Нашите орхидеи – тема 46

• 12 823
  • 383
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Под "доста е малко" визирах не физическите размери на кейкито или възрастта му, а това, че има само един корен. Т.е. - недостатъчно, за среден или висок процент шанс за оживяване самостоятелно.

# 361
За Анди
Видях го днес в фейса,

# 362
  • Мадрид / София
Благодаря. Не съм сигурна, че е Тайгър блак  има едни дето много приличат, на са по-светли. И друго, че сега не съм в България и размяната ще е трудна. Нямам сметка във Фейса също. Чак другата есен, живот и здраве, ще си дойда пак. Ако имаш някаква идея как да стане ми кажи.

# 363
  • In transit
Днес докато се опитвах да прикрепя един нов цветонос към клечка го счупих отдолу в основата, между листата откъдето се подаваше. Sad
Така ли да го оставя, т.е ако не е счупен напълно, има ли шанс да се възстанови?

# 364
  • София
Ако се държи на “кожичка” само, не го пазете. Шансът да не успее да изхрани пъпки е много голям. Аз бих го махнала и бих се надявала на втори цветонос по-късно.

# 365
  • In transit
Рая, благодаря, ще го огледам. А ако го сложа във ваза, дали няма да се развие и да цъфне? Blush Много се ядосах, че го счупих. Cry

# 366
  • Бургас
Пък аз днес от Билла си взех тази Камбрия

вместо коледна звезда да краси масата ми Stuck Out Tongue Winking Eye пък и намалена на 9.99лв.

# 367
Мики, дай шанс на цветоноса, не го късай и виж следващите дни как ще се държи. При мен един такъв си отгледа 4-5 цветчета..

# 368
Днес докато се опитвах да прикрепя един нов цветонос към клечка го счупих отдолу в основата, между листата откъдето се подаваше. Sad
Така ли да го оставя, т.е ако не е счупен напълно, има ли шанс да се възстанови?

Преди доста години, мъжа ми решил да се прави на спец и тръгнал да изправя цветоноса на една от орхидеите ми. И го счупил от престараване.
Познай какво исках да му направя?
Мики, надявам се при теб да има шанс да оцелее, стискам палци.

# 369
Рая, благодаря, ще го огледам. А ако го сложа във ваза, дали няма да се развие и да цъфне? Blush Много се ядосах, че го счупих. Cry

не се кахърете, всяка от нас има поне десетина счупени в практиката си. Примерно аз имам една орхидея на която чупя цветоноса трета година подред. дори не помня какъв цвят. Или тя е карък или аз. Имало е случаи да залепвам цветонос с тиксо но не ако е напълно счупен. Във вода няма да се развие но нищо не пречи да се опита. Даже ако е на оформени пъпки ми цъфва една и не повече. Но може пък да има нови моделки. Понякога след счупен цветонос орхидеята се рестартира и пуска веднага нов. Или развива спяща пъпка.

Благодаря. Не съм сигурна, че е Тайгър блак  има едни дето много приличат, на са по-светли. И друго, че сега не съм в България и размяната ще е трудна. Нямам сметка във Фейса също. Чак другата есен, живот и здраве, ще си дойда пак. Ако имаш някаква идея как да стане ми кажи.

Сега се сещам че има един фасн една идея по светъл. Но трябва да се отчита и факта че цветът на цъфтежа зависи от количеството светлина. Както и от самата снимка. Така че винаги може да е или да не е въпросната орхидея. Какво предлагам. Да я следя из магазините и ако има да ти купя. Защото ще я видя на живо. моята цъфна сред другите в саксията. три пъпки, едната я обрулих от сръчност. Сега ще сложа снимка

# 370
Хубаво го казва, _re_ge, не се кахърете, защото моите орхидеи изобщо не дават цвят вкъщи. Опитвам се да спазвам препоръките на _re_ge. Ето, едната, когато беше в друг апартамент, иначе и аз не им помня цветовете:

# 371
  • In transit
_re_ge, благодаря за препоръките. Hug Гледам си ги, като малки деца, така се зарадвах, че след като ги нападнаха трипсите се възстановиха и всички пуснаха нови листа, някои цветоноси. Ще се надявам да се оправи. Heart Eyes

А да ви питам, оня ден си купих течен тор за орхидеи. Никога не съм ползвала досега такъв, само на пръчици и се чудя... пише, че 1 капачка се разтваря в 2 литра вода, след което се поливат растенията. Ама нали ще изтече навън? Да им налея по мъничко или как? Извинявам предварително се за тъпия въпрос. Blush

# 372
  • Мадрид / София
А да ви питам, оня ден си купих течен тор за орхидеи. Никога не съм ползвала досега такъв, само на пръчици и се чудя... пише, че 1 капачка се разтваря в 2 литра вода, след което се поливат растенията. Ама нали ще изтече навън? Да им налея по мъничко или как? Извинявам предварително се за тъпия въпрос. Blush
Най-добре е да се тори след поливане и по възможност да не е пряко на корените. Орхидеите и без това нямат нужда от много тор, така че дори и да изтече остава достатъчно в саксията. Разреди концентрацията на тора повече, от колкото пише производителя.

Re_ge аз затова казах, че не знам дали е точно Тайгър Блак, заради снимката, че цвета не излиза точно както се вижда наживо. Следи и ако има ми кажи за да уточним какво да направим. Аз следя в интернет дали няма да се появи от някъде, но никъде няма, дори дендробиум Ша - Ноок никакъв няма. Днес си поръчах от Еквадор 2-3 дендробиума. Ще видим кога ще дойдат и дали ще оцелеят. Има места, където растенията, които продават не са силни и здрави. Едно от тях е това, откъдето ги купих, но само там има такива, които бих искала да имам. Имах ги, но не оцеляха и сега се опитвам да ги намеря същите по цвят. Доста скъпо излиза с изпращането и ако не оцелеят ще е доста разочароващо.

# 373
Имам една орхидея, която толкова се олива с цъфтеж, че ми писва, отрязвам и цветоноса и го топвам във ваза. Но за неразпъпила се, не знам Мики. По-скоро не.

# 374
Мики, и аз съм правила този номер, но на моята цветоноса нямаше никакъв шанс. За сметка на това, веднага след това изби нов и пак цъфна. Напънало ли я е да цъфти, ще цъфне въпреки теб. Wink Grinning

Общи условия

Активация на акаунт