Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 643
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Не е вярно това за 99 процента. На днешно време мъжете от първия разговор си казват какво искат - забавление и секс или готовност за връзка с бъдеще. В едно-две изречения. Само да има кой да ги чуе. Тъй като много жени си запушват ушите при "забавление" и си мислят, че могат да обърнат играта, обаче не се получава.

# 811
Абсурдно е това с раздаването и въобще даване на всичко за някакъв случаен, че чак и това даване е изтърпяно? И за какво е цялото това изнасилване на личността и битието? Нещата са за психолог според мен. Някакъв краен невротизъм, който ще избие я в паник атаки, я в тревожност, я в нещо друго. Все ще се чувстваш използван и употребен.

# 812
Някои неща не е нужно толкова директно да се казват, изобщо опознаването понякога се случва и сред приятелска група, колеги.. преди да излезете на среща. Тоест човек си личи по действия, поведение и отношение по принцип, а не срещам непознат и казвам искам връзка, деца и куче. Примерно тук във форума повечето мъже си личат по написаното, и няма нужда да го питаш какво търси, или да си губиш времето с него. Не е и нужно всеки един да спи с теб, че да решава той иска ли връзка с теб. Все още има връзки, които не започват със секс.

# 813
Не е вярно това за 99 процента. На днешно време мъжете от първия разговор си казват какво искат - забавление и секс или готовност за връзка с бъдеще. В едно-две изречения. Само да има кой да ги чуе. Тъй като много жени си запушват ушите при "забавление" и си мислят, че могат да обърнат играта, обаче не се получава.

Нека не забравяме все пак, че има доста голяма разлика между първичните връзки между млади и необвързани хора, и такива, които са след развод или дълга връзка. Разбира се, че за вторите е добре да не си губят времето.

Но за млади хора, които тепърва се пробват и имат време за проби и грешки - просто се забавляват и им е приятно да прекарват време заедно, никакви намерения не декларират, и никакви изисквания не поставят.

# 814
Че, на който толкова му се раздава, да се раздава. За мен кой знае какви усилия не би трябвало да има в една връзка, от никоя страна.

# 815
Един нормален човек не иска само партньор, деца и семейство.
Под "откритост" имам пред вид, че една жена иска поне още едни 5 неща, по които си действа. Тя не лежи в някакъв ъгъл, чакайки да се ожени. Учи, пътува, посещава си роднините, ежедневието и е пълно със задачи и планове.

И дори не е длъжна да казва, че искала била семейство с деца, достатъчно е да каже на тоя мъж, че не иска да се занимава с глупости и че "просто секс" не и е интересно. Той да си прави плановете според казаното.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 17:11 от .Hazel.

# 816
Стана следното-идвам от 10+ години връзка,там много неща останаха неизказани,не получих тогава шанс спокойно да говоря с момчето и с майка му, която явно е в основата да си тръгне той все пак.Той просто дойде, не ме погледжа даже в очите,издекламира заучени фрази, нищо общо с него като мисли, врътна се и тръгна.Бях в шок,въпреки че беше ужасно тежък характер си му бях свикнала,знам че като типично момино синче и на него и на майка му им беше писнало че нямаме деца защото какво ще кажат хората и особено тези около нея, които също емоционално я държат или поне ми се иска да вярвам че е това.Изтече доста време през което аз бях сама след това( над година +),никой не се опита да говори с мен, да пита как съм и подобни неща,живота ми тръгна много надолу, особено в емоционален план. Дори нямаше къде да излизам и да срещам хора,да излея мъката или да продължа напред ,близки се разболяха и бях изцяло покрай тях да слугувам,защото на всеки се случва.Прибрах се поради финансови причини при един родител в друг град.Един ден едно момче просто се запозна с мен.Известно време ми писа ежедневни неща,после тръгна с голямата кощница че иска да излизаме,аз като чисто боса в тези неща се съгласих.Той изглеждаше много надъхан,просто аз идвах от друг тип живот и тези неща като излизания ми бяха в онзи момент много чужди. Започнахме да се виждаме, първия месец наистина ми беше ужасно странно изобщо да съм с друг човек, въпреки че мина много време от голямата ми раздяла.Има битови трудности тъй като и той му се налага да живее сам с един родител,това е нормално за държавата ни в някакъв момент и не го приех за прекалено червен флаг. Не е невероятен джентълмен , но като се видим все пак много се радваше, уреждаше всяка минута ако може да се видим.Аз направих явно много грешки като още в началото му разкрих много неща,наивна и глупава съм си явно,не следвах писани съвети,просто си бях себе си. Даже го питах много лични неща, вероятно е поизлъгал. Споделих за мои семейни проблеми.В един момент реши си той за него че съм прекалено много работа, че и аз нося много травми и започна да се държи странно.Изопачаване на думи,един път на едно се съгласи, после на друго.Демонстративно показва как се отказва от ходене с приятелите му на море защото ще му излезе скъпо,мрънкане как бившия ми приятел много зле ме бил научил че мога да разполагам с времето и парите му. Много честа смяна на настроенията,клатушкане от това дали искал деца до изказвания че вървим с него на зле.Но идваше когато е възможно да иска сексуалното.После изведнъж станах много отговорен човек, а не съм ли виждала че е голтак и като изпие една чаша вече заглежда жените по другите маси и се чувства привлечен от тях, негови думи.На два пъти реакция по три дена че не иска да ме вижда, трябвало да премисли какво да прави с мен,мълчане,отлагане на макар и дребни планове.Поне малко намерих от моята ситуация в един пост че когато жена се опитва да обясни какво чувства, мъжът започва да беснее и обръща ситуацията.Дали просто не е преценил в началото за какво става дума и за това се държи гадно сега, не зачита чувства,навърташе се, ние пък в нас в цялото си великолепие му показахме какви проблеми си имаме и той вече търси лесното? Нарцис ли е ? Играе игри ли ? Обвинява ме съм била свикнала на хубаво. Чувството е че емоционално иска да контролира, макар и не толкова като в най-тежките примери.Един път ме показа на приятелите си,после ме лъга че те след това са се оплакали от мен.Изведнъж заговори за отворена връзка и нали че други жени го привличат.Дали си е позволил за тия няколко седмици да върти няколко човека, докато преценява с кого ще му е добре по неговите стандарти.Преди 5 дена просто се обади, имахме уговорка да се видим,каза че не изпитва чувства към мен,въпреки че седмица преди това друга песен пееше.Това непостоянно отношение само от някакви черти тип нарцис ли е породено? Толкова безумно тъпо се чувствам, знам че и аз не съм възпитана правилно, избива ме на агресия много вече.

# 817
Мацка, изчетох те, на този повече няма да му вдигна телефона. Никога.

# 818
Според мен, тоя е кретен, който се е възползвал от това, че си емоционално уязвима в този момент. Струва ми се, че и манипулатор и насилник. Заслужаваш повече!

# 819
  • Далечният изток
Няма никакъв смисъл от анализи на чуждото поведение и отношение.
Просто приключваш.
Обърни внимание на себе си и се научи да не се влияеш от манипулации.

# 820
  • София
Ето точно това не бива да се търпи в никакъв случай! И точно тези обвинения, че си лошо научена на хубави неща. Ами не, хубавото си е хубаво, а киселяците са лоши. Този е киселяк пълен!

# 821
"За всеки влак си има пътници"
Аз само, като чуя словосъчетанието "загадъчен мъж" и ми замръзват хормоните.
Може би имам по-развити инстинкти не знам.

# 822
Въпросът "дали всъщност не може и по-добре" (в кариерно и връзково отношение, тоест общо житейско) е може би по-трудно да му се отговори правилно или да престане да е въпрос, ако и когато възможностите изглеждат като да са повече или много.
Но и многото възможности (като избор сам по себе си), не е избиране на конкретна възможност.
За някой неща също важи че бъдещото им развитие става по-ясно след като се е тръгнало натам.
Също, самото разглеждане на разни аспекти от живота като "избиране на възможности" е като цяло пасивена гледна точка; много неща може човек и сам да си ги създаде, в някаква по- голяма или по-малка степен.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 16:03 от Ази Азбърн

# 823
Страх те е да си сама, за това допускаш толкова токсични отношения.
Свикни, че самотата винаги е на една ръка разстояние до всеки от нас и че решението не е мъж/партньор, а приятелства, близки хора, себеразвитие, флирт с приятни мъже онлайн (щом си в малък град).
Нещо в живота ти куца и не се оправя с мъж. Оправяш ли го с мъж, ще се натрисаш на уроди като този.

# 824
Направи си услуга и приключи тези отношения. Не знам как търпиш тези унижения, но този ще те докара до лудницата.
Занапред си подбирай мъжете по-внимателно и като видиш червени флагове бягай, но в обратната посока.

Общи условия

Активация на акаунт