Пубертетът при момчетата - тема 18

• 31 629
  • 699
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,синът ми иска да изкара книжка за мотор AM категория той миналия месец направи 16г.Какво още е необходимо като документи?Искал кросов мотор и скутер нещо такова.

# 301
А Вие ще купите ли на 16-годишен кросов мотор?

# 302
За какво ти е да ти звъни? По лично наблюдение  - когато не звъни, всичко е наред. Само при проблеми се сеща....
И аз с това се успокоявам. И даже в момента съм по-навита да не ми звъни/ят от лагера.

Hihi_76, ЛК (копие), диплома за основно образование (копие), снимка
Категория AM е за малки мотори, до 50 cc. Кросовите са повече от до 50 cc.
Преди години тези мотори се караха само с разрешително. Най-добрият ми приятел имаше два. Возихме се, аз управлявах, размазахме се на бордюра, болеше Simple Smile

Моят има желание за шоф. курс. И ако не си е променил мнението до февруари ще го запишем. Ако изкара курса ще вземе книжка май месец.
Говорихме си преди няколко седмици и му казах "кола става, мотор - забранявам" Joy

# 303
В САЩ имаше и Кросов мотор,и Ел скутер и АТВ. Но там се карат на специален терен. Когато си заидвахме за Бг ги продадохме. Оставихме му само Ел скейтборд. Оказа се че тук няма къде да го кара ( скоростта му беше над 50 м/час)  та и него продадохме. Сега ходи с баща си на полигон да се учи да кара кола.

# 304
За какво ти е да ти звъни? По лично наблюдение  - когато не звъни, всичко е наред. Само при проблеми се сеща....
И аз с това се успокоявам. И даже в момента съм по-навита да не ми звъни/ят от лагера.

Hihi_76, ЛК (копие), диплома за основно образование (копие), снимка
Категория AM е за малки мотори, до 50 cc. Кросовите са повече от до 50 cc.
Преди години тези мотори се караха само с разрешително. Най-добрият ми приятел имаше два. Возихме се, аз управлявах, размазахме се на бордюра, болеше Simple Smile

Моят има желание за шоф. курс. И ако не си е променил мнението до февруари ще го запишем. Ако изкара курса ще вземе книжка май месец.
Говорихме си преди няколко седмици и му казах "кола става, мотор - забранявам" Joy
аз не е ли с 4 гуми не съм съгласана ама и мъжът ми караше мотор и се е запалил кола му е давал да кара на полигон и каза само да направим 17г9месеца и заспивам веднага курс

# 305
  • Deutschland/HE
Сега ходи с баща си на полигон да се учи да кара кола.

Това не е ли забрането? Непарвоспособните могат да карат само с инструктор.

# 306
Инструкторът на сина ми, преди да го запишем, ми каза да не го учим да
шофира и да не чете листовки.Каза, че заучават грешно разни неща и после няма отучване.

# 307
Сега ходи с баща си на полигон да се учи да кара кола.

Това не е ли забрането? Непарвоспособните могат да карат само с инструктор.
Колибри, забравила си. В България забранено е разтегливо понятие.

# 308
  • Deutschland/HE
Съседчето ни отнесе глоба 250-300евро или трябваше да полага труд в един старчески дом. Имаше шоф. книжка, но нямаше 18г и е карал сам, без регистрирания придружител, на изоставен паркинг.  Полицията е минала (според мен по сигнал), глоби го.

П.С. Може да вземеш книжка на 17г и до навършване на 18г може да караш само с придружител. При издаване на книжката се регистрират двама придружители, които не трябва да имат наказателни точки. В Германия ти дават точки, а не ти вземат.

# 309
Моят тинейджър може да кара, учи го баща му, който е много добър шофьор.
Естествено, не по улиците. Освен да шофира, разбира и от коли, интересува се, самоук е и с баща си постоянно си говорят/спорят/обсъждат модели/двигатели/цилиндри и т.н детайли.

# 310
  • Deutschland/HE
Бащите винаги са отлични шофьори, но това не означава, че са най-добрите инструктори. Дава се излишна самоувереност на младите шофьори.

В България това е забранено и наказуемо.

П.С. Тета, юрист си и го знаеш.

# 311
Изобщо не съм съгласна че бащите били винаги добри шофьори. Ама изобщо. Но няма да споря. Такива лоши шофьори има...такива камикадзета..че лошо да ти стане.
Единствено когато ММ шофира..се чувствам сигурна! Рядко се качвам на други коли. Да спомена ли профи шофьора на автобуса от град Х до София, също нечий баща Wink който шофира с джапанки лятото и не бях сигурна ще се прибера ли жива? Нещо което мъжът ми не би си и помислил да прави, камо ли да направи. Разбирам че ти не го познаваш и за това си позволяваш да твърдиш нещо което няма общо с реалността..казвам го добронамерено.
Та мнението ми е твърдо, и доооста различно от твоето.

И просто споделям понеже стана дума.
Не търся одобрение ...

# 312
  • Deutschland/HE
За неговата жена и дете, той е добър шофьор. Може да кара с джапанки.

Ако си в САЩ, това е разрешено, но в България не е. Много е хубаво да се интересува от коли, да знае за устройството и правилата, но на 14-5г баща му да го учи да шофира, не бих насърчавала, а бих била твърдо против.

# 313
Не разбрах какво всъщност казваш...аз написах че ММ обективно е добър шофьор.
Ти говориш май за субективни възприятия..което няма общо. Като цяло да, не те разбрах, признавам ...особено частта че е шофьор с джапанки било ок??
Нали схващаш че едно е да те учи шофьор с джапанки..а съвсем друго - внимателен такъв? Защото за мен има разлика и аз съм съвсем, съвсем ок точно и конкретно ММ да го учи.
И точно и конкретно това написах..а не обобщения за всякакви бащи!

# 314
  • Deutschland/HE
Продължавай да показваш на сина си, че е ОК да се нарушават правилата.
За мен е най-добре детето да се научи при инструктор, а да трупа след това опит с баща си, а не обратното.

П.С. Вярвам ти, че мъжът ти е добър шофьор. Но и за онзи с джапанките сигурно така казват . Това е абсолютно субективно.
Спирам.

Общи условия

Активация на акаунт