Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 653
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 450
Ако имаш и ти какво да предложиш насреща откъм имоти, финанси и възможности, взимай богатия, щом те влече.
Но ако си бедна Пепеляшка, не се лъжи по богатството – рано или късно ще ти излезе през носа.
Най-успешни са браковете между равни – като образование, социален кръг, материални възможности. Не че няма изключения, но за жалост са главно в приказките. А и приказките свършват със сватбата. Явно семейният живот след това не е нито приказен, нито за разказване...

# 451
Ако имаш и ти какво да предложиш насреща откъм имоти, финанси и възможности, взимай богатия, щом те влече.
Но ако си бедна Пепеляшка, не се лъжи по богатството – рано или късно ще ти излезе през носа.
Най-успешни са браковете между равни – като образование, социален кръг, материални възможности. Не че няма изключения, но за жалост са главно в приказките. А и приказките свършват със сватбата. Явно семейният живот след това не е нито приказен, нито за разказване...

Ей това съм го писала 100 пъти. Иначе която жена реши да се продаде трябва да приеме, че щом има цена става стока. И щом са я купили става собственост.

# 452
Приятният характер не означава, че винаги е нахилен като напушен. Означава, че и в трудни ситуации умее да отиграва ситуациите и да ги балансира или излиза от тях гъвкаво или в екип с другия. Аз съм такава и искам такъв човек до себе си. Всичко останало ме натоварва зверски. Мрънкочи не понасям или дуднене, оплакване. Мълчиш и действаш. Като не става, не се цикли, а се търси градивен изход.
//
Пак до имотите опряхте.
Нямат никакво значение, ако хората са що-годе интелигентни и могат да се разберат на тема любов, начин на мислене и възгледи за живота.

# 453
Всичко има значение в тоя живот. С гола любов, дълго не става. Само по интерес, пак не си е работа.
Баланс трябва, компромиси и еднакви възгледи и ценности.

# 454
Аз не вярвам в това, че богатството излиза през носа. Вярвах го преди, защото е основна тема във филми, романи, поучителни истории и особено за развиващи се общества и много удобна теза за комунистическите такива, но просто вече не го вярвам, реалността е различна.
Даже изобщо изкарването на богатството като нещо неморално, за мен не се оправдава в реалността.
Да имаш е винаги за предпочитане и ако си свестен човек, нормално възпитан и не те влекат тъмни страсти (което се случва и на бедни и на богати), ще се справиш с едни големи пари, сигурно съм, че и вие и аз, никак няма да ги върнем, сакън да не стане нещо през носа.

# 455
Едно е да са твои пари, друго на някакви хипотетични евентуални партньори,. а трето какво може да постигнете заедно, ако ви провърви. Само казвам.

Също за мен има голяма разлика между нормална осигуреност с жилище, кола, вила, някой допълнителен имот, хубава работа да речем и истинска заможност с много имоти, влияние в политическите среди, разни други активи. Твърде многото "имане" не е за мен по най-различни причини. Винаги истински заможните мъже тип шефове с много подчинени и подобни са ме притеснявали и никога не съм се влюбвала в такъв. От политик бих избягала силно надалеч, какъвто и да е. Не е за мен, знам си го.

# 456
  • София /Абсурдистан
Той пък богатият човек се е залетял за Пепеляшка. Ще си вземе някоя кифла от неговия ранг и ще са си ок. Справка “ Ергенът”.

# 457
О, много мъже са склонни да си вземат жена с нормална професия и заплата.

# 458
Ма какъв богат човек в Ергенът?! GrinningGrinningGrinning

# 459
  • София /Абсурдистан
Е, представи се за богат Sunglasses
Парите са на мама и тате, ама ги ползва той, нали така.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 23:23 от The Iron Lady

# 460
Аз не вярвам в това, че богатството излиза през носа. Вярвах го преди, защото е основна тема във филми, романи, поучителни истории и особено за развиващи се общества и много удобна теза за комунистическите такива, но просто вече не го вярвам, реалността е различна.
Даже изобщо изкарването на богатството като нещо неморално, за мен не се оправдава в реалността.
Да имаш е винаги за предпочитане и ако си свестен човек, нормално възпитан и не те влекат тъмни страсти (което се случва и на бедни и на богати), ще се справиш с едни големи пари, сигурно съм, че и вие и аз, никак няма да ги върнем, сакън да не стане нещо през носа.

