Галено име за момче?

• 1 198
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, може ли предложения за галени имена за Михаил и Момчил? (Мишо и Момчи хич не ми допадат). Благодаря предварително!

# 1
За Михаил - Михо или Мич, за Момчил-Момо

# 2
Имаме си Момчил в рода и му викаме Мони.
На Михаил наистина друго освен Мишо не се сещам. Пробвайте да наложите Майки/ Майк.

# 3
На Михаил - Мики.

# 4
Както и родителите да си наричат децата на галено, отидат ли на детска градина и на училище Алекс става Сашо, Симеон става Симо (не Мони), Михаил става Мишо (не Мики), Момчил става Момчи (не Момо)  и т.н. Според мен и двете имена са хубави и това не трябва да ви отказва.

# 5
Не баш така. Симеон е Мони, Александър е Алекс, Михаил е Майки, а Момчил е Момо Това да все реални деца, които лично познавам
Михаил е едно прекрасно мъжко име

# 6
Не баш така. Симеон е Мони, Александър е Алекс, Михаил е Майки, а Момчил е Момо Това да все реални деца, които лично познавам
Михаил е едно прекрасно мъжко име

Радвам се да чуя, че има начини. В моето обкръжение има майки, които споделят, че дори самото дете да си казва и на другите и на учителката, че е примерно Мони, те продължават да му викат Симо. Което е неприятно и за родителите и за самото дете.

# 7
Не съм срещата умалителното име "Майки" да се използва за Михаил,обикновено на галено е Мишо или Мише.
Също така,за Момчил по-често се използва "Момчи",а не "Момо."

# 8
В ДГ опитаха да наричат дъщеря ми с друго кратко име, не това, което използваме у дома. Помолих учителката да се съобрази. С децата не сме имали проблем и си използват нейното си кратко име Лъчи, а не Зара.

# 9
Аз имах съученик Момчил.Викахме му Момчи или Чико.

# 10
Сина ми се казва Момчил - викаме му Момчи, Момо. На година и половина е и като го питаш как се казва, отговаря: Чил-чил 😀 Кака му му вика понякога и Моми. Според мен е важно на вас да ви харесва. Аз всички Момчиловци, които познавам са все готини хора, много чил 😜

# 11
  • София
Мики.
Мими Joy
Каквото и да се предложи, каквото и да се прави, винаги ще има хора, които няма да казват на човека по начина, по който искате.

# 12
  • София
Имаме приятел Момчил и го наричат Момчи или Монка.
Галените имена си идват естествено и всеки казв, както му идва отвътре.
Вие можете да му казвате, както на вас ви идва, но в училище после може да се обръщат към него съвсем различно. И няма нищо лошо. Голяма работа.

# 13
  • София
Имам познат Момчил - на галено Чильо.

# 14
Ако самото дете казва, че се казва Момо, не виждам как ще му казват Момчи - децата няма да знаят, че той е Момчил, не и в детската градина. Би трябвало учителката да се съобрази и всичко ще е точно.
Вече в училище нещата са различни. Мой съученик Борислав напразно казваше, че е Борко - викахме му Боби, за което сега съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт