Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 664
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 780
Ехе, хайде не измисляйте разни сложни вътрешни психологически причини. Моето куче е просто пазач на къщата.
А моето е част от семейството - третото дете, което никога няма да порасне на акъл.
Да, взехме го заради тръшкането на голямата ми дъщеря, но човек трябва да има сериозни емоционални дефицити, за да не заобича същество, за което се грижи. И което му отвръща с безрезервна привързаност и любов.

# 781
  • Далечният изток
Аз къде и кога казах, че не си обичам кучето?!

# 782
Аз къде и кога казах, че не си обичам кучето?!
Аз също не мисля, че го написах.
Казах за мен какво е, защото някой питаше какво се запълва. Ми много неща.

# 783
Понякога хората се разделят в наши дни, но с животното, щеш-не щеш, също се разделяш. Ако го вземеш бебе, след 14-15 години - готова скръбна раздяла. Ако бягаш от ангажимент, кучето или котката не са заместител на човека, защото СА ангажимент.
Ето например, запознах се с една жена, на която родителите са далече, децата са израстнали и отлетели, а гадже не ще. Ами, взела си е куче-пазач, защото е в къща, и куче-компания - едно мини пуделче. Много добро решение според мен.

# 784
Мини пуделче е куче пазач? 😂 По-скоро тя пази него.

# 785
Две кучета си взела жената, едното пазач, другото пудел..

Аз цял живот съм гледала животни, защото много ги обичам.
Случва се да завиждам на хората, които нямат този ангажимент и животни вкъщи. За мен това си е сериозна отговорност и сериозно чистене, нон стоп. Почти като да имаш тодлър за дълъг период от време.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:15 от anonymiss

# 786
Точно така е, той пък да го остави на двора в окаяно състояние, някои хора са садисти.
Преди години се бях запознала с мъж, който си разменяше кучето с бившата, все едно дете отглеждат след раздяла. А може и да е било повод да се виждат, защото не са се преодолели.

# 787
Връщам се на темата за разделите. Давам си сметка, че наистина в момента много малко хора имат търпение да изградят една връзка. Да се доверят, да дадат време и място в ежедневието си, да пренаредят приоритетите си така, че да допуснат възможност да се развие любов. Единият се занимава с неговите неща, другият с неговите си и така са надули егото си, колко са важни сами за себе си, че не могат да допуснат някой да им влезе в балончето.
В това число включвам и себе си.

Съгласявам се, само символиката зад това балонче ми идва малко в повече.
Trollface

# 788
Кучетата в семействата имат съвсем друга роля – да сплотяват, да са част от ежедневието и да дават уют, топлина. Те не са заместител, ако имаш здрави отношения с хора, а приятна компания.
//
Роки, това, което описваш не е любов. Има любов, има и хора, които биха си пренаредили ежедневието и приоритетите – или ти не си готова и не искаш, или те. Когато и двамата го искат – то се случва.
Кучетата не дават ли уют и топлина в ежедневието и на ергените? 😂 Не са заместител, а само инструмент за сплотяване при двойките, ясно. 😂
Има и една друга категория - гаджета,  все още без брак, жената взима куче, белким върже по-стабилно момчето и му намекне за отговорности преди бебето…. Ах, а едно време кучето беше щастливо в кучешката си колибка без толкова стрес и задачи на гърба си.
Връщам се на темата за разделите. Давам си сметка, че наистина в момента много малко хора имат търпение да изградят една връзка. Да се доверят, да дадат време и място в ежедневието си, да пренаредят приоритетите си така, че да допуснат възможност да се развие любов. Единият се занимава с неговите неща, другият с неговите си и така са надули егото си, колко са важни сами за себе си, че не могат да допуснат някой да им влезе в балончето.
В това число включвам и себе си.
Роки, когато има влюбване, връзка се гради бързо, с гмуркане, с главата надолу. А когато има любов, компромиси се правят лесно. Струва ми се, че това, което описваш, е просто несъответствие и затова не им се разправя да се напъват.  Виж, друго съм забелязала - младите вече даже и за секс, флирт и закачки не им се занимава. Къде ти за цяла връзка.

То и преди хората не са били толкова влюбени може би, че да правят връзка, но са го правели от натиск или необходимост.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 21:42 от Linda*kiss

# 789
Две кучета си взела жената, едното пазач, другото пудел...
Кучето пазач е питбул... душица просто. Simple Smile

А за отделните балони на двамата във връзката, за което писа Рокстар - напълно съм съгласна. Не че не трябва да имат лично пространство, но да си живее всеки само в отделното си пространство, си е гарантирана рецепта за раздяла.

# 790
Две кучета си взела жената, едното пазач, другото пудел...
Кучето пазач е питбул... душица просто. Simple Smile

А за отделните балони на двамата във връзката, за което писа Рокстар - напълно съм съгласна. Не че не трябва да имат лично пространство, но да си живее всеки само в отделното си пространство, си е гарантирана рецепта за раздяла.
О, а колко връзки са се разпаднали и с живеене заедно. Или колко връзки кретат, та се не траят.
Какво ще кажете за другата крайност - тези с общия профил и навсякъде заедно.

# 791
С общия профил сме го казвали много пъти – това е слей. Ако им харесва.

# 792
Какво е слей?

# 793
Аз направо се чудя колко ли непоносими трябва да са връзките, за да късат хората, че и бързо, при все толкова предразсъдъци към ергените.
То кучета не им е позволено на ергените, то на обвързаните всичко им е позволено, щом се кефят, то чудо. 😂

# 794
В жаргона сред младежите се използва като нещо уау супер, покланям се. Аз го вкарах като за робство.

Общи условия

Активация на акаунт