Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 659
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 465
  • Out of the Mix
Защо пък мъжът с повече пари да е най-съмнителен? На мен винаги по-заможните, по-богатите, по-добре облечените, живеещи в по-хубав имот, работещи по-престижна работа, са ми вдъхвали сигурност...

Измамно е това, вярвай ми.

Разбирам какво искаш да кажеш иначе, и защо, като жена разсъждаваш така, мислиш си така, с такава нагласа си.

За мен по-важното в едни отношения е двама души най-напред да разберат могат ли да мелят един с друг, да се опознаят наистина, да си подредят нещата, финансово с времето ще се нагодят.

Изключително противно и изкривено ми е винаги да се гледа само кой какво, и да се стъпва на тази база за евентуално някакви отношения и да се гледаме съмнително.

Попадал съм два пъти на гаджета, които в един момент ми сервират "издържай ме", което на мен ми къса нишката, защото са образовани, работещи отдавна, уредени, и да си "просят", за да разполагат с време на гърба на друг, пък бил той и потенциалния им мъж, не е моето, а нямам нужда от зависима държанка поради много причини. Баланс - и двамата допринасят с всичко.
Бих издържал и покривал всичко от разходи през бит единствено в период на майчинство, недай Боже болест някаква, но тогава с жената ще сме минали през много години на съвместен живот и ще е друго.

С Есме принципно съм съгласен за "чергите", но отново е относително, и зависи, защото има един минимум, нещо средно, което човек ако го има и си живее щастливо и балансирано, няма какво да го бутне, без значение на какви потенциално попада. Не, като да не съм общувал с всякакви.

# 466
Не се е продала, ами си е напазарувала богаташ.
Защото в дадения момент е разполагала с валутата търсена от този богаташ. Умна постъпка, защото курсовете на валутите варират във времето и много малка част успяват да поддържат висок до задоволителен курс достатъчно дълго време. Умната жена знае с какви активи разполага,  и предвидливо ги влага в някакъв вид собственост или инвестиции, от които ще черпи дивиденти дълго след като стойността на активите като такива се е позагубила Wink

То затова и умният мъж предпочита да вземе на лизинг такъв актив с намаляваща във времето стойност, а не да го купува безсрочно Wink
Имаше един хубав виц точно по темата, ама не мога да го намеря.

# 467
Не се е продала, ами си е напазарувала богаташ.
Защото в дадения момент е разполагала с валутата търсена от този богаташ. Умна постъпка, защото курсовете на валутите варират във времето и много малка част успяват да поддържат висок до задоволителен курс достатъчно дълго време. Умната жена знае с какви активи разполага,  и предвидливо ги влага в някакъв вид собственост или инвестиции, от които ще черпи дивиденти дълго след като стойността на активите като такива се е позагубила Wink

То затова и умният мъж предпочита да вземе на лизинг такъв актив с намаляваща във времето стойност, а не да го купува безсрочно Wink

Ето го:
https://nymag.com/intelligencer/2007/10/in_economic_terms_you_are_a_de.html

# 468
  • Пловдив
Цитат

Момиче на 22 години, която твърди, че е интелигентна, изискана, чаровна, много красива и елегантна пуска обява в елитен уеб сайт за запознанства със следното питане:
Къде бъркам? Каква грешка правя? Търся мъж за когото да се омъжа, който да печели най – малко половин милион долара на година. Знам как ви звучи това,но имайте предвид, че да печелиш по половин милион на година означава да си от средна класа в Лос Анжелис. Така че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо.

Познавам една жена от групата ми по медитация, която е женена за икономист в инвестиционна банка и живее в Венис (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова красива, колкото мене, нито пък е особено умна или грациозна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна до нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети или насоки? Моля, задръжте си хейта – аз просто съвсем искрено питам.

Повечето момичета мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам всичко. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях – като външен вид, култура, любов и умения в домакинството.

————————————————————————–
Следва отговорът стил Freakonomics на брокер от Лос Анжелис, който отговарял на исканията ѝ:

Прочетох молбата ти с голям интерес и любопитство и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото отговарям на твоите критерии: печеля над 500 хиляди годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш чисто и просто една много неизгодна сделка.

Ето защо:
ако махнем всичките глупости, дето си ги написала, това, което предлагаш, е проста размяна – ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо – твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми – не. Всъщност даже, много е вероятно аз да печеля все повече милиони през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш.

Така че, икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 22 и вероятно ще останеш доста секси момиче в следващите 5 или 10 години, но все по – малко секси и красива всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.

Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко време и да те продам после бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти го обясня ето така – ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти. Така че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти изчезне. Много е просто е: както ти поставяш условията – има смисъл да си ми само любовница или момиче на повикване, но не и жена.

