Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 15 259
  • 568
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря, Дами!!!
Получих ги! 🥰

# 541
Моето е решило, че ще чака да решат дали ще се промени законът, надява се да няма НВО. Защо, каза, да чета тая христоматия, и без това ще я чета като учим произведенията. Сега не му трябвала и ако нямал НВО било истинска загуба на време.
Събират се с другите от неговия "балон" почти всеки ден, а когато не е с тях играе. Само на компютъра, корени е пуснал на тоя стол.

# 542
Сякаш е нищожен процентът да няма НВО за нашия набор.
Аз прочетох статията от линка по-горе. Общо взето тази информация се върти из различните медии в последните дни. Та, вчера разгледах учебната тетрадка по ЧП на щерката. И започнах да се самоуспокоявам, че не би трябвало да е толкова страшно новото НВО. 😁 Гледам учили са по физика скорост, сили, вероятно ще им дадат такава задача, по химия някоя формула, по биология някой процес. А дано екипът, който изработва модела мисли като мен. 😁

На щерката ѝ хареса "Бай Ганьо" 😝. Има още няколко глави да прочете.

Какво четат децата ви извън списъка от училище? Предишни години споделяхте произведения, които допаднаха на моята дъщеря.

# 543
  • shumen
И аз мисля,че е нищожен процента да няма НВО за нашия набор.И също и аз искам да остане да учи в БГ университет,но има още 6 години докато завърши.
Детелина,и моя тия дни го удари на мързел.Уж днес учи Опълченците и решава задачи,а го излових с телефона в ръка и в Chat GPT.Сега за наказание ще е без телефон до края на седмицата.
Фортуна,моя чете още Немили-недраги и му останаха разказите и Бай Ганьо.След това,ако има време ще чете нещо,което си хареса сам от библиотеката.

# 544
В записа на интервюто казва:
- задача от биология и здравно образование - нещо за изчисляване на калории, или
- изчисляване на надморска височина
По същество математически задачи, но с тема от някоя наука.
И пак от интервюто: и досега били давали задачи за път и време, което спадало към физиката.

# 545
  • у дома
За калориите ще праснат някоя пропорция напр,то и сега си ги има пропорциите във всяко НВО,само че ще облекат в биологични думички.Може да има сплави или разтвори/учат се по мат в 7 кл/ и ето и химия.

# 546
  • София
Както предположих преди време - ще е нещо като нищо. Т.е. пак ще си е чиста математика, ама ще го наречем интегриран.

# 547
За книгите: Моята в момента чете "Училище за добро и зло" каза, че много ѝ харесва. Дори ни разказвам разни случки. На мен ми прилича като вдъхновена от Хари Потър. Иначе за следваща книга си избра на Тери Пратчет. Ако и допадне вероятно лятото ще мине с неговите книги.

# 548
“задача от биология и здравно образование - нещо за изчисляване на калории”- Има една ФБ група за отслабване чрез калориен дефицит и постоянно си изчисляват калориен прием (приход😉) и разход, както и съдържание на протеини, мазнини и въглехидрати в дадена храна. МОН могат да заимстват от там 😁. Задачи с по-ежедневно практическо приложение трудно ще намерят 🤣.

# 549
Имаме една госпожа, която всяка година държи дълго слово на тема математика и ползите от нея. Винаги включва... калориите! Как, ако не знаете математика, няма да може да си изчислите калориите. Сигурно е в тази група. 😄

# 550
Слушах го вчера и аз министъра в Защо г-н Министър, ами велико това не каза освен, че интегралните задачи ще бъдат до 6 за нашия випуск и че и до сега е имало такива, но по-малко. Щяло да е постепенно и няма нищо страшно. За МГ нищо не каза или поне аз не чух.

# 551
С една дума след 7 клас ако не си се научил да си смяташ калориите и колко плочки ти трябват за банята, нищо не си научил. 😁
Ама как ще държиш НВО по математика, колко по-изискано звучи "интегриран изпит по математика". Реформите им се състоят само в смяна на думички, а децата са все по-неграмотни.

# 552
Слушах го вчера и аз министъра в Защо г-н Министър, ами велико това не каза освен, че интегралните задачи ще бъдат до 6 за нашия випуск и че и до сега е имало такива, но по-малко. Щяло да е постепенно и няма нищо страшно. За МГ нищо не каза или поне аз не чух.

Не каза нищо за МГ. Ще чакаме

# 553
  • ВАРНА
- задача от биология и здравно образование - нещо за изчисляване на калории, или
И пак от интервюто: и досега били давали задачи за път и време, което спадало към физиката.

Ами да. По спомен, в ЧП се появява формулата за път.
2023 в нво-то мат имаше задача за изчисляване на мащаб. Това понятие е от географията.
Както казва Санака - много приказки, пълнежът ще е същият, само името ще променят Simple Smile

# 554
  • там където има винаги вятър

Ами да. По спомен, в ЧП се появява формулата за път.
2023 в нво-то мат имаше задача за изчисляване на мащаб. Това понятие е от географията.
Както казва Санака - много приказки, пълнежът ще е същият, само името ще променят Simple Smile
И аз го гледах, и мащаба спомена, и проста и сложна лихва,  планетите също.
Сега ще чакаме да видим в кое у-ще ще открие учебната година, че дъщеря му ще е в 8 клас

Общи условия

Активация на акаунт