Пубертетът при момчетата - тема 18

• 31 639
  • 699
  •   2
Отговори
# 435
А те не ви ли казват къде ще бъдат, ходят, са?

# 436
  • Русе
Моето всичко си казва и рядко се случва да погледна къде е.

# 437
И ние сме си споделили локациите, без да се шпионираме. Дори голямата щерка, която не живее от 1,5 години с нас  споделила своето местонахождение. Ето, преди няколко дни децата закъсняха необичайно много  след училище. Видях, че са още в града, където учат. После ми разказаха, че има ремонт и се е образувало задръстване.
Синът не обича много да пише и вечер, ако съм си легнала и се събудя, виждам, че е прибрал ( от работа, от парти) и спя спокойно.

# 438
  • София
А те не ви ли казват къде ще бъдат, ходят, са?

То пък не винаги човек има план или се движи по план. И аз също не винаги знам какво ще правя и не винаги си отговарям на телефона. Това с локацията все пак е за някакви специални случаи, не мисля, че някой виси да следи постоянно кой къде се намира.

# 439
  • пустинята Гоби
Моят син е на 13, казва си всичко, аз пък му позволявам да ходи, където си реши - разумен е, има свестни приятели и му имам доверие. Локацията ползвам най-често за да гледам дали е стигнал там, закъдето е тръгнал.

# 440
Малко да отклоня темата Simple Smile
От кои сайтове пазаруват дрехи и обувки? Вчера за пореден ден влязохме в спорове за сайтове и инстаграм стр. Харесал някакви маратонки найк за 350лв, намалени на 280лв. Гледам в сайтовете са над 400лв и той се опитва да ме убеди, че тия от инстаграм са истински и мн си заслужават. Омръзна ми с тия маратонки и бутонки, честно. През 3 месеца нещо за 200 и кусур лева, това за мен са мн пари. Още повече, че ме дразни, че даваш едни пари и няма и 2 месеца и започват протривания и скъсвания Sad( аз нося един найк дето го купих да 25 паунда от физически магазин в Англия преди 4г. и ги нося по цял ден нон стоп, особено сега по време на майчинството. Ами единствено от вътре са е закъсал плата на петата, нищо друго им няма. А неговите няма по-евтини от 200лв и не изкарват и 3 месеца напълно здрави Sad

# 441
  • Русе
Моето пазарува само от Фешън дейс. Купува, връща, пак купува..., но винаги дебне офертите и така хвана намаление на някакви супер-дупер маратонки, които бяха намалени наполовина.
Много отдавна съм му обяснила (и на брат му), че страниците в соц. мрежи са прекупвачи на ментета или измамници,  и хич и да не си помислят да пазаруват от такива. Само от официални магазини.

# 442
Моят не рови из сайтовете още, нито по магазини ходи. Не е узрял явно, или просто няма желание.
От абаут ю и други сайтове, от които и за себе си пазарувам, заделям нещо и за него - обичайно не го одобрява и връщам. За сега само едни дънки и едно долнище е одобрил, три чифта обувки/маратонки върнахме, колко суитчери също, яке, и т.н.
Като каже не, няма това да го нося, и край.

# 443
Моят не рови из сайтовете още, нито по магазини ходи. Не е узрял явно, или просто няма желание.
От абаут ю и други сайтове, от които и за себе си пазарувам, заделям нещо и за него - обичайно не го одобрява и връщам. За сега само едни дънки и едно долнище е одобрил, три чифта обувки/маратонки върнахме, колко суитчери също, яке, и т.н.
Като каже не, няма това да го нося, и край.
Ох,да се успокоя значи,че не само у нас е така...Мн капризничи относно дрехите,а в същото време не иска да излиза по магазини и да харесва/пробва.Мен това лично ме натоварва,не го разбирам.(на 11 години едва)Иска дрехи със запетайка,а аз не мога да давам по 60лв за един суитчер или 100лв за екип,който не се пази-скоро се върна с дупка на коляното на чисто ново долнище,хвърлил се на земята да хване топката, дал всичко от себе си.😀

# 444
Казвам му "Мерси за икономията" аз Joy
Ама после пак ровя, предлагам, купувам...
Даже не иска и да пробва..на крака му ги нося, и го моля и пак върти очи Rolling Eyes

Grinning

# 445
Леле,същата история- "Оф,сега ли?" или само звучното "Пффф"...И в същото време често сърдит,че нямал какво да носи,еми как да има?!!!

# 446
Купувам обувки и зимни якета предимно от физически магазини като SLS, Decathlon, Sportvision, Sport depot като изчаквам намаленията. Не ми се занимава с въщане и плащане на 3 доставки. За летни дрехи последните пъти бяха отново във физически магазин на Sinsay и един втора ръка, от който си избра много запазени 2 тениски и риза за 30 лв. От H&M в мола купих дънки за 6 лв., пижама от Pepco. Понякога в Lidl и Kaufland има добри попадения на дънки, тениски и др. В Reserved също има големи междусезонни намаления на дрехи. От Remix си избра анцузи на Nike и Puma с голямо намаление и код за първа поръчка. За 5 маркови и неразличими от нови артикула платих 60 лв. Като цяло харча най-много за нови зимни обувки и ново зимно яке, за да са качествени и да предпазват от вятър, влага и студ. Не държа да са нова колекция и затова дебна намаленията. От Shopsector, Fashion Days и obuvki.bg пазарувам все по-рядко. Доволна съм от тях, но предпочитам да мери и да ги одобри на място, а не да връщам или заменям. Цените на доставката често ме отказват от онлайн покупки на дрехи и обувки. От страници в социални мрежи, които нямат физически магазин или поне добре направен сайт не пазарувам.

# 447
Доставки не плащам, безплатно е и връщането в повечето онлайн магазини.
Купуването от реала не е гаранция при моя че ще го носи и баш го е харесал. След два дена като каже няма да го нося, и увисвам с парите. А ако е онлайн, връщам и си вземам парите.
То при нас и няма много реални добри магазини с избор, така че и това ми е фактор.

# 448
  • София
Аз дрехи онлайн не мога да му купя, или размера не улучвам, или не ги харесва като дойдат.
Отиваме на място в магазина и така избираме. Доскоро не беше така, но... расте бързо и физически не мога вече да преценя какво ще му стане, както и ментално какво ще му хареса.
Моят син е на 13, казва си всичко, аз пък му позволявам да ходи, където си реши - разумен е, има свестни приятели и му имам доверие. Локацията ползвам най-често за да гледам дали е стигнал там, закъдето е тръгнал.
Ето за това става дума, възпитание, доверие, разум. А не за гледане на живота и спокойствието, както по-горе някой писа.
Ако ги няма горните неща, следенето и шерването на локация пак няма да свършат кой знае каква работа.

# 449
Здравейте,от тази година синът ми,който е 10 клас тотално спря да учи почти по всички предмети е с 2 и 3 и не изглежда изобщо впечатлен от успеха си.Предишните година-две също не учеше ,но изкарваше що годе прилични оценки и на всеки въпрос защо не учи ми отговаряше какво искаш нали имам добри оценки.Наскоро сподели ,че просто е преписвал и затова е било така.Но вече не му се приписвало и затова така се получило.
Като почнем разговор по темата за училище изпада в истерия,плаче,обвинява ни за някакви глупости само и само да избегне отговорност върху поведението си.Мисля си ,че разговор с психолог може би ще помогне и търся препоръка за такъв в София ако някой от вас е ходил.

Общи условия

Активация на акаунт