple Smile

А защо така, ами пръво не ми влияят добре. Защо, не знам, просто не ми. Подуват ме, бразуват ми газове. И второ, аз не съм им била голям фен никога и не ми липсват.
Аз не съм само на протеини, напротив, ям много мазнини. Едно пакетче краве масло ми отива за 2 дни само за мен + мазнините естествено по месото и в яйцата + сметана.

# 372
Всеки си знае мотивацията за себе си. Както и не при всеки е избор и предпочитание, понякога не става с по-хлабаво.
Цветно и сочно е едно нещо и си е хубаво, бира за човек с ИР, за огромно и мое съжаление, трябва да е рядко лакомство а не нормална част от менюто.
И не знам откъде тая нужда да повтаряш във всеки пост че не е за теб. Повярвахме ти, освен и че наистина никой не те кара.
Хора, недейте така да си търсите негативна перспектива без нужда - никак не е продуктивно това. Не знам за вас но поне мен би ме подтискало много. Гледам да наблягам на положителните неща. Всичко е по-лесно така.
И друг път съм го казвала - аз не се чувствам на диета и ми е смешно като някой ме ожали колко се лишавам. Особено като аз съм се наяла с хубава мръвка и вкусна салата, а този някой става гладен от масата и все се тревожи какво да не яде. Аз пък зорлем нещастна няма да се правя.

# 373
Аз ежедневно приемам следните хранителни добавки

Плюс (свършиха ми в петък и утре ще си взема пак, затова прикачвам линкове)
https://shop.lillydrogerie.bg/pharmacy-mind-up-hranitelna-dobavk … 30-kapsuli-541584
https://shop.lillydrogerie.bg/pharmacy-antiox-complex-direct-pra … otreba-20-sasheta
https://shop.lillydrogerie.bg/pharmacy-energy-boost-direct-prah- … otreba-20-sasheta

Имам ли грешка някъде?

# 374
Е, моята страст за бира е не повече от 100 мл. сумарно седмично, и то не всяка седмица. Просто го споменавам, като разнообразие за моето хранене. Аз също добре нахранена си ставам от масата с риба, яйца, някои млечни и зеленчуци, малко овесени трици и хуск, малко количество сезонни плодове, авокадо, тахан, зехтин, маслини, рибено масло и магнезий. Сега лятото не мога да ям свинско, но зимата си хапвам. Задължително си позволявам шампанско при поводи.
 Много съм положителна дори, но няма как да се усети от тук. То ако половината население се храни като мен, няма да има доста заболявания. Всеки е свободен да се храни, както му е вкусно и удобно. Дали е здравословно за него - не знам, той си знае.

Общи условия

Активация на акаунт