Червени яйчица ще боядисват БУРГАСКИТЕ слънца!

• 14 789
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
МОми4ета, с риск да стана ве4е досадна, имам питанка за детските градини пак. Наистина ли САМО през есента може да тръгне ново дете в градината? Никакви други варианти ли няма?! newsm78 А къде мога да намеря информация за 4астни градини, ако се наложи? А в държавна има ли вариант да е за половин ден, например, в на4алото?

# 76
  • Бургас
МОми4ета, с риск да стана ве4е досадна, имам питанка за детските градини пак. Наистина ли САМО през есента може да тръгне ново дете в градината? Никакви други варианти ли няма?! newsm78 А къде мога да намеря информация за 4астни градини, ако се наложи? А в държавна има ли вариант да е за половин ден, например, в на4алото?

Аз наскоро се интересувах и събрах информация за няколко частни ДГ.Ще ти предам информацията обобщено ,като предполагам между различните ДГ ще има някакви разлики.Общо взето се намират в апартаменти, работят с малко деца, осигуряват обяд и следобедна закуска,сутрешна - допълнително с/у заплащане.Храната е от детска кухня.Работно време да 17,30-18,00,след това се заплаща.Месечните такси са около 200 лева и май се плащат независимо от посещаемостта/ но затова не съм аблолютно сигурна/.Децата са на различна възраст.Всички приемат и за почасово гледане,може би 2-3 лева е заплащането.

Държавните,не знам дали всички са така,но тази в която аз подадох е от септември,в годината ,която навършва 3 години т.е ще е на 3 г и 8 м. когато трябва да тръгне.

# 77
За яслите знам, че приемат по всяко време. Ние ще тръгваме май. За градина не съм сигурна, но мисля , че не е задължително да тръгне септември

# 78
Опа пак съм аз
Забравих да си кажа позицията за тютюнопушенето - абсолютно против съм (въпреки че и аз съм пушачка,но отказах цигарите 6м преди да решим да правим опити за бебе и запалих първата си цигара преди една седмица ,когато вече дъщеря ми се беше отбила сама).Не смята ,че запалването на цигара решава каквито и да е проблеми нито, че е полезна за бебето.Сега ще кажете какво толкова ще му навреди нали има плацента.Да но моята лична позиция е ,че аз като родител съм длъжна да дам най добрия старт на детето си (лично моя позиция не я натрапвам на никого).Имам приятелка която пуши през цялата бременност и сега докато кърми също си пуши по една кутийка на ден е това за мен е безотговорно.
Извинявам се ако съм си натрапила мнението или съм обидила някого.Не ми е това целта.Целувки
Peace

Аз наскоро се интересувах и събрах информация за няколко частни ДГ.Ще ти предам информацията обобщено ,като предполагам между различните ДГ ще има някакви разлики.Общо взето се намират в апартаменти, работят с малко деца, осигуряват обяд и следобедна закуска,сутрешна - допълнително с/у заплащане.Храната е от детска кухня.Работно време да 17,30-18,00,след това се заплаща.Месечните такси са около 200 лева и май се плащат независимо от посещаемостта/ но затова не съм аблолютно сигурна/.Децата са на различна възраст.Всички приемат и за почасово гледане,може би 2-3 лева е заплащането.

Държавните,не знам дали всички са така,но тази в която аз подадох е от септември,в годината ,която навършва 3 години т.е ще е на 3 г и 8 м. когато трябва да тръгне.
Гале, а ще можеш ли дадеш по подробно инфо за тези детски градини- адреси, телефони и отзиви! А що се отнася до държавната, коя е тази в която си подала?

# 79
Да, наистина в яслите приемат по всяко време, стига да сте се записали и да ви е дошъл реда. Иначе сериозни връзки или пликчета са необходими. За това и аз от сега записах малката и надявам се докато реша да я пусна на ясла да ни е наближил номера /както и преди бях писала 67-ми номер сме/.

За детските градини, в повечето приемът е септември, тъй като първо те също имат учебна година /като в училищата/ и второ в 90% от тях през лятото правят сборни групи, за да си вземат госпожите отпуските, които никак не са им малко като дни. Та поради тази причина, лятото се чудят как да се отърват от деца, а не как да ги приемат. Рядко, при недостатъчно деца в група /има такива които се записват и после спират да ходят/ приемат и през останалото време деца. В повечето случай се сформират групите септември и октомври вече почва уч.година.

