Въпроси за TBI Bank - 4

• 17 308
  • 421
  •   1
Отговори
# 405
Някой има ли обяснение защо им трябват 3 дни да се осчетоводят някакви дребни парички изпратени вчера?
В транзакции го пише,че едва ли не са получени,имам документ,по сметка ги няма. Почва да ме изнервя тази измислена банка.
3работни дни за да получа едни мизерни 50лв...Надявам се да дойдат,че предния път така с едни не разбрах какво се случи.Казаха,че съм ги получила,но аз нещо изгубих сметката .За момента сметката не мърда и с нетърпение чакам да минат тези "до 3 раб.дни" ,стриктно следя ,но е глупаво да се мотат така....
Откъде са изпратени? Ако са от българска банка, трябва да пристигнат веднага. Не съм имал проблем в това отношение.

# 406
Биг Банк.

Какво стана с госпожата с дублираните 1000 лв.? Върна ли ги?

ДеВа, Биг Банк месец за месец или за по-дълъг срок влагаш? В лева или евро?

# 407
На Биг Сейф, безсрочен. В лв. засега. Вместо в касичката, там, на 2.25%.

# 408
На Биг Сейф, безсрочен. В лв. засега. Вместо в касичката, там, на 2.25%.
[/quote

След 01.01.26 ще превалутират ли автоматично в евро?

# 409
Да. Няма да останат левове.

# 410
  • София
Ако картата ми от друга банка е запаметена от къде мога да я изтрия?

# 411
Някой има ли обяснение защо им трябват 3 дни да се осчетоводят някакви дребни парички изпратени вчера?
В транзакции го пише,че едва ли не са получени,имам документ,по сметка ги няма. Почва да ме изнервя тази измислена банка.
3работни дни за да получа едни мизерни 50лв...Надявам се да дойдат,че предния път така с едни не разбрах какво се случи.Казаха,че съм ги получила,но аз нещо изгубих сметката .За момента сметката не мърда и с нетърпение чакам да минат тези "до 3 раб.дни" ,стриктно следя ,но е глупаво да се мотат така....
Откъде са изпратени? Ако са от българска банка, трябва да пристигнат веднага. Не съм имал проблем в това отношение.
От върната поръчка платена  с неон чрез paypal.
Предният път така и не усетих дали се осчетоводиха
 .Сега стриктно следя.Днес мина трети ден.
Ще изчакам все пак до понеделник.Парите със сигурност ги няма на плюс.Имам само документ в  транцакциите.
Предният път първо казаха 3 дни ,после че веднага били дошли.Така и не ги видях ,но може би съм объркала сметките.Сега стриктно следя.

# 412
Рефънд не се вижда в транзакциите при тях, но в салдото трябва да се отразят като ги получат. Поне при мен така се е получавало..

# 413
Да питам тук, че нещо не мога да преценя.
Дъщеря ми има депозит в долари, в ПИБ. Отдавна е с лихва 0, но тя все не намира време да ги прехвърли другаде.
Сега ще сменя ДК и е решила да си открие сметка в ТБИ. Те имат депозити в долари.
Как да стане, с минимални разходи, трансфера? Има и Револют, за там също е вариант. Но въпросът е от ПИБ как да излязат? Да си прави банкиране ли, тя за момента няма. Този депозит беше детски, аз съм го открила. Но след пълнолетие само тя може да оперира с него. А и за закриването пак ще трябва в офис да се ходи.
Да помоля за съвет? Flowers Hibiscus

# 414
  • София
Дева, да си изтеги приложението на ПИБ. Май се ходеше в офис за да го активират/преди 2 г/. Да пита по колко се превеждат дневно без %. Но в ТБИ ще влезат в неона в лв. и ще трябва да се превалутира.
С 2 думи - няма да мине без минимална загуба на средства.
За Револют не знам, нямам го.

# 415
Дева, преди години вкарвах в ТБИ от Wise. Прекарваха ми ги през еврова сметка и губех от такси за превалутиране повече отколкото в ПИБ давам на месец за обслужване. Да знаеш.

# 416
Казавш, че седи на 0 от много време. Да изчака до падежа (ако е приемлив остатъка) и да ги изтегли без такса.

Преводното нареждане в офис сигурно е 1,5-2лв. Този разход ли опитвате да избегнете?

# 417
Да питам тук, че нещо не мога да преценя.
Дъщеря ми има депозит в долари, в ПИБ. Отдавна е с лихва 0, но тя все не намира време да ги прехвърли другаде.
Сега ще сменя ДК и е решила да си открие сметка в ТБИ. Те имат депозити в долари.
Как да стане, с минимални разходи, трансфера? Има и Револют, за там също е вариант. Но въпросът е от ПИБ как да излязат? Да си прави банкиране ли, тя за момента няма. Този депозит беше детски, аз съм го открила. Но след пълнолетие само тя може да оперира с него. А и за закриването пак ще трябва в офис да се ходи.
Да помоля за съвет? Flowers Hibiscus
Да си открие сметка  с карта в долари в ПИБ и да ги прехвърли в нея. Вероятно ще е безплатно прехвърлянето. С малки суми да зарежда Revolut в долари. Преди ПИБ имаха такса 0.25%, доколкото помня. Някой на ПИБ да каже или виж в тарифата за нещо от сорта на зареждане на електронни портфейли или плащане на POS в чужбина. В Revolut отваря "Гъвкави спестовни фондове" в USD и ще получава ежедневно лихва. В момента годишната лихва в долари е 2.67%. За малко над месец ще избие таксата от 0.25%.

Колко е голяма сумата? От няколко месеца цената на USD е доста ниска(на ниво от преди 4 години) и не е изгодно да превалутираш в друга валута. Рано или късно ще се вдигне.

# 418
Тригодишен е депозита. Сигурно поне година ще има до падежа, мисля, че или миналия януари, или предния беше последния падеж.
Такси за превод на каса не вярвам да са по 2 лв. За валутен превод.
Не е голяма сумата, около 1000 долара.
Сметка в долари в ПИБ и сметка в ТБИ в долари, съответно превод към тях, май ще е най - добре. Като първо си направи банкиране в ПИБ.

# 419
По-добре директно да си ги изтегли на каса, 7 лв ще й струва. И после да ги внесе на каса в ТБИ.
Ако пусне превод в долари към ТБИ, според тарифата на ПИБ ще й вземат 20 евро.

Общи условия

Активация на акаунт