Никой не е казал и дума против богатството. Писа се против това да се продадеш за пари. Иначе да си богат, млад и здрав е най-хубавото нещо Simple Smile

# 461
Продаването за пари е друго нещо. Относно "оплюването" на богатството говорех. Има различни представи за богатство май у различните хора.

# 462
  • SF
Това с продаването е малко клише в устата на завистниците.
Значи ако жена, работеща за заплата 1600-1800 лева (в банка примерно) се хареса взаимно и се влюби в богаташ, непременно се е продала?
Иначе и аз си мисля, че по-имащите може да се занимават с по-малко имащи, да се водят по уикенд морета и кафета, но ако тръгнат сериозно да се женят, свързват и т.н., предпочитат нещо съответно. Нито ще си вземат Пепеляшка, нито Принцесата ще се влюби до полуда в Свинарчето. Кратки увлечения, без много да му мислят, се получават, но в дългосрочен план не мисля, че за това си мечтаят.
Примерно аз бих искала да срещна някой с повече финансови възможности от мене. Иначе на акъл и чистоплътност ми стига да отговаря на моите. Чак пък толкова умен не ми трябва.

В работата си общувам с по-умни и по-знаещи от мене. Ами не сме си взаимно интересни. Те все говорят за наука и технологии с много терминология и не могат да отлепят от тези разговори, които на мене не са ми интересни и понякога даже ми се доспива. Друг път ставам и излизам уж нещо трябва да свърша. Съответно и аз не съм им интересна, защото вместо да седя, да слушам, да кимам и да им се възхищавам на знанията, решавам, че нещо трябва да свърша.
Ами ако трябва някой от тях да ми стане гадже, не, мерси! Така че на пари може повече от мене, но на акъл по-добре нещо като мене.

# 463
Защо пък мъжът с повече пари да е най-съмнителен? На мен винаги по-заможните, по-богатите, по-добре облечените, живеещи в по-хубав имот, работещи по-престижна работа, са ми вдъхвали сигурност. Ако направим експеримент на кого бихме помогнали в тъмното на пуста улица мисля, че повечето хора биха им гласували по-голямо доверие.

Друг е въпросът дали не си правим още в началото подсъзнателна сметка дали сме от една черга, тази връзка има ли бъдеще, ще избяга ли на втората седмица, като види че имам само две рокли и ги редувам... Това пак е далеч от "аз просто се влюбвам в душата и хубавите очи".

# 464
Това с продаването е малко клише в устата на завистниците.
Значи ако жена, работеща за заплата 1600-1800 лева (в банка примерно) се хареса взаимно и се влюби в богаташ, непременно се е продала?
Скрит текст:
Иначе и аз си мисля, че по-имащите може да се занимават с по-малко имащи, да се водят по уикенд морета и кафета, но ако тръгнат сериозно да се женят, свързват и т.н., предпочитат нещо съответно. Нито ще си вземат Пепеляшка, нито Принцесата ще се влюби до полуда в Свинарчето. Кратки увлечения, без много да му мислят, се получават, но в дългосрочен план не мисля, че за това си мечтаят.
Примерно аз бих искала да срещна някой с повече финансови възможности от мене. Иначе на акъл и чистоплътност ми стига да отговаря на моите. Чак пък толкова умен не ми трябва.

В работата си общувам с по-умни и по-знаещи от мене. Ами не сме си взаимно интересни. Те все говорят за наука и технологии с много терминология и не могат да отлепят от тези разговори, които на мене не са ми интересни и понякога даже ми се доспива. Друг път ставам и излизам уж нещо трябва да свърша. Съответно и аз не съм им интересна, защото вместо да седя, да слушам, да кимам и да им се възхищавам на знанията, решавам, че нещо трябва да свърша.
Ами ако трябва някой от тях да ми стане гадже, не, мерси! Така че на пари може повече от мене, но на акъл по-добре нещо като мене.

Точно обратното е.
Не се е продала, ами си е напазарувала богаташ.
Защото в дадения момент е разполагала с валутата търсена от този богаташ. Умна постъпка, защото курсовете на валутите варират във времето и много малка част успяват да поддържат висок до задоволителен курс достатъчно дълго време. Умната жена знае с какви активи разполага,  и предвидливо ги влага в някакъв вид собственост или инвестиции, от които ще черпи дивиденти дълго след като стойността на активите като такива се е позагубила Wink

Общи условия

Активация на акаунт