За частните - Галхен ви е писала, а и аз в предната тема споменах...
Там приемат по всяко време

Моята братовчедка вече една седмица води детето си в ЕТ"Приемна за деца Ани"
Там децата са на полудневни или целодневни занимания /според желанието на родителя/. Приемат деца от 2 до 6г., работното време им е то 8.00ч. до 18.00ч. от понеделник до петък. Таксата, която заплаща на месец за целодневен престой на детето е 250лв. Каза ми че имат и храна, ще я питам и ще пиша.... Тъй като ми остави и на мен една листовка на приемната, ще ви дам координатите, дават и по телефона информация

ЕТ"Приемна за деца Ани", тел.: 056 / 82 52 73 - след 18ч., 0884 493 868
Бургас, ул."Д-р Нидер" 25, вх.А, ет.3 десен /срещу детски "Егоист"/

Тъй като изискванията на МОН и МЗ са високи, дано скоро има други наистина частни детски градини, където да спят и да се хранят децата. 
Забавачниците "Палавници", "Усмивка" и новооткриващото се "Смарти Парти", също почасово гледат деца, но не записват като на детска градина - там децата не спят и не им се предлага храна.

# 80
  Че за 250 лв. ще намеря някоя жена да го гледа детето.И няма да ми ходи сред кихащи и кашлящи да се разболява.Преди таксата беше 150 лв, поуливат се май вече.А и храната от детската кухня един лев струва на ден, нали с това ги хранят.Много насериозно се взимат нещо.

# 81
  Че за 250 лв. ще намеря някоя жена да го гледа детето.И няма да ми ходи сред кихащи и кашлящи да се разболява.Преди таксата беше 150 лв, поуливат се май вече.А и храната от детската кухня един лев струва на ден, нали с това ги хранят.Много насериозно се взимат нещо.

абсолютно съм съгласна, но нали знаеш - при липса на конкуренция, така се получава
 #2gunfire

Тъй като ще започва работа, братовчедка ми предпочете там да го даде детето до септември, докато го вземат в държавната градина, пред варианта да бута на някоя директорка почти същата сума за тия пет месеца накуп  #2gunfire

# 82
  Че за 250 лв. ще намеря някоя жена да го гледа детето.И няма да ми ходи сред кихащи и кашлящи да се разболява.

Не съм на същото мнение. Сополите са ясни. От тях спасение няма -ако не боледуъва, защото сме му сепестили детската градина и сме го гледали, като писано яйце, тогава ще си вземе неговото в у4илище. Аз бях гледасна от баба и дядо и по4ти не ходех на градина, ама като тръгнах в първи клас - елате да видите -  до 6 клас всяка зима лежах в болница с брионхити, пневмонии и какво ли още не. Вси4ки от болни4ния екип на Второ детско отделение ме познаваха.  Confused
Освен това, съм на ммнение, 4е след около 3-тия си рожден ден детето определено има нужда да е сред деца. Моят син тръгна на градина на 3 години и 7 месеца. Никога не е пшлакал, много е щастлив там и средата е супер стимулираща. Споливи се месеци наред, но ве4е се адаптира и е пушка!!! В никакъв слу4ай не бих предпо4ела някаква жена, та дори и собствената ми майка, която има невероятен усет и подход към децата /даже е гледала деца срещу заплащане/, да го гледа по цял ден. За едно 4 годишно дете не е нормално да расте в такава изолация.
Благодаря ви, мили моми4ета, за информацията!!!   bouquet
А дали има 4астна градина в Славейков?  newsm78

# 83
  • Бургас
Снежи,като се върна ще ти изпратя каквото имам като координати.Едната Амелия я е казала.А тази,в която подадох е Пламъче в Лазур и бях питала тук за нея,но никакви отзиви не получих.

Майка,по мое впечатление повечето се намират в центъра,за комплексите не съм чувала да има частни ДГ.

Жи е права донякъде,от гледна точка на това ,че за тези пари някоя жена ще го гледа до по-късно,дори може и да му готви домашна храна,а в частната храната е от детска кухня,няма закуска / вкл.в основната мес.такса/ и раб.време е най-късно до 18 часа, а както знаем напоследък има тенденция да е по-дълго раб.време ,че и в събота да се работи.

Да не говорим ,че в държавната градина таксата е много по-малка,не знам точно колко,в яслата е 30 лева.и като се има в предвид какви са средните заплати в Б-с ,за това,което предлагат си е направо кожодерство.

Това е от мен,след час заминаваме.

Честит празник на всички с имена на цветя !

Последна редакция: нд, 01 апр 2007, 09:10 от Галхен

# 84
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ   bouquet

# 85
Честито на всички с имена на цветя!  newsm51  Gift  bigdance2  ura Tada
Почерпка от мен:

# 86
Честит празник мили цветенца!!! Честит празник скъпа Цачи!!! Hug Hug Hug
Бъдете живи и здрави,желая Ви един прекрасен ден!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
  • Бургас
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ,
ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО ДА ВИ СЕ СЛУЧВА

# 88
 Айде пък сега, децата които не ходели на ДГ живеели изолирано.По-голяма мъдрост не можа ли да сътвориш МАЙКА!

# 89
Честито и от мен

Общи условия

Активация на акаунт