Пубертетът при момчетата - тема 18

• 31 618
  • 699
  •   1
Отговори
# 480
На мен ,босите’ обувки не са ми удобни - много ми е тънка подметката, усещам всяка неравност, набиват ми се краката и дори на кратки разстояния, едва успявам да се прибера. Може и до навик да е, ама аз не успях да си го създам.

# 481
Босоноги обувки не са само онези с 5 пръста. Моят син в момента носи кецоподобни на Groundies и Vivobarefoot. Сериозно ли заради такива обувки някой ще бъде отлъчен от групата? Rolling Eyes Изумена съм. Но явно зависи от средата.

Подметките съвсем не са толкова тънки. Има модели и с наистина тънки, но повечето са си съвсем стандартни. Е, без задигането на петата. Аз с много тънки подметки обичам да ходя по планините, защото усещам всичко, стъпалото ми участва активно и се чувствам супер стабилна. По над 30000 крачки правя без нищо да ми се подбие. С конвенционални обувки не можех и 20000 крачки да направя без да ме заболят краката.

И на мен ми се иска моят тийн малко да се заинтересува от дрехи, но де тоз късмет. Simple Smile Поне обувките хареса сам, че даже премери 6-7 модела в магазина. Чудо-невиждано! Иначе драмата с размерите е пълна. Още е с детска фигура и мъжките дрехи са му огромни, а детски голям размер трудно се намират. Бях поръчала няколко панталона на различни производители, юношеска номерация, но всички бяха ужасно широки горе, направо несъразмерно (моят син е съвсем стандартен, нито е тънък, нито е дебел). Нямам търпение и при дрехите да мине в мъжката номерация.

# 482
А моят сам иска да си избира дрехите и е голяма драма това.Все нещо не му харесва.Да не говорим за цените на избраните неща.

# 483
Когато синът ми беше на фаза нито рак, нито риба, тинейджърските дрехи му бяха малки, а мъжките големи, си намери дънки в Bershka. Вече носи размери за мъже, дънките са Bershka, блузи и суитчери от спортните магазини. Също е много претенциозен и аз няма да говоря за цени. Мързи го ужасно да ходи по магазини, със зор го навивам да го закараме, за да си избере специално. Ограничава се в два-три цвята, а много цветове му стоят добре. Съучениците му носят розово и всякакви шарени дрехи.
Аз имах в тази възраст период на черно. Сега нося всички цветове.

# 484
  • Немция
Синьо, не става дума за отлъчване от групата, а защото си харесват определени модели, както и си влияят взаимно помежду си в училище, което си е съвсем в реда на нещата.
Последно и двамата пробваха маратонки във физически магазин, избираха доста време и след покупката лицата им грееха направо!
С което искам да кажа, че това беше техен избор, който ги прави щастливи и доволни, и им дава самочувствие в средата, в която са.

Големият в момента относно дрехи хич не е труден и хич не му се занимава с шопинг, единствено моделът на маратонките му е особено важен.
Като малък беше къде по-капризен коя блуза да е...

Малкият, на 13, още доста голям дечко, сякаш се очертава по-суетен, започна повече да подбира дрехите. Напоследък откри и интерес към парфюмирането. Grinning

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 10:55 от Бибит

# 485
Викате и обратното не е ок. Joy Той нито дънки иска, нито панталони с джобове отстрани - съвсем изчистени (тип чино) трябвало да са. И по възможност да са на ластик (то и аз открих удобството на такива Blush).

Бибит, ясно! Важното е те да си ги харесват, да. Моят е малко перде и хич не се влияе от другите (засега!), но пак трябва да е одобрил нещата. Години наред около Коледа носеше една плетена от мен коледна шапка с пискюл. Разправяше, че всяка година в първите дни го подръпвали за нея и му подхвърляли разни реплики, но той не им обръщал внимание и набързо преставали.

# 486
  • София
Тези боси обувки не ги знаех, може ли инфо за качествени такива?
Ето тези например стават ли?: https://obuvki.bg/p/turisticheski-vivo-barefoot-magna-lite-wr-sg … ren-0000304773617 
И изобщо как да ги разпознаваме, освен по марката и описанието?

