Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 12

• 4 001
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Това са мои изследвания, правени са ми обстойни гинекологични прегледи, цитонамазка, колкосопия, HPV тест.

# 16
  • Бургас
Здравейте! След  пуснати кръвни тестове в 10г.с ми излезе: кръв и кетони в урината; завишено СУЕ, левкоцити и еритроцити. Има ли други мами с подобни резултати?

# 17
Първо, за кръвта в урината - имате ли някакво зацапване? За кетоните - храните ли се адекватно, повръщате ли в момента, спазвате ли някакви режими - гледам и кръвната захар е ниска…

СУЕто и левкоцитите говорят за инфекция, и то бактериална. Някакви оплаквания имате ли?

Пуснете урина още веднъж + стерилна и се чуйте с АГ.

# 18
  • Бургас
Първо, за кръвта в урината - имате ли някакво зацапване? За кетоните - храните ли се адекватно, повръщате ли в момента, спазвате ли някакви режими - гледам и кръвната захар е ниска…

СУЕто и левкоцитите говорят за инфекция, и то бактериална. Някакви оплаквания имате ли?

Пуснете урина още веднъж + стерилна и се чуйте с АГ.

Нямам никакви оплаквания или сърбеж. Повръщам доста и съм свалила над 5кг, това може ли да е повлияло? КЗ малко преди забременяването беше 5,4

# 19
Кетоните и ниската кръвна захар са от повръщането. Най-вероятно те влияят и на СУЕто и левкоцитите, организмът е стресиран.
За кръвта в урината обаче трябва да повторите изследванията, заедно със стерилна урина. Отделно и да се консултирате със следящите лекари, разбира се.

# 20
Здравейте. Моля за помощ в разчитането на резултатите. Правени са по повод съмнение за вирусна инфекция. За пикочната си знам - тя е в процес на "сваляне". CRP ми се струва ок, но ме притеснява ПКК-то. Благодаря на отзовалите се!

# 21
Здравейте! Моля за тълкуване на този резултат от рентген на синуси. Доколко са опасни тези находки и какво трябва да се предприеме? Поводът за него е главоболие. Успоредно от микробиологично изследване на гърлен секрет се установи и бактерия стрептококус пневмонае.
Скрит текст:

# 22
Направете и скенер, а най-добре ЯМР, след което консултация с добър унг и лицево-челюстен. И двете неща е добре да се премахнат.

# 23
Направете и скенер, а най-добре ЯМР, след което консултация с добър унг и лицево-челюстен. И двете неща е добре да се премахнат.

Много Ви благодаря!
Мога ли да отложа във времето или е добре да действам по-спешно?
И още един въпрос - УНГ, който ме лекува ми назначи физиотерапия на синусите. Тя ще повлияе ли неблагоприятно на тези неприятни неща от рентгена?

# 24
Здравейте.
Днес пуснах ме носен и гърлен секрет.
И кръвни изследвания за дете на 4 години и 7 месеца.Кръвните са готови.
Оплаква се ,че му е запушен носа
Според вас нормални ли са резултатите..

# 25
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели .Благодаря!

# 26
Mariq Mladenova Сърцето ви прави много извънредни удари. Кардиолог трябва да ви изпише бета-блокер.

# 27
Здравейте ,преди 8 месеца случайно при профилактични прегледи на мамограф установиха подути лимфни възли под лявата мишница,последваха повторно ехография на млечни жлези през няколко месеца и последния път казаха че няма подути лимфни възли,Но в кръвните изследвания и тогава и сега има завишени лимфоцити като от една година насам имам и кървене от една ноздра понякога.Въпроса ми е има ли база за притеснение и към какъв специалист да се обърна.Благодаря.

# 28

Много Ви благодаря!
Мога ли да отложа във времето или е добре да действам по-спешно?
И още един въпрос - УНГ, който ме лекува ми назначи физиотерапия на синусите. Тя ще повлияе ли неблагоприятно на тези неприятни неща от рентгена?
По принцип полипите се повлияват на неинвазивно лечение, така че каквото назначи УНГ-то се надявам да е премислено. Понякога, при определени условия, се мисли за физическо премахване. При остеомът нямат вариант без хирургична интервенция, ако се прецени, че такава се налага. Обикновено защото расте и боли.
Нито едно от двете не е за спешна интервенция (освен, ако не създават неудобства в нормалния живот, болки и т.н.) Не знам и дали горещите летни месеци са подходящи така или иначе.
Добре е да имате второ мнение и да знаете дългосрочно какво да предприемете.

# 29
Здравейте, освен ИР и анемия имам ли проблем с щитовидната? Скоро изкарах ковид и два други вируса, бях на антибиотици. СУЕ е 64

Общи условия

Активация на акаунт