Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 20

• 7 543
  • 98
  •   3
Отговори
# 75
Момичето показа бележката.

# 76
Кроасаните в Билла нямат нищо общо с предишните. Супер тестени са. И фраерът не можа да ги оправи. Приключвам с тях.

Друго се чудех. Предполагам, че тия закуски ги прави една и съща фирма за големите вериги. Много харесвам кроасаните с топено сирене и шунка. В Лидл са много вкусни, но в Билла и те не стават. Вероятно ги прецакват при изпичане.

Дините им тази седмица (Билла) са доста крехки. За сладост има какво да се желае. Пак ще взема.

# 77
  • Буркина Фасо
от известно време кутийките за храна са ми по 30 ст за брой.  взимам често.

# 78
  • София

Друго се чудех. Предполагам, че тия закуски ги прави една и съща фирма за големите вериги. Много харесвам кроасаните с топено сирене и шунка. В Лидл са много вкусни, но в Билла и те не стават. Вероятно ги прецакват при изпичане.

Да, една и съща  фирма, но са различни по райони, вземат се от най-близко до склада на веригата място.
В Лидл са вкусни, защото имат определени изисквания, правят изненадващи проверки и собствена лаборатория.
За друга верига съм чувала от хлебар, че държат да е възможно най-евтино като цена.

# 79
  • гр.София
Нямам обяснение, а и не ми е важно, но на мен разните хлебчета в Била са ми по- вкусни от Лидълските.

# 80
Зависи как се пекат, да.

А в Лидл когато са на промоция по брошура, са по-малки и с по-малко пълнеж. Конкретно за поничките и кроасаните с шунка съм го забелязала.
В Лидл почти през целия ден има пекарна. В нашата Била има само до обяд. След това нищо не се дозарежда. Явно не пекат повече за деня. Съответно и вечерното намаление с Била карта не може да се ползва в този филиал, защото просто няма артикули.

# 81
от известно време кутийките за храна са ми по 30 ст за брой.  взимам често.
2023 г. бяха по 20 ст, от 1.01.2024 станаха по 25 ст., от 01.01.2025 по 30 ст.
"повишаването на пластмасовите кутийки за храна ще продължи с по 5 стотинки до 2027 година, когато те ще костват минимум 40 стотинки за брой."

# 82
Интересен обяд се очертава с 16 кутийки храна Wink

# 83
  • София
Може би момичето купува за всички колеги.
Вместо всеки да се нареди на опашката.
16 кутийки за 4 - 5  човека  е нормално.

# 84
Едно момиче плати 18 лева и нещо, беше взела много неща, кюфтета, картофи, салати. Заговорихме се, нямало какво друго да ядат в офиса.. Иначе от тези 18 лева, 5 лева са само кутиите дето таксуват.
16 кутии и храна за 13лв? По 50гр. салата в кутия или как?! Thinking  Нещо си в грешка.

# 85
  • русе

В Билла само този сладолед ли е на промоция или всички от този грамаж?

# 86
  • In transit
от известно време кутийките за храна са ми по 30 ст за брой.  взимам често.
2023 г. бяха по 20 ст, от 1.01.2024 станаха по 25 ст., от 01.01.2025 по 30 ст.
"повишаването на пластмасовите кутийки за храна ще продължи с по 5 стотинки до 2027 година, когато те ще костват минимум 40 стотинки за брой."
А колко по-лесно щеше да е просто да ги заменят с картонени или алтернатива на пластмасата, както е в Европа. Ама сигурно са се запасили с количества за още 3 години и ще чакат последния срок даден от ЕК за да ги заменят. Същото важи за еднократните торбички при плодовете. Отдавна трябваше да са биоразградими. Confused

# 87
  • София
Кои са биоразградимите торбички? Онези "лигавите" ли?

# 88
  • In transit
Да и леко миришат странно. Simple Smile

# 89
  • Буркина Фасо
не само в Билла предлагат пластмасовите кутии.  навсякъде където се предлагат насипни храни са с такива кутии.
и в ресторанта такива предлагат ако искаш да вземеш част от храната.

Общи условия

Активация на акаунт