Пубертетът при момчетата - тема 18

• 31 598
  • 699
  •   1
Отговори
# 420
с момчета, момиче не намирам за проблем да напишеш една дума, за да не се притесняват родителите ти. Нито някой се обажда през половин час.  До толкова бяха моите купони, супер бяха, а всеки може да прецени до колко часа да са на неговите деца купоните.
Също виждаме къде е.
Е, като каже "с момиче съм" ще се почне: "Кое момиче? Къде? Гадже ли ти е?"... След два дни ако е с друга и каже пак с момиче съм, същите въпроси ще се повторят плюс "Ама как така с различни?!" и така до безкрай нежелани разговори.

# 421

Но да излиза  тепърва в 21 часа без обяснения ми се струва смущаващо, дори и за 17-годишен?
Бащата къде е в цялостната картина?
И мен това ме смущава, затова питах. И ме излъга че е в билярда, видях че тръгна да обикаля квартала. Баща му знае, заедно обсъждаме, но гледаме да не го притискаме. Като видях че взе да се отдалечава и баща му се обади  веднага да се прибира. Не е с момиче, затова се чудя какво е това криене.

# 422

Но да излиза  тепърва в 21 часа без обяснения ми се струва смущаващо, дори и за 17-годишен?
И мен това ме смущава, затова питах. И ме излъга че е в билярда, видях че тръгна да обикаля квартала. Баща му знае, заедно обсъждаме, но гледаме да не го притискаме. Като видях че взе да се отдалечава и баща му се обади  веднага да се прибира. Не е с момиче, затова се чудя какво е това криене.
Ами на 17 г. е, защо да не обикаля квартала, и моят е на почти 17 и обикаля целият град. Какво е това следене бе хора. Аз мислех, че съм най- ошашавената майка, но имало и по- зле от мен. Не искам никой да обидя, просто дайте им по- голяма свобода. Моят най- голям страх е шофирането догодина и качването при при приятели......А и морето с приятели догодина.

# 423
  • пустинята Гоби
Живеем на различни места, това което е приемливо за един родител, не е приемливо за друг. Моят син е по-малък, но не знам дали бих била ок да обикаля света до късно като стане на 17. Сега го пускам да обикаля София денем, ама с едно наум, че наскоро посред бял ден бяха заплашили и обрали негови приятели. Следенето не е от хубаво с цел шпиониране, сякаш си нямам друга работа.

# 424
  • София
Скрит текст:

Ами на 17 г. е, защо да не обикаля квартала, и моят е на почти 17 и обикаля целият град. Какво е това следене бе хора. Аз мислех, че съм най- ошашавената майка, но имало и по- зле от мен. Не искам никой да обидя, просто дайте им по- голяма свобода. Моят най- голям страх е шофирането догодина и качването при при приятели......А и морето с приятели догодина.
И аз смятам така.
Не съм следила с приложение нито едно от децата си, синът ми е на почти 14 и никога не сме го следили. Ако, недай боже, нещо закъснява или сме притеснени, можем да включим Find my Iphone,  имаме му всички данни, пароли и т.н. Но това е за много спешни случаи, не го проверявам ежедневно и не искам. Изградили сме доверие, уважение, а и ако лъже къде е, тези неща не остават тайна, той е все някъде по трасето - курсове, уроци, приятели. Имам контакти на родителите на приятелите му, винаги мога да попитам и да се осведомя. А и той знае какви рискове да не поема, знае, че на лъжата краката са къси. Ще става мъж, някак странно ми е майка му да го следи под лупа във всяка минута от деня.
Дъщеря си също не съм следила, разчитахме на строгото възпитание и честно казано, не съм имала инциденти с лъжи или закъснения извън разрешеното. Тя и е и вече пълнолетна, следенето е абсурд, уважавам личното и пространство, това е ключово.

Нищо лично, и аз моля да няма сърдити, това е просто моят опит.

За шофирането - голям страх е и при мен, но това е животът, сега разбирам майка ми и нейните притеснения при всяко мое тръгване на път.

# 425
Всеки си знае детето, а  притесненията ни са различни, както и децата. Така, че всичко е въпрос на личен избор.

# 426
Мда. Шерната локация не е равнозначно на следене. А и тя може да е двустранна и за цялото семейство. Въпрос на доверие

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 13:16 от second

# 427
  • София
Шернатата локация е взаимна и не означава, че някой виси и локализира денонощно. Не си вдигам телефона, вкъщи съм, вероятно спя, ако някой се вълнува. Не е като приложение, с което да се следят обаждания, чатове и други екстри. Това с локацията е полезно в определени случаи и то двустранно.

# 428
Съгласна с последните постове.Гледам локация само ри нужда- обикновено като не ми вдига телефона, а знам, че трябва да е у дома вече, да речем.Иначе въобще не гледам къде е.

# 429
  • София
Локацията винаги може да се спре, ако е неудобна. И поне в това отношение тийновете са грамотни.

За съжаление family link е много бъгав.

# 430
  • София
Локацията винаги може да се спре, ако е неудобна. И поне в това отношение тийновете са грамотни.

За съжаление family link е много бъгав.
Да, плюс това е взаимна, не е един да бъде следен, а и човек може да я спре или да си спре телефона и пак си е където си иска тайно. Не е шпионски софтуер или нещо, което да притеснява хората. Имах шерната локация и с майка ми, Бог да я прости, защото беше много тревожна, когато пътувам, а все пак не е хуманно да ми звъни през 10 минути, докато шофирам. Например. И това при положение, че бях 40+ годишна.

# 431
Моят не излиза много.
Но се обаждам по телефон при нужда...или пиша във вайбър.

# 432
Шернатата локация е взаимна и не означава, че някой виси и локализира денонощно.
Ахъм. Ние се "следим" цялото семейство. Никой не го приема като шпиониране, навлизане в личното пространство и т.н. Пък и както казаха по-нагоре, човек винаги може да си спре мобилните данни ако толкова никой не трябва (случайно) да види къде е. Правили сме го с мъжа ми ако сме в някой магазин за подаръци например (тийнът поглежда къде сме ако е сам вкъщи; следи кога се прибираме, за да симулира полезна дейност за пред нас Joy).

# 433
Аз следя локацията на сина ми много рядко - обикновено когато трябва да се прибере у дома по-бързо, защото има урок по български. Така проверявам докъде е стигнал, без да ми се налага да му звъня или пиша. Но той не излиза все още - на 13 години е.

# 434
  • пустинята Гоби
Наистина ли някой си мисли, че локацията на децата е шерната, защото им нямаме доверие, предвид държавата, в която живеем? То няма лошо да си дзен и да си гледаш живота и спокойствието, аз си признавам, че съм обременена от това, което се случва постоянно около мен. Но не виждам как може да е друго, когато го виждам с очите си, не живея на остров или нейде в пустинята.

Общи условия

Активация на акаунт