Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 629
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 840
Кой те нарича госпожо, бе.Joy

# 841
  • По света и у нас
Всички, които ме уважават.

# 842
  • София
Много сметки си правите, много калкулирания.
Ясно е, че първо е привличането и пасването като хора и характери.
Оттам насетне, парите са плюс.

Ревокер, "издържането" е нормално за мъже с пари. Няма как да знаеш какво е, защото не си в техните обувки. За това е дори нормално политиката ти да е жената да работи, защото нямаш достатъчно за двама.
Принципно редно е да кажа, че си ок и че има много образовани и нормални жени, които вкарват пари в домакинството, обаче пък - те не биха избрали теб, заради сметките, които си правиш...

Някога е било нормално заради разбиранията на тогавашното общество. Абстрахираме се от хората с архаични разбирания за живота, каквито вероятно още се намират макар и да намаляват прогресивно. Сега "издържането" винаги и на всяка цена се практикува от два типа мъже - комплексари и вманиачени по контрола. Всъщност, три са - убеден съм, че онези, които мразят жените, също биха го правили като форма на дехуманизация, демек да покажат, че жените са "нещо", което те могат да си купят. Все едно са в магазина и си избират неодушевени предмети от витрината. Наистина се извинявам, че не страдам от тежки комплекси! Дълбоко съжалявам, че не изпитвам незадоволима нужда да контролирам! Също така се надявам да ми простите, че не съм женомразец!

# 843
  • Далечният изток
С две думи нямаш пари.

# 844
Мъж, който мрази жените не би дал и стотинка за тях, камо ли да ги издържа.
Откъде вадите тая логика?
От задния джоб вероятно
😁

# 845
Мъж, който мрази жените не би дал и стотинка за тях, камо ли да ги издържа.
Откъде вадите тая логика?
От задния джоб вероятно
😁

Някъде бях чела, че за всеки мъж (да, дори и този без пукната стотинка) има жена.
Въпроса е дали я иска...

# 846
  • Пловдив
Много сметки си правите, много калкулирания.
Ясно е, че първо е привличането и пасването като хора и характери.
Оттам насетне, парите са плюс.

Ревокер, "издържането" е нормално за мъже с пари. Няма как да знаеш какво е, защото не си в техните обувки. За това е дори нормално политиката ти да е жената да работи, защото нямаш достатъчно за двама.
Принципно редно е да кажа, че си ок и че има много образовани и нормални жени, които вкарват пари в домакинството, обаче пък - те не биха избрали теб, заради сметките, които си правиш...

Някога е било нормално заради разбиранията на тогавашното общество. Абстрахираме се от хората с архаични разбирания за живота, каквито вероятно още се намират макар и да намаляват прогресивно. Сега "издържането" винаги и на всяка цена се практикува от два типа мъже - комплексари и вманиачени по контрола. Всъщност, три са - убеден съм, че онези, които мразят жените, също биха го правили като форма на дехуманизация, демек да покажат, че жените са "нещо", което те могат да си купят. Все едно са в магазина и си избират неодушевени предмети от витрината. Наистина се извинявам, че не страдам от тежки комплекси! Дълбоко съжалявам, че не изпитвам незадоволима нужда да контролирам! Също така се надявам да ми простите, че не съм женомразец!
С моя мъж се взехме - аз работех, после не работих около 10-11 години и той ме издържаше, сега пак работя от 9-10 години. Той какъв е?

С това искам да кажа - теорията ти издиша.

# 847
Какво значи “издържа”. Тя държанка ли му е, осиновена ли? Аз съм равноправен партньор на мъжа си. Което по неговата логика, неговата! не означава, че съм длъжна да работя за заплата. Имаше период, в който не работех и според него, това можеше да си продължава вечно, тоест докато аз реша да започна работа. Започнах, защото исках. А и защото според моите втълпени принципи, не съм полезна ако не ходя някъде от 9 до 5 и не изкарвам пари. Според него, това са глупости, защото допринасям наравно с него за дома, независимо, че не ходя да бачкам навън. Така е възпитан и на мен ми харесва да не се чувствам притисната да работя, нито “издържана” ако не нося пари. Работя, защото аз така съм решила.

# 848
  • SF
Всяка двойка си има своите правила и разбирания за щастие и хармония. Както и различни постъпки биха ги дразнили.
Едни си умират да имат партньор, който да измисля и да им казва къде ще ходят на почивка, други биха се побъркали от такива оферти, биха го отчитали като незачитане, несъобразяване и т.н.

За танго са нужни двама.

Ако в една връзка правим "това", в друга връзка, с друг партньор, същите ние не бихме правили "това" или поне не по същия начин.

# 849
А ние като сме същите хора, няма ли да привличаме все един и същ типаж?

# 850
  • Далечният изток
Не. По простата причина, че се развиваме и в различните етапи от живота се променяме. Нуждите ни също се променят. Обкръжението ни също.

# 851
  • SF
Ние може да си го привличаме типажа, но е наш избор дали да влизаме във връзка с него.
Хората са различни. Колкото и да са типаж (това някакъв психопрофил ли трябва да означава?), са различни. Един е романтик и пътешественик, бохем, който смята парите за маловажни, мрази биопродуктите, защото са маркетингова измишльотина и т.н., друг може да е пак пътешественик, но да работи здраво за това. Дори и на яхтата се качва с лаптопа и служебният телефон му е вечно в джоба, даже и в този  на банските. Ако искаш да си с него, приемаш тези неща като част от ваканцията ви.

Не е ли ясно, че типажът на високите, стройните, обичащи морето и кафето, може да са различни хора, с различни характери, възпитания и намерения?

# 852
Всичките ми сериозни връзки са били с тотално различни типажи мъже.
Хората сме разни разнообразни, променяме се, до характер е и динамиката на нуждите ни.

# 853
  • SF
А и защо ти е този късмет да срещаш вечно един и същ човек в различна опаковка? Няма нужда да се разделяш с предишния, ако толкова държиш да си копираш същите отношения.

# 854
Аз на нищо не държа и не смятам, че човек привлича определен тип човек, заради дългите си крака. А казвам, че ако се разделите, но ти не промениш нищо у себе си пак ще се стигне до същото и ще се разделите.
Аз винаги съм се привличали от едни и същи качества в мъжете, и може да се каже, че винаги привличам един тип мъже. Не като външен вид...не съм на 13, че типът ми да е просто сини очи.

Общи условия

Активация на акаунт