Освен всичко това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазарите. Затова се чудя защо момиче като теб – интелигентна, стилна и изключително красива,грациозна – не е успяла да си намери – чичко с парички досега? Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, секси и красива момиче, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва за една или две вечери?! Надявам се, че съм ти бил от ползва.

А, ако размислиш и започнеш да се даваш на лизинг – можеш да ми се обадиш.

Сега ме пуснете в съседната тема ,че съм женомразец

# 469
Много сметки си правите, много калкулирания.
Ясно е, че първо е привличането и пасването като хора и характери.
Оттам насетне, парите са плюс.

Ревокер, "издържането" е нормално за мъже с пари. Няма как да знаеш какво е, защото не си в техните обувки. За това е дори нормално политиката ти да е жената да работи, защото нямаш достатъчно за двама.
Принципно редно е да кажа, че си ок и че има много образовани и нормални жени, които вкарват пари в домакинството, обаче пък - те не биха избрали теб, заради сметките, които си правиш...

# 470
Simple Smile Такива опростенчески вметки за меркантилните жени само допълнително насочват вниманието към странно високия брой меркантилни мъже в подобни теми.

Много сте ѝ набрали на Ариел в подобни теми, обиждате я в прав текст, мъчите се да я принизите, но дори тя не борави с вулгарни и обидни тези, така характерни за мъжките профили в подфорума.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:24 от EmmaT

# 471
В не малко семейства само мъжът работи, и е средностатистически работник. Не знам от къде иде тази тези, че само мъже с много пари могат да издържат жена. Колко ще изяде и изпие една жена...Реално  жените работят едно за да имат те самите сигурност, второ, защото им харесва и т.н., трето, че с две заплати стандарта се вдига. Разбира се понякога и една заплата не стига в различни ситуации, но колко толкова да е разход една жена не ми е ясно, както се пише тука.

# 472
Колко ще изяде и изпие Simple Smile Животът си е много скъп. Ако искаш да живееш нормално и децата ти да растат без лишения, трябват и много пари. Как ще ги набави всяко семейство вече е отделен въпрос.

# 473
Поправям се, да, всеки мъж може да се грижи за жена, ако е мъж на място и не се пазари, че ето, приключило и било майчинството вече втори месец и защо не била отивала на работа.
И дума не се каза по-горе за СЛЕД майчинството, ма тогава баш всичките ти пари (ако си средностатистически работник) отиват за децата, домакинството и семейството изобщо.
Ще работиш и песни ще пееш, уважаеми.

# 474
Не всеки мъж е склонен майката на децата му да "му яде парите" в най-буквалния смисъл.
Историята на форума познава стройни мъжки разчети колко спестени лично от нея пари трябва да има една жена, за да може да роди дете, да се самоиздържа през този период и да не тежи финансово на мъжа си.
Та хора разни.

# 475
  • София
И къде да го метне това дете юни месец?
Ох, сега, като дойде лятото се сетих как БМ правеше драми всяко лято, че спирам да работя и гледам децата. А ние просто нямахме друг вариант. А от друга страна твърдеше, че е ок с това. И такива мазни манипулации с години... А аз се гърчех от чувство на вина, че не мога хем да работя и да изкарвам пари, хем да гледам децата, хем да му угодя на него, хем на море да отидем, хем...да летя из София и да върша разни дребни задачки.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:52 от Rockstar

# 476
Мен стиснати мъже много ме плашат. А напоследък има доста такива.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:54 от Bеа_2022

# 477
Тя "счетоводната любов" си е за счетоводители. Знаели са перфектно, къде се навират.

# 478
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мен стиснати мъже много ме плашат. А напоследък има доста такива.
Не е напоследък. Жените имат избор напоследък, и се възползват от него. И стават неудобни..

# 479
  • Далечният изток
Разсъжденията на брокера от ЕлЕй започват грешно и от там се развиват в грешна посока. Жена на 22 години в никакъв случай не е "амортизиращ се актив". Пичът е в огромна грешка. Тази жена сега тепърва започва да се развива и на 35 почти сигурно ще е в разцвета си. Много му се иска /а и май на повечето мъже/ на 35 жените да са грохнали лели, но уви, ще ви разочаровам. На 35 сме много по-готини, осъзнати, със собствен стил, самочувствие, отколкото на 22. Младостта и красотата не са единствените активи на жените. Дори и да не е толкова млада и красива на 35, ако има малко мозък в главата със сигурност няма да е просто една стара и грозна жена на 35, а ще е постигнала много във всяко отношение - и на външен вид, и в образование, и в кариера, и в семейство.... Не знам как си го представяте, но на 35 жените въобще не са стари, нито пък красавиците на младини са погрознели. Е, може би на 18-годишните момчета им изглеждат така, но много мъже на 35-40 само може да си мечтаят да ги забележат мацки на 35...

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 11:40 от AIDA_N

Общи условия

Активация на акаунт