# 487
jasmin tisane, има тема за босоноги обувки, да не разводняваме тук. Simple Smile

# 488
  • в пералнята
Тези боси обувки не ги знаех, може ли инфо за качествени такива?
Ето тези например стават ли?: https://obuvki.bg/p/turisticheski-vivo-barefoot-magna-lite-wr-sg … ren-0000304773617 
И изобщо как да ги разпознаваме, освен по марката и описанието?

Мъжът ми носи Виво от много години, много са здрави, а той има само 2 чифта и наистина си ги носи.

# 489
  • Berlin
Писнало ми е от дрехи, ама много. Проблемът е, че обикновено се харесва един много конкретен и специфичен модел да речем панталон, от някакъв сайт, мъжки модел и след това се търси точно такъв (ама трябва да се съвсем същият), който да му хареса/пасне, също и да не струва майка си и баща си. Ми то няма такова нещо. Sweat Smile Малкият много се влияе от големия, обаче не му достигат едни 20ина см още и е малко трудно също там с дрехите.
Друг пример - миналата година бяха на мода вкъщи широки дънки и той има 3 чифта + панталон, тази година вече не били готини, минало им времето и му трябвали нови дънки, моляяя? Е, взехме едни прави, но просто ми излязоха без пари, обаче това е, повече дънки аз скоро няма да купя. Носи си и старите, но те са също много готини. Единствено му трябват 1-2 пуловера за зимата и съм до там. После ще пазаруваме за пролет/лято чак. За обувките се влияе много от приятели, гледа разни клипове в интернет, какво е модерно, какви аксесоари, ала-бала.

Лично аз имах/имам доста дрехи и виждам как нямам нужда от тях и се опитвам да се освободя от ненужното (напр. пускам за продаване) и така с пример и те да видят, че няма нужда от количество. Също и техни стари дрехи пускаме за продаване (обикновено неща, които не са носили дори), даже ги карам те да си направят снимки и да пуснат обявата.

# 490
На сина ми му установиха сколиоза това лято, изкривяването не е голямо, но в общи линии се забелязва. Всъщност видя го неврологът, при който бяхме за други особености и който ни прати на ортопед и правихме снимка. От месец и половина ходи два пъти седмично на кинезитерапия, но от вчера е със счупен пръст на крака и май ще прекратим за около месец упражненията.

По темата с дрехите и обувките- накратко казано, каквото мама му купи, това носи. Тотална незаинтересованост. В училище имат строга униформа, обхващаща дори връхната дреха, с което много ми улесняват живота. Много харесвам дрехите на Scotch & Soda, ама само от аутлет. Напоследък и Jack and Jones купувам.
блазе ви за дрехите моя си взима от ню Йоркър абаут ю и още някакви сайтове на месец минимум 500лв за облекло и обувки отиват за него гардероба му е препълнен даже наскоро взехме още един с едно крило и той е почти пълен а якета колко много има и колко не обличани дрехи има казвам му маме дай да ги дадем на някой ааа не това са мой дрехи в никакъв случай

# 491
  • Sofia
А вие не му ли контролирате разходите за дрехи, и изобщо? Няма ли някакъв бюджет? 500лв на месец бюджет за дрехи на тинейджър ми се виждат много. Дори и да не са ви проблем, защо не пренасочите изразходването им в нещо по-смислено?

# 492
Ми, оборудвайте му гардеробна, че да има къде да си прибира неизползваните дрехи .

# 493
  • пустинята Гоби
Направо апартамент да му вземат на детето да има къде да си слага дрехите и да си кани гостите с които вечер пуши и пие

# 494
  • София
Май някой не коментира сериозно и пуска пързалки. Въобще не вярвам на тия фантазии за 500 лв. месечен бюджет за дрехи на тинейджър.
Ако ли пък е сериозно, толкова по-зле за това дете, никак не е възпитателно на тази възраст да имаш дрешника на Кари Брадшоу.

Общи условия

Активация на акаунт