РЕЦЕПТИ за машина за хляб - 2

  • 1 033
  • 6
  •   1
Отговори
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 13 582


Тема, в която споделяме любимите си рецепти за хлебопекарна.

Предишната тема

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 4 852
Бихте ли споделили рецепта за тесто за козуначени кифлички?

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 411
Бихте ли споделили рецепта за тесто за козуначени кифлички?
В старата тема на 1-ва страница има рецепта

# 3
  • Мнения: 23 513
Която и рецепта за козунак да хванеш, ще стане на кифлички ако така ги оформиш, поне аз така действам. Съобрази си само да ти се справи машината като количество.

# 4
  • Мнения: 2 001
Аз правя кифлички от това тесто, от тук взех рецептата, само мазнината я заменям със свинска мас. Машината ми е до 900 гр.

"Козунак (рецепта на Пина) на хлебопекарна
150 мл прясно мляко; 2 яйца (разбити); 50 мл олио; 40 гр краве масло (предварително разтопено); 150 гр захар или 2 ч. Л подсладител; 450 – 500 гр брашно (на око ако трябва се добавя да стане тестото на топче; по-меко от хлебно, но да може да се плете, да не е каша – аз сложих 450 гр. и добавих към 2 лъжици)
настъргана кора на 1 лимон; 1 ванилия; 11-12 гр жива мая (четвърт кубче) – натрошена на ситно се слага отгоре върху брашното

Продуктите се слагат в горната последователност, пуска се програма за месене и втасване или програма за хляб и се сплита като останат 2 часа до края. След приключване се оплита с плънка по избор (локум, стафиди, предварително накиснати в ром и др.) и втасва в съда (покрит на стайна температура или във фурната около 50-60 мин. на 50 градуса). Намазва се със жълтък, ръси се със захар, украсява се с бадеми или орехи и се пече на слаба фурна – 180 гр. за около 30-40 мин."

# 5
  • Мнения: 2 640
Здрвейте!
Идвам с въпрос — правя т.нар. бял хляб, като комбинирам около 180 г пълнозърнесто брашно и 470 г бяло брашно, клас 00.
Искам, обаче, да добавя и семола (примерно, около 150 г), за сметка на бялото. Работя със сухата мая на Саф инстант.
Нещо ще се получи ли от моите измишльотени? Или пък, пълнозърнестото да го заменя изцяло със семола?

Идеи и мнения?

# 6
  • София
  • Мнения: 8 424
Здрвейте!
Идвам с въпрос — правя т.нар. бял хляб, като комбинирам около 180 г пълнозърнесто брашно и 470 г бяло брашно, клас 00.
Искам, обаче, да добавя и семола (примерно, около 150 г), за сметка на бялото. Работя със сухата мая на Саф инстант.
Нещо ще се получи ли от моите измишльотени? Или пък, пълнозърнестото да го заменя изцяло със семола?

Идеи и мнения?
Ще поеме повече вода и тестото в началото ще малко грубо, но постепенно ще се оправи. И тъй като леко намаляваме глутена ще му е необходимо малко повече време за втасване. Това не означава, че няма да се получи добър хляб.

Общи условия

Активация на акаунт